Şimdi Ara

IR sinyallerin RF ile taşınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şöyle bir proje düşündüm. Başka topiklerde benzerini gördüm ama bu daha basiti. A gibi bir odada receiver var. Aynı receiverden B odasında da TV izlemek istiyorum. Ama receivere kumanda edemiyorum, doğal olarak. Benim projemde yayın A odasından B ye kablolu olarak aktarılacak. Fakat receiverın kumandası ile A odasındaki receivere, B odasından kumanda edebileceğim. Yani B odasında receiverin kumandasından herhangi bir komut verdiğimde, B odasındaki IR komut, yapılacak devre ile RF ye dönüşecek; RF ye dönüşen bu komut receiverin bulunduğu A odasında alınıp tekrar receiverin anlayacağı IR komuta düştürülecek. Yani projede IR sinyallerin ulaşamadığı yere RF ile taşıması yapılacak.
    Konu ile ilgili arakadaşlardan yardım. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • selamlar.
    zaten kablo çekilecek. bu işlem yapılırken 2-3 YTL lik bir kumandayı B odasına alın. sadece ledin uçlarını bir ikili kablo ile uzatıp ledi risivırın karşında bir yere monte edin. çok daha ucuz ve kolay olacaktır RF den...
    Saygılar.
  • Bu işlemi Odessa da bir elektronikçi 1 adet Dijitürk alıcıyı alt kattaki TV de de seyretmek üzere yapmıştı..Bildiğim kadarıyla IR gönderdirici LED in çıkışına RF gönderici koymuş ve Dijitürk ün IR alıcısına da tam tersini....Ancak detaylar hakkında bilgim yok..(şema v.s.)
  • Arkadaşalar bu konu ile ilgili hiç bir sonuç elde edemedik. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.