Şimdi Ara

İş hayatına yeni başlayanlar için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversite/öğrencilik hayatınız bitti! Hoşgeldin “iş hayatı”? Peki, şimdi ne yapacaksınız?

    Kaynak:http://www.ofistehayat.com/is-hayatina-yeni-baslayanlar-icin-tavsiyeler/

    Kabul edelim ki, insan hayatındaki en eğlenceli dönemlerden birisidir, öğrencilik. Üniversiteden mezun olduğumuzda, hepimiz kendimize “Şimdi ne yapacağım?” diye sormuşuzdur. Ama hayatın cilvesi, bu soruları daha çok soracağız. İşe yeni başladınız, yarın iş hayatınızın ilk günü. Akşam yatmadan önce beyninizi kemiren o soru: “Peki, şimdi ne yapacağım?”

    iş hayatı başlangıç

    İş hayatı, aile ve okul hayatına benzemez. Daha önce hiç görmediğiniz ve iş hayatı olmasa, hiçbir zaman da göremeyeceğiniz insan figürleriyle karşılaşacaksınız.

    Peki, ne yapmanız gerekiyor?

    Bu soruya pek çok yanıt verilebilir. İş hayatı içerisinde yapılmaması ve yapılmaması gereken onlarca konu/davranış var. Biz burada yapmanız gereken ve bizce en önemli konuları belirteceğiz.

    #1 Gözlemleyin: Yeni bir ortamdasınız ve bu ortamın kendine özgü kuralları var. Çok iyi bir gözlemci olun. Mesela, kim kimden çekiniyor. Kim kime iş veriyor. Kim kimden iş alıyor. Şirketin yapısı, kuralları ve düzeni nasıl? Bütün bunları gözlemleyin. Zihninizde ufak ufak notlar tutun.

    #2 Giyiminize özen gösterin: Herkesin gözü sizin üzerinizde. Siz fark etmeseniz bile, insanlar “işte yeni personel” diye sizi gösteriyor. Ayrıca, şık ve temiz bir kıyafet seçimi, bir çok insanı ilk aşamada etkiler.

    #3 Giriş – Çıkış saatlerine özen gösterin: Eğer servis kullanılmıyorsa, gidiş-geliş saatlerinize önem verin. Siz yeni olduğunuz için, gözler sizin üzerinizde olacaktır. İşe herkesten 3-5 dakika erken gelin. Fakat bu erken gelmeyi abartmayın. Giriş saati 08:30 ise, siz 08:00’de gitmeyin. Bu da size çömez imajı verecektir. Diğer çalışanlarla aynı anda çıkın.

    #4 Ukalalık/gevezelik yapmayın: Bir konuyu çok iyi bilseniz bile, ilk aşamada çok ukalalık yapmayın. Yerinde ve zamanında konuşun. Boş konuşmayın.

    #5 Saygı gösterin: Özellikle uzun süredir çalışan var ise, ya da bağlı bulunduğunuz amire/müdürünüze saygı gösterin. Onların deneyimlerinden faydalanmaya çalışın. Kısacası, “cin olmadan adam çarpmayın”

    #6 İngilizcenizi geliştirin: Bir çoğumuz, üniversitede iyi derecede İngilizce öğrenemeden iş hayatına atılıyor. Bu konuda bir eksiğiniz var ise, iş hayatınızın ilk döneminde İngilizcenizi geliştirmeye zaman ayırın. İlerleyen dönemlerde, yoğun iş temposunda bunu yapmaya fırsatınız olmayabilir. Unutmayın! İngilizce, neredeyse bir diploma değerindedir.

    #7 Kendi kararınızı kendiniz verin: Üstlerinize kızdığınız ya da yönetim ile sorun yaşadığınız konularda, başkalarının dolduruşuna gelmeyin. iş hayatı kurtlar sofrasıdır. Çevrenizde arkadaş olarak düşündükleriniz, sizi dolduruşa getirebilir ve istemeden de amirlerinize karşı saygısızlık yapabilirsiniz. Bir probleminiz var ise, amirleriniz ile saygı çerçevesinde kibarca konuşun. Derdinizi anlatın. Ama başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermeyin.

    #8 Networking’e önem verin: Son yıllarda çok önemli bir kavram olan “Networking”e önem verin. İş hayatınızdaki ilişkilerinizi hep sıcak ve samimi tutun. İş bağlantılarınızı sürekli olarak canlı tutun. iş hayatı içinde tanıştığınız insanlarla bağlantınızı koparmayın.

    #9 Teknoloji ile aranız iyi olsun: Artık teknoloji çağındayız. Her türlü teknoloji ile aranız iyi olsun. Ofis ekipmanlarından faks, fotokopi kullanmaktan tutun da, MS Office programlarına kadar , teknolojiye hakim olun. Sizden yaşça büyük iş arkadaşlarınıza telefon tavsiyesinde de bulunabilirsiniz, çok iyi program kullandığınız için terfi de edebilirsiniz. Kim bilir?

    #10 Maaş karşılaştırmasına girmeyin: iş hayatı daha yeni başladı. Bu yüzden kendinizi, çalışmaya başladığınız şirketteki kişilerin maaşları ile kıyaslamayın. Siz de aynı işi yapıyor olabilirsiniz, lakin onlar deneyimli. Deneyim, iş hayatında çok önemlidir.

    Umarız, başarılı bir iş hayatı geçirirsiniz.

    Kaynak:http://www.ofistehayat.com/is-hayatina-yeni-baslayanlar-icin-tavsiyeler/







  • Karşındaki mudur diye her dedigine he demeyin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kişisel gelişim kitapları hep mantık hatası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.