evet beyler başlıktata oldugu gibi İrelia aldım :D build ve taktik verin simdiden tesekkürler D:
bir maç attım durum vasat oynayamıyorum yardm lutfen bikaç video atarsanız guzel olur :D
Şimdi ilk olarak wits end al ayakkabı mercury treads al trinty force al o zaman dene. Sonra tank kasicaksin warmog olabilir eğer defansın yeterli olursa atmas al tam op olursun
buildi tam olarak söyleyemeyeceğim(çünkü her oyunda fark ediyor) fakat taktiği şöyle verebilirm;bu arada öncelikle lol bölümünde genelde her konuda irelia hakkında yazarım çünkü çok severim kendisini önerilerim ise şöyle; solo top yada jungle git ama önceliğin solo top olsun jungle biraz yavaşdır fakat q ve e si sayesinde gangları tadından yenmez(bana göre) solo topa gelirsek sana herkes diyecekki agrasif olma farm yap, ben ise bundan farklı bir tavsiyede bulunacağım kesinlikle agrasif ol ama bunu durmadan rakible uğraşarak değilde, rakibe seni sallamıyorum havası vermek olarak düşün yani farmını hiç bi zaman minion bile kaçırmamak üzere yap, fakat aradaki o küçük saniyelik zamanlarda rakibini q+e kombinasyonuyla gıcık et tamam karşıdakide sağlam bi solotopcu olabilir, fakat o yaptığın küçük vuruşlar gerçekden karşı tarafı gıcık edip hata yapmasına neden olabilecek unsurlardır, ki bu nerdeyse bir çok oyunda böyledir..başka bi diyeceğim ise karşıdaki atıyorum senden üstün ve seni kule altında tutuyor yinede basene kolay kolay dönme çünkü irela şu oyunda en son kule dibi alınabilecek şampiyonlardan birisidir.İrelia, birçok oyunda karşı tarafın sırf canım az diye beni keklik olarak görmesinden dolayı bedavadan kill almamı sağlamışdır ultini ise bekletme,yani sadece ''önemli anlarda ultimi kullanacağım'' havasında olma kullanabildiğin kadar sıklıkla kullan..son olarakda topda çok rahatsan arada mid e de uğramayı unutma
Pasif oyna, minion kaçırma, takım savaşlarında karşı ad carry'i ya da kendi carry'ni koru, w fulle, karşıya göre item al.
Solo top championları hakkında iddialı biri olarak sana şöyle tavsiyeler vereyim:
- Trinity, Warmog, Atma, Wit's End core itemların olsun ama her zaman bu itemlara bağlı kalma. Duruma göre item almaya dikkat et. Mesela bazı maçlar olucak çok ezileceksin para sıkıntın olucak bu yüzden fiyat-performans açısından daha uygun itemlara yöneleceksin Wriggle, Aegis of Legion, Doran's Blade stack vb. 0/5 oynadığın bi maçta hala Trinity rush yapmaya çalışma yani bu toparlamanı zorlaştırır. Ezdiğin maçlarda ise zaten herşey kolaylaşıyor core itemları çok erken alarak tam bir azman oluyorsun. Ha çok çok aşırı eziyorsan snowball itemlara yönelebilirsin Leviathan, Sword of Occult vb.
- Rakibe karşı agresif olmadan önce aranızdaki item farkına bak. Aranızdaki en ufak bir item farkı bile çok şey değiştirir ve solo top oynayanlar bilir rakibin ile aranızdaki item farkı biraz açıldımı late gameye kadar kolay kolay toparlayamazsın ve oyun boyunca ezilirsin. Bu yüzden çok dikkatli oynaman gerek ne zaman agresif, ne zaman defansif oynaman gerektiğini bilmelisin. Vision olmadan gidip adama hyaaa diye dalarken arkandan W basmış rakip Skarner'ın üstüne doğru geldiğini görmek istemezsin.
- Q ile last hit atabilirsin. Biliyorsundur ama Q skilli ile herhangi birşey öldürdüğünde(minion, champ vb.) cd sıfırlanıyor ve belirli bir miktar manayı geri kazanıyorsun. Ama bu olayı abartma sonradan mana sıkıntısı çekebilirsin. İlk fullemen gereken skill W olsun. Irelia'yı Irelia yapan bu skilldir bence. Lanede sustain, savaşta true damage olarak çok etkili bir skill. W rank 3 olduktan sonra rakibine gayet sağlam damage geçirmeye başlayacaksın. Bu şekilde sana karşı agresif olanları cezalandırabilirsin.
- Lane fazla pushlamamaya özen göster. Rakibin kulesine ne kadar yakınsan o kadar tehlikedesindir. Wardına bile güvenme. O kadar çok gank yolu varki bu oyunda... Akıllı bir junglerın atacağı gankden ward bile kurtaramaz seni. Eğer laneni fazla pushlarsan minionlar tekrar ortaya çekilene kadar shopa gidebilirsin. Bu sayede item farkı olarak rakipden üstün olacaksın(tabi rakip henüz shopa gitmemişse). Ya da gidip gank atabilirsin, hatta rakibe counter jungle bile yapabilirsin tabi gözünü de bir yandan haritada tutman gerek bunu yaparken. Biraz riskli bir iş bu çünkü.
- Geldik en önemli şeye: TECRÜBE... Oynadıkça championun potansiyelini kendin görüp neye göre oynayacağına kendin karar vereceksin. Başkalarının söyledikleri tabiki sana yardım edebilir ama herkesin oyun tarzı farklıdır. Bu yüzden oynayarak kendine en uygun tarzı kendin bulacaksın. Daha fazla fikir edinmek için internette Irelia oynayanların videolarını izleyebilirsin. Wickd'ın Irelia oynayışı benim çok hoşuma gidiyor mesela onun videolarını izleyebilirsin. Zaten streamini ne zaman açsan %60 Irelia oynuyordur.
Irelia'dan çok biraz da genel oynayış hakkında konuştum ama bunlar bilinmesi gereken şeyler sonuçta. Tabi "bunlar kesin böyle olmalıdır" demiyorum ama en azından benim uyguladığım ve gayet iyi sonuç aldığım şeyler. Gerisi sana kalmış ;)
Shen karşısında cidden zorlanıyorum ya.Nerf gelmeli bu shene.