<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by DaRt</i> <br />umiterkan krdeşim, hiçbirşey bilemeden konuşman hiç hoş değil. Bz burada insanların daha ucuza aynı hizmeti almaları için uğraşırken senin böyle saçma bişey söylemen çok garip geliyor bana. Ayrıca zarar konusunda şunu söyleyebilirim, bu aygıtın harici güç kaynağı olamdığından sadece anakarttan aldığı gerilimi verir bu durumda anakartın kendine zarar verecek gerilimi dışarı vermeside ilginç tabi. Kısa ömürlü olmasına gelince, buda tamamen uydurma nerden geldiyse aklına böle bişey. Eğer senin dediğin mantık doğru olsaydı satılanların tümü geri gelirdi. Ayrıca dışarıda neredeyse bedavaya satılan ürünler burada çok fazla fiyatla satılıyorsa birileri bundan çok fazla para kazanıyordur. Benim aklıma gelen seninde bunlardan biri olduğun. Anakart desteği için ise şunu söyleyebilirm. Şu anda kullanılan anakartları %90lık bölümünde vardır satmadan önce alıcının anakartının marka ve modelini öğrenip iyice araştırıyorum ve destekliyorsa satıyorum. Son olarak sattığım pek çok kişiden övgü alırken böyle abuk subuk şeylerle uğraştıma beni.
ümitkıran şu anda ümitkırma işlemi yapıyorsun. bir iddia'da bulunmadan önce işi araştır istersen. vishay/telefunken firmasının mainboard'lar için üretip kataloğunda şemasını verdiği şekilde yapıyoruz ve satmadan önce de kendimiz kullanıyoruz. gelelim uyduruk donanım hikayesine. böyle bir iddia da bulunduğuna göre Softvare (hsf-hcf) modem kullanmıyorsundur sanırım. çükü asıl uyduruk donanım denecek aletler onlar. ve şu anda bu kadar satabildiiklerine göre bizim orjinal ve standart irdalara da diyeceğin bir laf olmaması lazım. saygılarımla...
Hatta bu alıcı-verici yada sadece alıcı gözlerin yabancı sitelerde direkt olarak takıldığını bile gördüm. Elektronikten anlamam ama bu kondansatör ve dirençlerin beslemesi kötü bilgisayarlar için eklendiğini zannediyorum. Bu arada Dart sana teşekkürler, senden gelen entegreyi yaptım, geçende T260 la deneme fırsatı buldum, çalışıyor. Şöyle düzgün bir oyuncak bulursam içine yerleştirecem. 15 milyonluk maliyetide dikkate alınırsa güzel bir aksesuar olacak.
evet eğer bilgisayarı kullandığınız ortamda şebeke gerilimi kararlı olursa sorun çıkarmıyor. ama özellikle köyde kullanacaklar için kesinlikle gerekli o kondansatörler ve dirençler. başıma geldi baskı devrede ki ufak bi temassızlıktan dolayı bende çalışan malzeme köye gidince çalışmadı. (aslında o köyün elektriğinden başıma gelmeyen kalmadı ama neyse...) Saygılar.
yani bir nevi regüle ediyor devreyi?
evet kondansatörler regüle ediyor, dirençler de koruyor.
Vishaydekiler bizim ülkemizi bilmediğinden eklememiş bu kondansatörü. Bende bazen bu filtre kondansatörü olmadanda çalışıyor yani sadece 2 kondansatör ile ama kullanmak daha mantıklı tabii.
IrDa adaptör hakkında daha ayrıntılı bilgiye ve bios ayarlarınahttp://izsoft.sitemynet.com adresinden ulaşabilirsiniz.
ya dart kardeş benim anakartımda infrared portu yok.. ben bu nedenle senin ürettiğin şu aletin USB porta bağlanabilir arakablolu halini istiyorum.. bana bunun maliyetinin ne kadar olacağını söyleyebilir misin? saygılar...
sacrooo bazı anakartlarda anakartın üzerinde irda portu olmasada irda desteği oluyor irda sinyallerini seri porttan alıyor sen anakart marka ve modelini bildirirsen bi bakarım ayrıca henüz usb irda olarak elimde yok
yaa açıkçası anakartımın marka ve modelini bilmiyorum.. nasıl öğreneceğim konusunda da hiç bi fikrim yok.. yardımcı olabilir misin? kasayı açmadan nasıl öğrencem??
Anakart kitapçığına bakabilirsin yada aldığın yere sorabilirsin. Eğer bu şekilde bulamıyorsan fazla bi şansın yok sanırm.
ya ben bilgisayarı ikinci el aldım ve aldığım adam hiç bi şeyden anlamadığı için aldığı kitapçıkları cdleri saklamamış.. o nedenle bütün sürücülerini bile ben bulmak zorunda kaldım.. yani elimde hiçbişey yok bu konuda.. sadece anakartımda ASKA yazıyor ama bu da markasımı bilmiyorum??
neden bahsediyorsunuz?
anakartımın marka ve modelini nasıl öğrenebileceğimden..
yükle bitane sistem teşhis programı bak. kolay bi olay
nerden bulabilirim?
valla motherboard name unknown diyo; bitek id'sini vermiş.. işe yarar mı dart? motherboard id "03/23/2001-694X-686B-6A6LJPRAC-00" demiş; umarım işe yarar.. pek sanmıyom ama :(
vallaha bende aska anakart kullanıyorum benim kullandığım pro133 senin anakartında buna yakın modelse IrDa desteği vardır.
dart arkadaşım ben bu irda devresini yaptım benim msi kt4v de çalıştı ama arkadaşın asus anakartında çalışmadı. hatta bir de gigabyte ta denedik onda da çalışmadı acaba hepsi aynı protokolü kullanmıyorlarmı. bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.