Şimdi Ara

İŞ HAYATINDA NASIL HAYATTA KALINIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese, şu an ilk işimde çalışıyorum. Alabildiğine cahil fakat oldukça hevesli ve çalışkanım, çalışma arkadaşım benden 3 yaş büyük bir kız. Benden birkaç ay sonra işe başladı ve başlarda her şey iyiydi, sonradan (ne olduğunu bilmiyorum) iş hayatında saygılı olman lazım, burada iş yapıyoruz hareketlerine dikkat et vs. demeye başladı durduk yere.

Son zamanlarda da katılamadığım toplantıların notlarını paylaşmamak, benim yapmam beklenen işleri de (bilgim dışında) yaparak adeta gereksizmişim atmosferi oluşturuyor ortamda. Toplantıda ne konuşuldu diye sorduğumda cevap vermiyor, işimi aksatmaya taş koymaya çalışıyor. Bu kızı boğmadan ruh sağlığımı da çok yıpratmadan nedir bunun formülü ?

Suratsız ol, takma, sen de öyle davran demeyin lütfen. Namussuz kadın öyle çok canımı sıkıyor ki onun yüzünden ben de kötü davranmak zorunda kalmak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xabi Alonso -- 2 Nisan 2021; 21:5:50 >

• ne iş yapıyorsun.
    burda bir çok kız düşkünü arkadaşın hoşuna gitmeyecek ama dışarda kızlar erkeklerden gerçekten çok daha tehlikeli buna emin olabilirsin tecrübelerime dayanarak söylüyorum o kız asla normale dönmeyecem kendi ağırlığını bir şekilde yavaştan koy
    sabırlar diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendisim, biliyorum kızların ne kadar tehlikeli olabileceğini hocam. ağırlığımı koyuyorum fakat bu saçma hareketlerine devam ediyor hala daha. bir gün sabrım taşacak diye çok korkuyorum

• Nasıl ölçekte bir yerde çalışıyorsun? Az kişi mi var, çok mu? Kaliteli bir yer mi bilmiyorum ama düzgün bir yer ise seni sinir etmek dışında sana hiçbir zararı olamaz. Senin tüm değerin zaten takım liderinin gördüğü şekildedir. Kız istediği kurnazlığı yapsın farketmez. Dediğim gibi düzgün bir yer ise zaten takım lideri işleri paylaştırır, herkes kendi işini yapar. Mühendislikte asıl takım olamayanlar göze batar. En azından benim yetiştiğim firma kültüründe öyle. O yüzden yorma sen kafanı, sakin kalmaya çalış. Olmadı çok sıkıntı yaratıyorsa ya liderinle o da yoksa müdürünle konuşursun.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

bir nevi start up, 4 kişi falan oluyoruz genelde

• Aleyküm selam,

(Seni ve bahsettiğin kızı tanımıyorum.Şunu yapıyor musun veya yapmıyor musun diyerek sormadan kendi düşüncelerimi aktaracağım, kız için de senin söylediklerinden yola çıkarak kafamda kurguladığım karakter (sen ve kız) üzerinden gidiyor olacağım.Bu kurguda ne sen gerçek ne de kız gerçek olmuş olacak. Sadece kafamdakiler yani. )

İş yerinde performansınıza performans katın.Sürekli bir koşuşturmaca içine girin.Böylece kızı hem isteyerek hem de istemeyerek görmezden gelmiş olacaksınız.

Kızla konuşmak zorunda kalırsanız olabildiğince kısa kesmeye çalışın.Ters cevap verdiğinde ise kendinizi ezdirmeyin.

Örnek diyalog,

Siz: Şu dosyaları almam gerekiyor da neredeydi?
    Kız: Ne bileyim ben
    Sen: Nasıl "ne bileyim ben"?

Diyerek size de saygınlığının artmasını sağlayın.

Ofiste iken insanlarla güleryüzlü olun, kendisiyle de konuşurken ne gülün ne de somurtun. Nötr şekilde alacağınız bilgiyi, işlemi her neyse yani onu bir an önce halledebilmek adına mümkün olabildiğince konuşmamaya çalışın. Tabi uzun meseleler vs. olursa uzun uzun konuşulur. Kast ettiğim ufak şeyler.Şu nerede, bu nerede, bu ne zaman, şu ne zaman vs. ekstra birşey söylemeyin. Kendisi söylerse de "tamam" deyip geçin.

Bu şekilde bir iş süreci geçirirseniz hem aklınıza gelmemiş olur hem de kafanız rahat olur.

Saygılar. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• iplemeyeceksin bir kadını en çok bu kudurtur. o nasıl davranıyorsa sen de öyle davran.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bime başvuru yap

• özel sektörde asılsız dedikodular ayak kaydırır

iş yerimde aynı ofiste çalıştığımız benden 5-6 yaş büyük evli bir çalışma arkadaşım vardı

firmanın da kıdemlilerinden ve sevilen biriydi

hatta şirket içi gelenek olan işe kabul göreninde altın rozetimi o takmıştı

ben de daima onun arkadasında onu överdim

çok ağırbaşlı biri çok takdir ediyorum aslında departman müdürü olması lazımmış

şeklinde arkasından iltifatlar ediyordum

aradan zaman geçti ve bu arkidiş departman müdürlüğüne terfi etti

terfi eder etmez benimle uğraşmaya başladı

bütün gün dışarıda arabaynan gezdiğimiz için mesai saati kavramı yoktu istediğin zaman istediğin yerde ol yeterki hedefleri gerçekleştir kimse karışmaz bir işti

ama bu bayan departman müdürü olur olmaz benim programında belirli saatlerde olacağını vaat ettiğim yerlere arabasıyla haber vermeden gider ve beni telefonla arardı nerdesin diye

hatta bir seferinde saat 16:00 da eve gidip pijamalarımı giymişken yine bele aradı da avrupa yakası dizisindeki gaffur gibim pijama üzerine takım elbise giyip alel acele evden fırlamıştım

dertleştiğim bir başka iş arkidişi bana

olum sen bu garıya bir çaksan uğraşmaz belki seninle

demişti de ben de evli biriynen asla diye karşılık verdim

nihayetinde bu ani baskın tutanaklarının sayısı 3 olunca beni şirketten attırmıştı İŞ HAYATINDA NASIL HAYATTA KALINIR 

• quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.

iş sahibi olunca kendini kurtarmış mı oluyorsun?

neydne kurtarmış oluyorsun ?

• Hayret yazılım öğren diyen çıkmamış İŞ HAYATINDA NASIL HAYATTA KALINIR 

• sonucta bir rekabet ortami olacak biraz atilgan ol sende

• Özel sektörde onlardan kurtuluş yok, kendilerini iyi göstermek için çevresini alçaltır millet genelde, öne çıkmak için en kolay yoldur. Kariyer denen saçmalık insanları orman kanunlarından hallice bir psikolojiye sokuyor. Gördüğüm kadarıyla kadınlar daha çok yapıyor bunu çünkü dışarıda dezavantajlılar, o yüzde daha hırslı oluyorlar. Yapman gereken kendi iş tanımın neyse en ufak bir işi bile o kıza yaptırmamak, onun iş tanımına girenleri de "ben yapayım sevinsin" diye şirinlikler yapmamak. Çok ciddi ol, mesafeni koru, başkalarının yanında saygılı konuş, çocuk gibi not vs. isteme, toplantılarına katıl. Kız direkt kafasında diyordur ki "aynı parayı alıyoruz, o niye toplantılara girmiyor". Para işin içine girdi mi insanların gözü dönüyor, en ufak yardımı esirgiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sangoro

sonucta bir rekabet ortami olacak biraz atilgan ol sende
    İŞ HAYATINDA NASIL HAYATTA KALINIR
  • Ona kimin patron olduğunu göster. İŞ HAYATINDA NASIL HAYATTA KALINIR 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.