Şimdi Ara

İşemci 0.79ghz sabit sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gereği var mı bilmiyorum ama öncelikle hikayemi anlatayım.

Hp Omen 15 i7 7700HQ 16gbram gtx 1050ti 128SSD + 1TB hard disk windows 10

1 ay önce laptopumun oyunlarda 97 dereceyi gördüğünü gördüm ve hp ile iletişime geçtim bana 85-100 derece arasının normal sayılabilecek değerler olduğunu eğer ısınmaya bağlı laptop kapanırsa servise göndermem gerektiğini söylediler. Lakin oyunlarda 97 derece olan laptopum zaten masaüstünde de 75-90 derece arası çalışıyordu. Hp ye servise göndermek istediğimi ve macun değişimi fan temizliği gibi şeyler yaptırmak istediğimi söyledim böyle bi hizmet vermediklerini dilersem kendimin yapabileceğini söylediler .

Mecbur diyip laptopumun alt kapağını açtım , gerekli parçaları söktüm taaki işlemciyi fana ileten demirdeki 3 vidanın yalama olduğunu görene kadar her şey güzel gidiyordu . Vidaları ne yaptıysam açamadım bu arada ana kartta ufak bir çizik oluşturdum . En son çare vidaları kestirerek açtırdım bir bilgisayarcıya. Macununu değiştirip fan temizliği yaptım her şeyi yerli yerine oturtup takım ve bilgisayarıma sıfırdan bir başlangıç için format attım.

Asıl sorun şu ki artık bilgisayarımı açtığım anda işlemcim 0.79 a sabitliyor kendini. Güç ayarlarından full performans yaptım , bios recovery yaptım ve güncelledim , belki masaüstünde böyledir diyip oyunlarda denedim. Adaptörü cıkarıp pilde full güce çekip kapatıp açtım windows xpye kadar tekrar kurup formatladım. Her şekilde 0.79ghz a sabitti. Anakartımda Slow mode diye bir seçenek yok ve biosumda da intel adaptive thermal monitoring diye bir seçenek yok ki biosumda advanced menüsü bile yok anlamadım.

En son bir program buldum throttle stop diye .

Gösterdiğim kutudaki tiki kaldırınca işlemcim eski performansına dönüyor ısı değerlerim oyunlarda yine 75-80 e kadar çıkıyor fakat en azından normal çalışıyor . Sorun şu ki bilgisayar açma düğmesine bastığım anda 0.79ghz ile çalıştığı için ssd olmasına rağmen bilgisayarım 1.5 dakika gibi bi sürede açılıyor . Geçen windows güncelleme yaptım ve sadece wireless güncelledi bilgisayarımın tekrar açılması 45 dakika sürdü işlemcim yavaş çalıştığı için. En son biri adaptörü değişip dene dedi ama adaptör takılı değilken tam güçte de aynı sorunu yaşadım .
    Belki sürekli hortlatılan bi konudur ama detaylandırıp denediğim yolları söyledim belki denemediğim şey kalmıştır . Bu süreçte hpnin bana söylediği garantiniz bitmiştir laptopu servise götürebilirsiniz sorun tespiti için sizden 100Tl alacaklardır. Kim bilir başka ne parası alıcaklar bilmiyorum.

Bu sorunu yaşayan çözen veya çözebileceğini düşündüğü yöntemi olan yardımcı olabilir mi ? Artık programsız tam güçte kullanmak istiyorum işlemcimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duxalta60mg -- 3 Temmuz 2020; 13:33:0 >

• Bir şey anlamadım. HP size macunu kendiniz değiştirin dedi sonra da kendiniz işlem yaptınız diye garantiniz devre dışıdır mı dedi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Bir şey anlamadım. HP size macunu kendiniz değiştirin dedi sonra da kendiniz işlem yaptınız diye garantiniz devre dışıdır mı dedi?
    Hayır servisimizin böyle bir hizmeti yok dilerseniz parça bütünlüğünü bozmadan kendiniz değiştirebilirsiniz dedi. Garantim 1 ay önce bitmiş bunu sonra söyledi. Ama neyin parça bütünlüğünü bozup bozmadığını sorduğumda onu serviste bakıp anlayacaklarını söylediler.
  • Duxalta60mg D kullanıcısına yanıt
    Zamanında HP laptoplarına bakmıştım. Stok macunun aşırı kuru olduğu için ilk günden daha stres testinde 80 yaptığını gördüm. Termal padler zarar gördüyse bundan ötürü olabilir veya heatsink kırılmış olabilir. Vidaları sonuçta kırarak açıldığını söylüyorsunuz. Laptopunuzu söküp dikkatli bir şekilde her işlemi baştan yapın. Padleri kontrol edin, fanlar çalışıyor mu ona bakın. Macunu yenileyin. TX-4 2019 Edition veya Noctua NT-H1 kullanın. IPA ile anakartı silin.

• Öncelikle cihazında termal throttling sorunu var bu net. Olay şundan ibaret tt sorunu olduğu zaman cihaz otomatik korumaya alıyor kendini ve işlemci hızını düşürüp sabitliyor. Termal macun iyi değil veya temizlemeden sürdün veya tam oturtamadın soğutucu bloğu ve cihaz tetik alır almaz işlemci tam gücü çektiği zaman aniden sıcaklık yükselip tt moduna geçiyor. Termal macun bakımı youtube vs platformlarda anlatıldığı kadar kolay değil. Kaldı 7700hq üzerinde nokta pürüz olsa o işlemci ısınır. Sıcaklık ile ilgili sorununu düzgün termal macunu bakımı hatta soğutuvu bloğun işlemci ve ekran kartına basan bölümünün incelikle temizlenmesi ve macunu kaydırmadan bloğun oraya takılması gerekli. İstanbul da isen yardımcı olurum. Farklı şehirde isen yönlendirebilirim işin ehli birine.Pm den ulaşabilirsin.
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinknc

Öncelikle cihazında termal throttling sorunu var bu net. Olay şundan ibaret tt sorunu olduğu zaman cihaz otomatik korumaya alıyor kendini ve işlemci hızını düşürüp sabitliyor. Termal macun iyi değil veya temizlemeden sürdün veya tam oturtamadın soğutucu bloğu ve cihaz tetik alır almaz işlemci tam gücü çektiği zaman aniden sıcaklık yükselip tt moduna geçiyor. Termal macun bakımı youtube vs platformlarda anlatıldığı kadar kolay değil. Kaldı 7700hq üzerinde nokta pürüz olsa o işlemci ısınır. Sıcaklık ile ilgili sorununu düzgün termal macunu bakımı hatta soğutuvu bloğun işlemci ve ekran kartına basan bölümünün incelikle temizlenmesi ve macunu kaydırmadan bloğun oraya takılması gerekli. İstanbul da isen yardımcı olurum. Farklı şehirde isen yönlendirebilirim işin ehli birine.Pm den ulaşabilirsin.
    Geçmiş olsun
    Macunu ve bloğu istanbulda bir bilgisayarcıya hallettirdim vidaları falan değişip sabitledi her şey yerli yerine oturdu . Getirdiğim macun yerine kendi macununu kullandı daha iyi diyip . Şu anlık istanbuldayım eğer edebiliyorsan yardımın çok iyi olur :) . En son çare servise verip 400 500TL bayılıcam gibi

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    en kısa zamanda içini açıp göstereceğim macunu falan komple değiştirdim içinde kırılan değil belki ama çizilen ezilen yerler oldu onlar da çok değil .
    benim anlamadığım tek şey donanımsal bi sorunu 3. parti bir yazılımla nasıl düzeltebildiğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Duxalta60mg D kullanıcısına yanıt
    Orasını benimde aklım almıyor. Sıcaklık sensörü arızalı desem mümkün değil, sıcaklık normal demiştin. Fan desem arttırdığında ısıdan kapanır zaten ses olmaz şüphelenirdin. Bir şeyde sıkıntı var ama BIOS ile alakalı olma olasığı da biraz olsun mümkün. Windows to GO deneyebilir misin?? WintoUSB de olur. Nette bakarsın nasıl olduğuna... Öyle başlay bakalım işlemci kaçta çalışacak... İstanbul'un hangi semtindesin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 4 Temmuz 2020; 14:25:27 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Biosta bu olayın ayarı varmış normalde kaç derecede kendini korumaya alcağını falan seçiyolar ama laptop bioslarının coğunda advanced menusu bile yok kendim seçemiyorum. Dediğinize bakacağım ümraniyedeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.