Şimdi Ara

İş nasıl bulacağız? Torpil mi bulmamız gerek... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
3
Favori
12.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Türkiye de dar, haklısın malesef.

Teşekkür ederim.

bir etiket var belki duymuşsundur müdek diye.
    Bu diploma etiketini ytü mekatronik alamadı, ama bizim kocaeli almıştı... kocaeli yi beğenmiyorum, ytü yü düşünemiyorum o zaman.

Oranın ismine aldanma, eskidendi o. Ytü kocaeli arasında fark yok şu an. Kocaeli yü büyütmüyorum bu arada, ytü seviyesinin küçüldüğünü söylüyorum.

Alay etmiyorsundur umarım... Ama sosyal medya kullanmıyorum. İnstagram falan yok, mail adresi kullanıyorum sadece.

Ne işi acaba?

Eğer ciddiysen, teşekkürler bu arada.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ben bu sisteme her zaman karşıyım ve karşı da olacağım..

Okullarda bir şey öğretiliyormuş gibi her yere üniversite açtılar. Atıyorum adam zamanında hiç kasmadan barajı geçerek yozgat vs gibi yerde mühendisliğe gidiyor ben de zorlayarak kocaeli(zamanımda mekatronik çok yüksek sayılır) ye gidiyorum ve adam giriş maaşı ikimize de 2 bin verirse bu adalet değil... ama veriyorlar. Yozgat makine mezunu 2 ye başlıcam diyordu bana...

Adalet yok...Adam jeoloji mühendisliğine gidiyor, ilk sene yüksek not ortalaması yapıp yüksek bölüme geçiyor

Adam 2 yıllık okuyor, oradan boğaziçi odtü ye gidiyor. bunlar Haksızlık...
    Umarım iş bulursun sen de kısa sürede.

Cv imi şirketlere elden teslim etmeye çalışacağım.

Ben stajımı kışın yaptım. Köpeklerden korkarım normalde ve bizim yurdun önü hep köpek doludur. Sabah karanlığında ezanla birlikte yola çıkardım, köpekler peşimde gelirdi havlardı ama pes etmedim. 30 gün boyunca şirkette mühendislerin peşinden koştum abi bana bişeyler öğret, abi kendimi geliştiriyim... Ne mi oldu? Koskoca 0. Sadece kore türk ortak şirket olduğu için, adamlarla ingilizce konuştum, tek faydası bu.

Yazları hep çalışıyım, mezun olunca birikimli bir adam olayım dedim. Çevreme haber saldım, dil okulunda sevdiğim müdürüm vardı sağolsun o da araştırdı, ama olmadı, kardeşim kimse sigorta yapmıyor öğrenci olduğun için, o yüzden de almıyorlar dedi...

Tamam dedim, sonra kendim gittim, yılda 1-2 kez şirketlerin toplandığı bir yer olur tüyap gibi.
    yaklaşık 10 yere gittim, hepsiyle konuştum, ben şunu okuyorum, hedefim şu, "ücretsiz " çalışmak istiyorum, kendimi geliştirmek istiyorum dedim. Beni işe alın dedim... Bana kağt doldurttular, hiçbirisinden geri dönüş olmadı

Sen bana ağlama diyosun.

• Kardeşim, kusura bakma ama sen anlayamamışsın ben napıyım... Herkes anlayamıyor. Karşıdakinin seviyesine de inmek gerek.

Mekatronik bölümü en iyi Kocaelidedir dedim, ama ben orayı yaşadım gördüm orası bile iyi değil diyorum. Bunun nesini anlamıyorsun
    (ama kaynaklara göre en iyi orda, ytü falan değil)
  • Valla öncelikle allah yardımcın olsun. Ülkede ciddi bir işsizlik var. Ben de mühendislik mezunuyum mezun olmadan 1 ay öncesinde sözleşmem yapıldı işe başlamıştım 4000 lira maaşla. Türkiyede eğitimim boyunca gördüğüm durum şöyle

İyi bir lys puanı getiriyorsan iyi bir üniversiteye gidiyorsun. iyi bir üniversiteye gidersen iyi şirketlerde staj yapıyorsun. iyi bir şirkette staj yapmışsan güzel bir firmada işe başlıyorsun.

Üniversitenin ismi çok çok önemli kimse önemli olan kendini geliştirmek demesin. Kardeşim sana da tavsiyem organize sanayideki firmaları araştır ikitelli falan onların internet sitelerine bak sadece kariyerde olmaz. O tarz yerler elden ilan da alır

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Forumda konusunu açtık, bu saatten sonra ülkede üniversite okunmaz.

herkes karşı çıksada ben bu adama katılıyorum. üniversite eğitimi belli bir kesime verilmeli. (sınava giren 1 milyon kişiden ilk 300k gibi) bu sayede kalite artar. geri kalanını da 2 yıllık meslek üniversitelerine yollarsınız.

Fabrikalara başvurmak için randevu almana gerek yok ki vermezlerde; yapacağın şey habersiz gidip kapıda ki güvenliğe durumu anlatmak. Düzgün bir yere gittiysen büyük ihtimalle güvenlik odasında iş başvuru formu vardır onu doldurtur. Ama sen kendi hazırladığın mümkünse ingilizcesi de olan cv ni de ayrıca bırak. Hakkında hayırlısı umarım güzel bir yer bulabilirsin.
    Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB@THERMALTAKE NIC F3 || MSI X99A RAIDER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3333Mhz (O.C) || Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı LED'li DDR4 3000Mhz CL15 || MSI RX480 8GB GDDR5 256Bit || Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD || PowerBoost VK-G1010B USB 3.0 Gaming || Xigmatek Xcp-A500 X-Calibre 500W 80+ PSU
    THERMALTAKE Tt eSPORTS Commander Combo Kırmızı Işıklı Gaming Klavye + Mouse Set
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    hocam,

ankara

asgari ücret + sigorta + yol + yemek diyor... lise mezununa mı iş veriyorlar? vasıfsız eleman asgari ücret alıyor... İyice çivisi çıkmış bu işin. Adam alay eder gibi bir de "1 ayda kendini kanıtlarsa maaşı artırılabilir" demiş, ne verecekse sanki...

Tamam Ankarada olsam hadi iş tecrübesi der girip 3-5 ay sonra çıkarım belki ama oralı değilim. Oraya gitsem ev kirası falan ben yemeye ekmeği zor bulurum gibime geliyor(!)

Ama nasip işte..

Teşekkürler mesaj için, ikitelli falan derken? mevki ismi mi orası?

Teşekkürler bilgi için ve ayrıca güzel dilek için.

İnşallah bulurum.
  • Ben bile bu başarısız eğitim hayatımda mekatranik,makine,çevre..... yazılmaması gerektiğini biliyorum.Müh okunucaksa baban mütaitse inşaat okunur yada hevesin varsa bilgisayar başka bölüm okunmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama çap yapanlar bile bişey bilmeyerek yapıyor, yani ezbere ve de kopyayla.

O yüzden bana hiçbir şey savunamazsın yok şu şunu biliyor sen bilmiyorsun falan.

Gördüm kimsenin bildiği birşey yok. Adam ezberci, mantığını anlamadan geçiyor dersleri. Bu adama çalışkan dersen o senin bileceğin iş. Ama bu adamlar çalışkan değil, ezbercidir.

Hemşire diyip küçümseme, 3.5 4 milyar alıyorlar, doğuda 4.5 a kadar çıkıyor.

Boşta kalmamak için üniversite okursan boyle issiz kalırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.