Şimdi Ara

İşe Giderken ki Doğalgaz Sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ivenrec

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

24 dereceye ayarla sabit kalsin oyle . En güzeli.

kombi en düsük 30 veya 35 derece ayarlanıyor hocam.

Su ısısından değil. Oda içi sıcaklığından bahsediyorum. Bir tane termometre taktır . Oda içi sıcaklığı 24 derecede sabit tutsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Eve gelince aç bosu boşuna yanmasin

hocam doğalgazla alakalı forumlardan yaptığım araştırmaların geneli ve çevremde yıllardır kombi ile ısınan kişilerden aldığım tavsiyelere göre kapat-aç yapınc daha fazla gaz harcaması yapıyormuş kombi. şimdi evden çıkarken kombiyi en düşüğe aldım. gidince bakacağım kaç metreküp doğalgaz kullanmış. ona göre bir ayar tutturcam.
  • e ben sana söyledim; evde ısı yalıtımı yoksa en düşükte açık tutup gitmen evi ısıtmaz + boşa gaz harcar gelince yeniden yüklenicen..ee ne anlamı kaldı boş saatlerde yanmanın..

ben gelince yükleniyordum sonra düşüyordum...açık bırakıp gittiğimde daha çok zarardaydım
  • Harbi millet cahil oda termostatini al kendin baglarim diyosan daha ucuza patlar.Al evin merkezine koymaya bak ya da isitmak istedigin bolgeye.Siemens marka iyidir.Senin cozumun bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat ayarlı oda termostatı al, işten gelmeden 1 saat önce ısıtsın evi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

e ben sana söyledim; evde ısı yalıtımı yoksa en düşükte açık tutup gitmen evi ısıtmaz + boşa gaz harcar gelince yeniden yüklenicen..ee ne anlamı kaldı boş saatlerde yanmanın..

ben gelince yükleniyordum sonra düşüyordum...açık bırakıp gittiğimde daha çok zarardaydım

Toplanın acı gerçeği açıklıyorum

Dün bu saatlerde çektiğim sayaç değeri: 836 metreküp
    Bugün 17:50 itibariyle sayaç değeri: 840 metreküp

*Sabah giderken kombiden petekleri en düşük sıcaklığa aldım.
    * 1 günde 4 metreküp doğalgaz harcaması demek, aylık -> 30x4= 120 metreküp demek, 1 metreküp doğalgaz 1 lira olduğuna göre aylık 120 TL tek odayı ısıtmak için tek petekle ödeyeceğim miktar, buna duş ve mutfağı katmıyorum.. çok çok fazla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 11 Aralık 2015; 17:54:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

Saat ayarlı oda termostatı al, işten gelmeden 1 saat önce ısıtsın evi.

Dün bu saatlerde çektiğim sayaç değeri: 836 metreküp
    Bugün 17:50 itibariyle sayaç değeri: 840 metreküp

*Sabah giderken kombiden petekleri en düşük sıcaklığa aldım.
    * 1 günde 4 metreküp doğalgaz harcaması demek, aylık -> 30x4= 120 metreküp demek, 1 metreküp doğalgaz 1 lira olduğuna göre aylık 120 TL tek odayı ısıtmak için tek petekle ödeyeceğim miktar, buna duş ve mutfağı katmıyorum.. çok çok fazla..
  • yani dediğime geliyorsun doğru mu anladım..?açık bırakıp gitmek tamamen mantıksız
  • quote:

yani dediğime geliyorsun doğru mu anladım..?açık bırakıp gitmek tamamen mantıksız

hocam bir abiye sordum, ilk defa petekler çalıştığı için biraz yüklenmiştir ısıtmak için ondan 4 metreküp harcamıştır, 2 gün daha açık bırak sonraki değerlere bak ona göre ayar çek dedi, 2 gün daha açık bırakmayı düşünüyorum. haftasonu tatil zaten işe gitmicem
  • kombin en yeni teknoloji vs. falan değilse boşa uğraşma..standart kombi mantığı su soğudu mu devreye girer..şimdi o abinin dediğine göre duvarlar-petekler-borular ısınsın daha az çalışır demiş doğru ama; düşük ısıda çalıştırdığın için ne ev ısınır ne ısı korunur..su her soğuduğunda kombi devreye girer ve düşük ısı olduğu için evin içinde de o ısıyı koruyamaz..sonuç 120 değil de 110 lira olur en fazla
  • quote:

kombin en yeni teknoloji vs. falan değilse boşa uğraşma..standart kombi mantığı su soğudu mu devreye girer..şimdi o abinin dediğine göre duvarlar-petekler-borular ısınsın daha az çalışır demiş doğru ama; düşük ısıda çalıştırdığın için ne ev ısınır ne ısı korunur..su her soğuduğunda kombi devreye girer ve düşük ısı olduğu için evin içinde de o ısıyı koruyamaz..sonuç 120 değil de 110 lira olur en fazla

eve gelince mi açayım bu durumda?
  • aynen öyle...

belli bir süre yüksek ısıda çalıştırıp sonra düşürürsün..hem yalancı ısı seni tatmin eder..hani örnek veriyorum 5 dk peteklerin yanında dursan cayır cayır yansa bilincin senin tamam ya ısındı artık diye kandırabilir..buda psikojik tasarrufu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.