|
Selamlar Arkadaşlar, Video oyun geliştirme sektöründe çalışıyorum ve bir süre önce laptopum arıza yaptı. Geçici bir süre için kardeşimin bilgisayarına geçtim fakat, laptopta çalışılmayacağını anladım. Masaüstü sistem toplamak için arayıştayım ve bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kısaca yaptığım işten ve ihtiyaçlardan bahsedeyim. Unreal engine 4 üzerinde çalışıyorum. Shader Development, 3D Modelleme ve texturing işleri yapıyorum. Technical artist olarak çalışıyorum. Kullandığım araçlar, genel olarak tüm sisteme eşit olarak yükleniyor. Bir yandan unreal engine de shader yazarken diğer yandan texture ve modelleme yapmam gerekebiliyor bazen aynı anda 4 5 program açık çalışıyoruz. Ve oyunda oynuyorum fırsat buldukça. laptopumda 1080p de gtx 1070 kullanıyordum. oyun oynarken yetiyordu. iş konusunda işlemci ve ekran kartı limitlemesine takılıyordum. Ekran kartı olarak Nvidia tercih ediyorum. (RTX 3080 yada 3070) Cuda çekirdekleri bizim işimizi hızlandırıyor oldukça ve nvidianın sunduğu araçlar da oldukça iş görüyor. Ram tarafında min 32gb ihtiyacım var. üstü olur aşağısı kurtarmaz. High poly modellerde çalışırken modelleme programları neredeyse 8 10 gb yer kaplayabiliyor. İşlemci olarak intel ve amd arasında bir kararsızlığım var. Stabil olması benim için önemli ve çekirdek sayısı da. ryzen 5600x yada 5800x olabilir diye düşündüm. ryzen 3000 serisi de olabilir. Diğer bileşenler bu üçlünün etrafında şekillenecektir diye düşünüyorum. Örnek olarak bir sistem oluşturdum bunu optimize etmeme yardımcı da olabilirsiniz ya da alternatif önerilere açığım. Partpickerdan oluşturduğum liste PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/9J9jJf CPU: AMD Ryzen 7 3800XT 3.9 GHz 8-Core Processor ($377.99 @ B&H) CPU Cooler: MSI MAG CORE LIQUID 240R 78.73 CFM Liquid CPU Cooler ($87.51 @ Amazon) Motherboard: Gigabyte X570 AORUS PRO WIFI ATX AM4 Motherboard ($249.99 @ Amazon) Memory: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory ($142.99 @ Best Buy) Storage: Samsung 970 Evo 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive ($129.99 @ Amazon) Storage: Seagate Barracuda Compute 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($55.48 @ Newegg) Video Card: Asus GeForce RTX 3090 24 GB TUF GAMING Video Card ($1550.49 @ Staples) Case: Lian Li Lancool II Mesh ATX Mid Tower Case ($119.99 @ B&H) Power Supply: Corsair RM (2019) 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply ($134.99 @ Corsair) Total: $2849.42 Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler