Şimdi Ara

İş bulma konusunda sizce ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    22 Yaşındayım. Üniversiteden Ekim ayında mezun oldum.
    2 Aydır hastane dolaşıyorum bir nevi. Askerlikten muaf oldum bu süre içerisinde sağlıktan dolayı.

Erciyes Enerji sistemleri mühendisliği bölümünden mezun oldum. (3.52 gano)

İş bakmaya başladım. Enerji müh. dediğimiz şey rüzgar, güneş, hidrojen enerjisi gibi düşünebilirsiniz.

Boş mu mezun oldum? Kimine göre evet, kimine göre hayır. Yani bir itü mezunu, boğaziçi mezunu gibi değilim. Yalnız sıradan bir üniversiteden mezun olmuş tamamen tecrübesiz de değilim.

Üniversite okurken kendi çabamla öğrenmeye çalıştığım bir kaç yazılım programı oldu. PVsyst yazılımını yurt dışı stajımda (2 Ay Varşova'da bu yaz yaptım) ve WAsP yazılımını (rüzgar) bitirme tezimde kullandım. Bu yazılımlar üniversitede öğretilmedi, tamamen kendi çabam. Ayrıca Comsol yazılımının yakıt hücreleri modülünü kullanmaya çalıştım, bir şeyler yaptım en azından.
    Her neyse, ingilizce de B2 sayılır.

Şimdi tabi iş bakmaya başladım yalnız enerji müh. olarak ilan yok.
    Ya kendi işimi yapmak için biraz iş bulmaya uğraşacagım, ki gerçekten bu sektörde çalışmayı umuyorum
    Ya daha hızlı işe girebileceğim üretim müh., kalite kontrol müh. gibi işlere bakacağım.

Siz olsanız ne yaparsınız? Cuma gününden beri kariyer üzerinden biraz iş başvurusu yaptım. Bugün Konya'da bir enerji firması aradı. CV'm ilgilerini çekmiş yalnız benden proje çizimi yapabilirmiymisim onu sordular, bilmiyorum tabi. Yetiştirilmek üzere mühendis ilanı veriyoruz arada takip edin yardımcı oluruz dediler, yalnız inşallah onu beklemek zorunda kalmam.

Aynı zamanda 2. dönem yüksek lisansa başlayacağım muhtemelen. Ales ve Yökdil puanlarım güzel.

• İş ararken yabanci dilini geliştirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, bir enerji mühendisi olarak yazayım.
    maalesef ki bölümümüz can çekişiyor, yıllar geçmesine rağmen enerji mühendisi arayan firma sayısı çok az.

Bu sene güneş sektörü durma noktasına geldi,firmalar battı, çekilen oldu vs.
    rüzgar ve termik santrallerde işe girmek zor, referansın yoksa..
    hidroelektrik santralde çalışan hiç tanıdığım yok, makine ve elektrik mühendisi tercih ediyorlar.
    en kolay güneş sektöründe iş bulabileceğini düşünüyorum. saha, proje,satış ve ya üretim olabilir.

Sana önerim çalışmak istediğin bir alan belirle ve onun üzerine yoğunlaş. Rüzgar,güneş,termik santral,biyogaz vs.

kısa bir sürede teklif almışsın gayet güzel bir şey, umarım bu sıkıntılı dönemi bir an önce atlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echoés

selamlar, bir enerji mühendisi olarak yazayım.
    maalesef ki bölümümüz can çekişiyor, yıllar geçmesine rağmen enerji mühendisi arayan firma sayısı çok az.

Bu sene güneş sektörü durma noktasına geldi,firmalar battı, çekilen oldu vs.
    rüzgar ve termik santrallerde işe girmek zor, referansın yoksa..
    hidroelektrik santralde çalışan hiç tanıdığım yok, makine ve elektrik mühendisi tercih ediyorlar.
    en kolay güneş sektöründe iş bulabileceğini düşünüyorum. saha, proje,satış ve ya üretim olabilir.

Sana önerim çalışmak istediğin bir alan belirle ve onun üzerine yoğunlaş. Rüzgar,güneş,termik santral,biyogaz vs.

kısa bir sürede teklif almışsın gayet güzel bir şey, umarım bu sıkıntılı dönemi bir an önce atlatırsın.
    Aleyküm selam hocam. Sagolun yorumunuz için.

Benim hayalimde rüzgar santralinde calismak var. Aslinda en cokcistedigim sey bu. O türbinleri gördükçe heyecan basıyor beni :) Ama siz de dediniz, en kolay is bulma olasiligim güneş enerjisi sektöründe. Cok fazla sayida firma var rüzgar enerjisine göre.

Ve malesef bahsettiğiniz gibi, bizim bölüm nedense tutmadı. Arkasında duran yok bölümün. Enerji bakanligi da sahip çıkmıyor.

Bir yandan keşke bu bölümü secmeseydim diyorum, ki bölume 2. Girmiştim (120k kusurle kapatmıştı, ben 65k ile girdim)

Bir yandan bölüm hoşuma gittigi icin iyiki secmisim diyorum.

Artık kariyer.netten basvurular yapacağım, bir de haftaya kocaeli, sakarya civarlarini gezmeyi dusunuyorum firmalara cv birakacagim. Belki yardimci olan olur

Referans var 2 tane, biri yurt disi stajimdaki hocam, biri bolum yenilenebilir enerji ana bilim dali baskani. Linkedine de tavsiye birakmis sagolsun yurt disindaki. Linkedinde de agi genisletmek lazim 2 kisi ekli

Neyse hocam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Peki size bir sorum olacak, yüksek lisansda bazi universitelerin elektrik veya makine mühendisligi bolumu enerji muhendisi kabul ediyor. Sizce hangi alana yonelmem daha dogru olur ? Bir de bu sektorde yuksek lisansin cok faydasi olur mu ?

Muhtemelen yuksek lisans yapacak olursam

Eskisehir teknik, elektrik mühendisligi

Konya selcuk, makine

Kocaeli, yalova veya erciyes enerji müh. Olacak

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim tavsiyeniz için. Evde rusca egitim setim var, aslinda rusca ogrenmeye de cok hevesliyim yalniz su asamada tam olarak yol haritami cikartamadigim icin bekletiyorum

• Her isi ters giden adam kullanıcısına yanıt
    yüksek lisansla ilgili yorum yapamayacağım maalesef bilgim yok. Ama dediğim gibi ilerlemek istediğin alanda yüksek lisans yapman faydalı olacaktır.

Linkedin, kariyer.netten daha fazla iş yapıyor benim görüşüm. ağını genişletmeye çalış,insanlarla iletişime geçebilirsin.

Bölümün daha iyi yerlerde olacağını düşünüyordum. Fark etseydim bırakır, makineden devam ederdim.
    Önümüzde iyi günler olduğunu umut ederek çalışmaya devam ediyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.