Şimdi Ara

ısı kapsamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soruyu açıklayabilecek olan var mı ?http://sketchtoy.com/67828970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcemiKovboy -- 21 Ocak 2017; 1:2:17 >

• Up. Ilk defa duyuyorum bu kavrami. Mufredatta olduguna emin miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapsam diyince ne değişiyor acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ısı sığasıyla aynı galiba palmede öyle yazmış soru da fen bilimleri yıldız serisinden
  • Sığa derse 3 ü de eşit olur o zaman çünkü kütle ve öz ısı çarpımı sonuçta cevabı var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap büyükten küçüğe 1-2-3 . bu arada ilk link yanlış linki düzelttim
  • sığa ile aynı değil. kapsam o an sahip oldukları iç enerji gibi bir tanım 1 2 3 derdim ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumdonanımAlemci

sığa ile aynı değil. kapsam o an sahip oldukları iç enerji gibi bir tanım 1 2 3 derdim ben

acıklaması nedir ? neye göre daha büyük oluyor
  • sıcaklık:bir maddenin taneciklerinin ortalama kinetik enerkileridir. potansiyel enerji ise düzensizlik arttıkca artar katıdan sıvıya artar yani 1 2 3 enerji sıralaması bence. fakat ısı kapsamı nedir tam bi bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumdonanımAlemci

sıcaklık:bir maddenin taneciklerinin ortalama kinetik enerkileridir. potansiyel enerji ise düzensizlik arttıkca artar katıdan sıvıya artar yani 1 2 3 enerji sıralaması bence. fakat ısı kapsamı nedir tam bi bilgim yok

saolun yine de
  • ısı kapsamı denince alabileceği maksimum enerji diye anlıyorum.Enerji sıralaması da 1>2>3 olduğundan cevap bu olsa gerek.
  • Çok saçma bir mantık olacak ama sıvı halde katı hale göre daha çok boşluk var. İçinde daha fazla ısı tutabiliyor.

Böyle düşündüm ama saçma :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betten -- 21 Ocak 2017; 10:44:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.