Şimdi Ara

İshalken spor salonuna gidilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iki üç gündür inanılmaz halsizlik vardı. Dün spor salonuna zar zor gittim. Kolumu kipirdatacak halim yoktu.normalde çalıştığım agirliklarin yarisiyla güç bela çalıştım. Meğerse ishal olmuşum. Halsizlik te Bundandi herhâlde. Sizce bu halde spor yapmak dogrumu.bugun gitmelimiyim yoksa düzelene kadar aramı vermeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METMETALLICA -- 10 Mayıs 2016; 11:26:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İshalken Spor Yapılır mı?

İshal, bağırsakların iltihaplanması sonucu oluşan ve sık sık sulu dışkılamaya neden olan bir durumdur. Bu rahatsızlığın spor yapıp yapmama konusunda kararsızlığa yol açması doğaldır.

Spor Yapmanın Faydaları

Bazı durumlarda, hafif bir ishal yaşarken hafif egzersiz yapmak faydalı olabilir. Yürüyüş gibi hafif tempolu egzersizler, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca spor yapmak stres hormonu olan kortizolün salınımını azaltmaya yardımcı olur ve bu da ishalin şiddetini azaltabilir.

Spor Yapmanın Zararları

Bununla birlikte, ishal şiddetliyse veya dehidrasyona neden oluyorsa spor yapmak zararlı olabilir. Ağır ishal, vücudunuzun elektrolit ve sıvı kaybetmesine neden olur. Spor yapmak bu kaybı daha da artırabilir ve dehidrasyon riskini yükseltebilir. Ek olarak, ishal sırasında spor yapmak kas kramplarına ve yorgunluğa yol açabilir.

Ne Zaman Spor Yapmaktan Kaçınılmalı

İshal yaşarken aşağıdaki durumlarda spor yapmaktan kaçınmalısın:

• İshaliniz şiddetliyse
    • Dehidrasyon belirtileri gösteriyorsanız (baş ağrısı, baş dönmesi, koyu renkli idrar)
    • Mide bulantısı veya kusma yaşıyorsanız
    • Karın ağrınız veya kramplarınız varsa

Ne Zaman Spor Yapılabilir

İshaliniz hafifse ve dehidrasyon riskiniz yoksa hafif egzersizler yapmak faydalı olabilir. Spor yapmadan önce doktorunuza veya sağlık uzmanınıza danışmanız önerilir.

Önerilen Egzersizler

İshal yaşarken aşağıdaki hafif egzersizleri yapmayı düşünebilirsiniz:

• Yürüyüş
    • Koşu bandında yavaş tempolu yürüyüş
    • Kolay yoga pozları
    • Hafif ağırlık kaldırma

Önemli Hususlar

İshal yaşarken spor yapmaya karar verirseniz, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Egzersiz süresini kısa tutun (15-30 dakika)
    • Bol sıvı tüketin
    • Kendinizi zorlamayın
    • Belirtileriniz kötüleşirse veya dehidrasyon belirtileri gösterirseniz egzersizi durdurun

Sonuç olarak, hafif ishal yaşarken hafif egzersizler faydalı olabilirken, şiddetli ishal veya dehidrasyon durumunda spor yapmak kaçınılmalıdır. Spor yapıp yapmama konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, doktorunuza veya sağlık uzmanınıza danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir kaç tane yedek don götür

• Yerleri batırma

• Totona güveniyorsan git

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: METMETALLICA

quote:

Orijinalden alıntı: Kingsx

Bench press yaparken sıcmada kardeş.

Dostum ben işin halsizlik boyutu için sordum. Bu halde spor yapmak sağlıklı mı sizce. Faydadan çok zararlimi.bilmek istediğim bu.

Su tüketimini arttır. Kaslarda su bulunuyor yanlıs hatırlamıyorsam. İshal olunca vücut fazla su atıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Dostum ben işin halsizlik boyutu için sordum. Bu halde spor yapmak sağlıklı mı sizce. Faydadan çok zararlimi.bilmek istediğim bu.

Ben hastayken birçok kez dışarda basketbol oynadım, hatta küçükken maça çıktığımı hatırlarım. Eğer gidebileceğini hissediyorsan zaten bir şey olmaz. Fakat ishalsen, kesinlikle gitme derim Ben ishalken gittim ağırlık kaldırıyosun, üstüne bi de terliyosun direk geliyor. Otobüse binememiştim abimi çağırdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pistol Squat

quote:

quote:

Ben hastayken birçok kez dışarda basketbol oynadım, hatta küçükken maça çıktığımı hatırlarım. Eğer gidebileceğini hissediyorsan zaten bir şey olmaz. Fakat ishalsen, kesinlikle gitme derim Ben ishalken gittim ağırlık kaldırıyosun, üstüne bi de terliyosun direk geliyor. Otobüse binememiştim abimi çağırdım

kötü olmuş.gitmicem

• quote:

quote:

quote:

Su tüketimini arttır. Kaslarda su bulunuyor yanlıs hatırlamıyorsam. İshal olunca vücut fazla su atıyor.

saol tavsiyeler için dostum.gitmeme kararı aldım
  • Ulan millet bir öğrenmiş bench press,benchte bbench başka bir şey diyemezler pff baydı

Konuya gelicek olursak bence gitme ama sana bağlı tabikide
  • quote:

Sınıfta böğürdüm.

• sıçmamak için harcadığın eforla daha ağır yüklerin altına girebilirsin. kesinlikle gitmelisin.
  • bazır bazır bırakırsın valla ortalık yere
  • bişe olur gülme tutar yürüyen bandın üstüne sıvarsın rezil olursun daha gidemezsin
  • Squat yaparken zemini kahverengine boyayabilirsin
  • ishal olmayı geç , kendini iyi hissetmediğin zaman spor salonuna falan gitmen saçma olur. Verim almayı geç vücudu daha çok yarar halsiz düşürürsün. 2 gün dinlen sonra git.

• Gitme, denedim ve habire sancı giriyor karına bağırsağa filan. Sonra yarıda bırakıp çıkmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spor yapmak , zıplamak hoplamak vücut dengesini normale döndürür.

Bu sebeble hastalık ne olursa olsun spora asla engel değildir. Buna elbette ishal de dahildir.

Güvenle ve gönül rahatlığıyla sporu yap kardeşim.

Ama illaki tedbiri elden bırakmamayım diyorsan (benim yaptığım gibi) bez bağlayabilirsin.
  • Spor yap fakat abartma. Heleki bacakta cok calisma. Ve hatta ust bacak ve toto kaslarini sakin calistirma kazaya sebebiyet verebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mont giymeyi unutma joe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.