Şimdi Ara

Irelia build (yapılandırmam + öneriler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu güne kadar irelia oynarken hep bu tarz (defans eşyaları ağırlıklı) build kullanıyordum:
    http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/irelia-full-of-facts-143163

Ancak oynarken bu şekilde teke tek vs olsun üstünlük kuramıyorum. team fightlarda zarar veremiyorum, 75 true damage hiç bir halta yaramıyor. bende kendim mantıklı gördüğüm bir build yaptım ancak oyunda noob vs tepki aldım.

Oyuna başlarken 3 farklı şekilde başlıyorum karşıdaki adamına göre,

Eğer karşıda ad garanti gelecekse:

Ad olarak ashe tarzı düşük ad ile başlayan birileri olacaksa veya ap gelecekse:
    (3v3 haritasında daha çok tercih ediyorum)
    +

Zorlanmayacağımı düşünüyorsam standart:
    +

Bundan sonra vakit kaybetmeden: (sırasıyla) *değişiklik yaptım sheen+bot öncelikli olarak

1)
    +
    +
    +
    >>

2)
    +
    +
    >>

Karşıda ap karakter olsun olmasın:

3)

Hem azda olsa her vuruşa etkileyen magic damage, ve W skillini etkili şekilde kullanmamı sağlayan atak hızı.
    ---------
    Bu ana kadar hem armor hemde mr 100+ olduğu için %50 gelen zararı azaltır durumda oluyor. O yüzden defans değilde direk hp gidiyorum.

Eğer bu defans ve mr oranlarıyla rahat dayanabiliyorsam:

+

Eğer çabuk eriyorsam:

+
    /

Oyunun en sonunda (eğer o kadar uzun sürerse) sabit 5 eşya şöyle oluyor, 6. olanı değişken:

+
    /
    /

---
    Rune olarak Kırmızılar armor pen, sarılar armor, maviler level başına mr, büyükler movement speed.
    Mastery olarak 1-21-8 (movement speedlerin hepsi açılmış)
    Spell olarak ghost+flash veya exhaust+flash
    ---

Bana en büyük yanlışımın madred çıkıp, daha sonradan Randuin çıkmamam olduğunu söylediler. açıkçası randuini gereksiz buluyorum, madred ise olmazsa olmazdır benim gözümde.

Bu şekilde yapılandırma yaptığımda aynı anda 5 farklı tarz zarar veriyorum. 1 tanesi w skillinden gelen true damage, diğeri wits end skillinden gelen magic damage, basic attack vuruşu, madredden gelen %4 magic damage ve trinityden gelen %150 ad kullanan vuruş.

Bu şekilde alınca karşımdaki adam ne çıkacağını şaşırıyor. çünkü her bir tarz saldırı yapmış oluyorum.

Aynı zamanda uçak gibi karakter oluyor movement speed dibine vuruyor yakalayamadığınız adam olmuyor, 4k nın üzerinde hp cabası.

Eğer olumlu yorumlar gelirse mobafire'da bu buildi paylaşmayı düşünüyorum. Hangi eşyaları değiştirmem konusunda sebepleriyle yazarsanız sevinirim. (sıralamaları dahil)

not: değişiklik yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karberion -- 21 Haziran 2012; 15:53:16 >

• Ben item buildi beğenmedim açıkcası. Eğer agresif bir başlangıç yapılıcaksa Dorans Blade ile başlanır, aksi taktirde Health Regen ve pot ile başlarım. HP Regen ile başladıysam Philosophers Stone alırım ardından karşımdaki AD ise Wriggles yaparım. Sonra Phage alır, gerektiren bir durum varsa Wit's End yoksa direkt Sheen ile devam edip Trinity Force tamamlarım. Warmogs çok tankımsılar haricinde hiç hazettiğim bir item değil, onun yerine Sunfire Cape hep tercihimdir. Wit's End'den sonra hala MR ihtiyacı duyuyorsam da Banshee's Veil alırım FON'a gerek yok Irelia için.
  • Buildin sağlam ve İtemler dengeli. Bu buildle sağlam damage çıkarırsın ve Rahat rahat ölmezsin yanlız Runelarda kırmızılar armor sarılar armor demişsin eğer yazım yanlışı değilse kırmızıların armor pen olarak değişmesi yararlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fields of Justice

Buildin sağlam ve İtemler dengeli. Bu buildle sağlam damage çıkarırsın ve Rahat rahat ölmezsin yanlız Runelarda kırmızılar armor sarılar armor demişsin eğer yazım yanlışı değilse kırmızıların armor pen olarak değişmesi yararlı olabilir.

Hemen düzeltiyorum teşekkürler

@Makaveli NRFP

Hocam o eşyalarla nasıl zarar verebiliyorsun, azıcık defans çıkan bir adama vurmak imkansız oluyor madredin gücü olmadan 75 true damage ne kadar vurursa artık, diğer değerler değişken.. force of nature aynı zamanda movement speed veriyor bununla tam anlamıyla kanatlanıyor karakter, o yüzden ilk tercihim bu olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karberion -- 20 Haziran 2012; 22:26:29 >
  • Buildi beğenmedim. Madred's şu oyunda gördüğüm en saçma item bence hiç alınmamalı. Onun yerine wits end falan alabilirsin daha mantıklı. ayrıca build biraz bana pahalı geldi, üstüne thornmaile bence hiç gerek yok randuins gibi itemler daha mantıklı armor için. eğer kötü bir laning phase geçiriyorsan ve madred çıkarsan, karşıdaki adamda da azıcık mr ve armor varsa bildiğin erirsin. çok sıkıntı yaşarsın yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazze

Buildi beğenmedim. Madred's şu oyunda gördüğüm en saçma item bence hiç alınmamalı. Onun yerine wits end falan alabilirsin daha mantıklı. ayrıca build biraz bana pahalı geldi, üstüne thornmaile bence hiç gerek yok randuins gibi itemler daha mantıklı armor için. eğer kötü bir laning phase geçiriyorsan ve madred çıkarsan, karşıdaki adamda da azıcık mr ve armor varsa bildiğin erirsin. çok sıkıntı yaşarsın yani.

Hocam pahalı olması konusunda haklısın, tamamlaması kolay olmayan bir build, ancak defans eşyasını sizinde gördüğünüz gibi 6. slota koydum oda oyun o kadar sürerse artık. Thornmail özellike teke tek kapışmalarda %30 geri yansıtması yüzünden öne geçiyor randuine göre bence. Zaten offtank olduğumuz için asıl tankımız bu eşyayı alır ve aktif olarak basar tf sırasında. Madredi sadece %4 magic damage olarak düşünmeyin, verdiği ad+attack speed ve defans ile de parlıyor bu eşya.

• build genel olarak iyi ama ekleme yaparsam : madred bloodrazor yerine > maw of malmortius alırsın ve thornmail yerinede randuin daha kullanışlı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vayne için nick önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • madred (karşıda ad varsa veya bol hp li varlıklar varsa ) / wits end ( karşıda magic vuran adamlar bolsa )

trinity

frozen mallet ( eneee trinity var warmog alayım frozen ı napcam diyenler, iyi sen al. )

guardian angel ( focus yemeyi azaltır )

mercury boots

randuin / bansee's veil

benim buildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

quote:

Orijinalden alıntı: kazze

Buildi beğenmedim. Madred's şu oyunda gördüğüm en saçma item bence hiç alınmamalı. Onun yerine wits end falan alabilirsin daha mantıklı. ayrıca build biraz bana pahalı geldi, üstüne thornmaile bence hiç gerek yok randuins gibi itemler daha mantıklı armor için. eğer kötü bir laning phase geçiriyorsan ve madred çıkarsan, karşıdaki adamda da azıcık mr ve armor varsa bildiğin erirsin. çok sıkıntı yaşarsın yani.

Hocam pahalı olması konusunda haklısın, tamamlaması kolay olmayan bir build, ancak defans eşyasını sizinde gördüğünüz gibi 6. slota koydum oda oyun o kadar sürerse artık. Thornmail özellike teke tek kapışmalarda %30 geri yansıtması yüzünden öne geçiyor randuine göre bence. Zaten offtank olduğumuz için asıl tankımız bu eşyayı alır ve aktif olarak basar tf sırasında. Madredi sadece %4 magic damage olarak düşünmeyin, verdiği ad+attack speed ve defans ile de parlıyor bu eşya.

Fiyat/Performans açısından Wits end'i önce almayı tercih ederim. hem defansif hem ofansif bir item. ayrıca da çok pahalı değil. ayrıca madred alacağın paraya bi trinity bitirirsin ki trinity de kat kat iyi madredden bana göre. verdiği hp-slow-attack speed-sheen procu falan da cabası yani

• Madrede hiç gerek yok Wit's en yeter , kaldıki karşıda tek ap varsa Wit's End almadan Trinity hızlı bitirip Guardian Angel alırsan daha iyi olur bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AloneAssassin -- 20 Haziran 2012; 23:19:14 >
  • @kazze

hocam madred yerine önce trinity çıkayım dedim daha iyi oldu sanki, sheen ile başladım phage çıkıp sonrasında trinitye tamamladım. bir kaç oyun daha atmam gerekiyor ancak karşıma tank geldiğinde madredden etkili olacak mı bilemiyorum.

@AloneAssassin

bu buildde wits end zaten var ancak madredden sonra çıkmak daha iyi gidiyor, sonuçta armor + ad ve atak hızıda veriyor. wits magic damage ekliyor vuruşlara madred kadar değil tabi ki. madred+wits+trinity+W+basic vuruş hepsi kombine olduğunda gerçekten harika oluyor.

şuanda oyuna girilmiyor bakım varmış match making işleminde. olmadı arkadaşımla tank alıp denerim, duruma göre büyük ihtimalle trinityi öne alacağım gibi gözüküyor ki herkesin mantlıklı gördüğü de bu sanırım.

@DrunKeNN PunK
    warmog varken neden frozen mallet bunu denemem gerekiyor warmoga göre 300 hp civarı fark olacak, zaten slowum olmasına rağmen hemde.

@RæmireZ
    Maw bence ireliaya gitmiyor, sonuçta ad için uğraşmıyorum, maksat bir çok farklı eşyanın verdiği bonusları kombine ederek hem tank hemde atak yapan bir build oluşturmak. wit's ile gelecek atak hızı W skillinden çok daha yararlanmamı sağlayabilir. yinede denemeden bilemeyiz bunuda denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karberion -- 21 Haziran 2012; 1:45:10 >

• armor+5 pot başlıyorsun

wriggle rush (sonradan bt ye çevirebilirsin "poh gibi param var" diyorsan)

mercury treads

trinity force

randuin

fon

ga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çalışan Ağustos Böceği -- 21 Haziran 2012; 1:46:21 >
  • Güzelmiş buildin ben beğendim ama Madred's Bloodrazor güzel olduğu kadar pahalı da bir eşya. Irelia oynamayı bilmiyorum açıkçası ama bence wriggle - mercury boots - phage ile başlarsan daha rahat edersin. Sonra duruma göre getirebilirsin devamını.
  • Usta sen bu item sırasını bire bir uyguladığına emin misin?

Hani sen hiç bir şey almadan botlar dışında direkt madred'e kasmaya çalışırsan, 1 oyun bile alabileceğinden şüpheliyim ben.
  • Cloth+5pot
    Wriggle
    Lamba
    Mercury
    Trinity
    Gerisi Allah Kerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Mafia|

Cloth+5pot
    Wriggle
    Lamba
    Mercury
    Trinity
    Gerisi Allah Kerim...

Arada HoG almak lazım bence, gerisine tamamen katılıyorum.
  • bot+3 pot
    mercury
    trinity rush
    wit's end
    raunduin
    MoW
    guardian angel
  • nice build
  • Madred saçmalık. Mage oynamaya alışıp burst dmg atmaya çalışırsan ireliayla gülerler adama. Her karakterin olayı farklı, birkaç maç izleyip önce nasıl oynaman gerektiğini anlaman gerekirdi. "Ama buildde öyle demişler .s" deme, mobafireın yaş ortalaması 12,5 filan. Forumda build verilmesini de saçma buluyorum. O anki duruma göre kendin karar vermen gerekir. Triforce irelia için core itemlardan biri olabilir ama karşıdaki adama karşı lane kaybetmeye başladığında late buildinden biraz vazgeçip daha hızlı stat veren itemlara yönelinebilir filan. Oyun deneyimi gerekiyor bunun için de.
    Bu arada dorans ring bile sheilddan daha iyi bir başlangıç olur. İlk hiti aldıktan sonra stunı kullanıp 5 tane true hit vurunca o adam yalan olur level 2-3 arasında. Irelia ağır farma ihtiyaç duyan bir şampiyon, rakibi harrasdan çok farma önem göstermek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madred çok gereksiz bir item bence özellikle de İrelia'da. Şimdi diyeceksiniz karşıdaki adamlar Hp kasmış hayvan gibi damage vurucam. Ama karşıdaki adamlar bir negatron cloak alsalar bile Madred'in damage outputu bitiyor. Onun yerine Wit's End alın M.resinizde olur. Fiyatı da gayet ucuz. Oyundaki fiyat performans açışından en iyi itemlerden biridir. Ayrıca kimse yazmamış ama P.stone aldım mı onu Shurelia'ya çeviririm. Bu sayede supp guardion Angel alır gayet iyi olur. Ayrıca aktifide takım savaşı başlatma gibi durumlarda aşırı etkli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.