Şimdi Ara

Ipod Touch gitti =(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. nesil iTouch sahibiyim. Pili artık 2-3 saat civarı gitmeye başlayınca pilini değiştirmeye karar verdim ve internetten pil aldım.
    İçini açtıktan sonra orjinal pilini çıkardım yeni pili taktım kabloları bağladım. Pilin boş olduğunu düşünerek usbyi bağladım. Cihazı çalıştırdım. Ekran geldi, cihaz açıldı ama sonrasında ekran gitmeye başladı yazılar kayboldu cihaz kapandı. Sonrasında cihaz açılmadı. Artık kapalıyken açılmıyor alet. Kablo ile bağladığımda ise herşey normal elma logosu geliyor.
    Asıl olay ise sonrasında resimde görülen ekran çıkıyor.

Ipod Touch gitti =(

Araştırmalarım sonucu Home+Sleep tuşuna beraber basarak bu recovery moddan çıkabiliyormuşuz. Denedim ekran gitti hemen sonra elma logosu geldi tam açılacak derken sonra yine resimdeki ekrana döndü yani ordan çıkamıyorum.

Cihazı iTunes'a bağlayınca "iTunes recovery modda iPod algıladı. Kullanabilmek için restore edin" tarzı bi uyarı çıkıyor. Restore etmeye çalışınca da aşağıdaki hatayı veriyor.
     Ipod Touch gitti =(

Farklı kablo ile denedim, farklı bilgisayarda denedim, farklı iTunes versiyonlarını denedim restore edemedim.

Bunu yaparım diyen, ya da çok iyi bir tamirci bilen veya şunu yaparsan düzelir diyen varsa yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 20 Ekim 2010; 2:06:35 >

• Muhetemelen yeni pil bozuk yada hatalı takılmış. Eski pili düzgün bir şekilde takıp deneyebilirsin. Lehimleri düzgün yaptın mı? Yoksa hiç lehim yapmadan mı taktın bataryyayı?

En kötü ihtimal ise; içini açarken veya pili takerken cihaza zarar vermişsin.

Edit: Pil kısa devre olduysa yeni pil bozlmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 20 Ekim 2010; 0:31:57 >
  • Eski pili kaybettim =/ Yeni pili denemek için lehimleri yapmamıştım ama kablolar sıkı sıkı ve birbirine temas etmeyecek şekilde bağlı. Usb takınca gayet tepki veriyor çalışıyor ekran, anakart vs. sağlam görünüyor. Bir pil daha bulup denemek lazım o zaman. Başka öneriniz var mı?
    Ayrıca iTunes'a taktığım zaman "iTunes recovery modda bir iPod algıladı. Kullanabilmek için restore edin" uyarısı çıkıyor. Restore etmeye çalışırken de şu hatayı alıyorum.

Ipod Touch gitti =(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 20 Ekim 2010; 2:05:58 >
  • DFU moduna alıp restore etmelisin
    DFU mod'a almak için cihaz kapalıyken HOME ve açma/kapama tuşuna aynı anda basmalısın elma logosu geldiğinde açma/kapama tuşunu bırakmalısın HOME tuşuna basmaya devam etmelisin ardından siyah bir ekran gelicek önüne iPod kapalı gibi gözükecek ama aslında açık olucak bu işlemi yaptıktan sonra restore edebilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir

Not: DFU Mode V.1.1.1. ve sonrasında alınabiliyor
  • Yaptım elma geldi sonra power tuşunu bıraktım ancak sonrasında yine iTunes ve usb olan ilk fotodaki ekran geldi. Alet zaten kablo takılı değilken home+power kombinasyonuna tepki vermedi pil ile sıkıntım var sanırım..
  • ekran kararana kadar HOME tuşunu basılı tuttun mu?? siyah ekran gelmesi lâzım
  • Tekrar belirtiyorum kablo takılı değilken 1dk tuttum bana mısın demedi. Kablo takılı iken ikisine basıyorum iTuneslu ekrandan çıkıyor elma geliyor elma geldikten 1-2sn sonra açma kapamayı bırakıyorum home tuşuna basmaya devam ediyorum elma kayboluyor yine iTuneslu ekrana dönüyor.
    Kablo olmadığında hiç tepki yok acaba taktığım pil mi hatalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Ipod Touch 3. Nesil 32GB
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pili takarken kısadevre yapmış olma ihtimalin var yada pil zaten bozuktu. Üstelik lehim de yapmamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Pili takarken kısadevre yapmış olma ihtimalin var yada pil zaten bozuktu. Üstelik lehim de yapmamışsın.

Katılıyorum.
    Geçmiş olsun.
  • büyük ihtimal denediklerinin hiç biri olmayacaktır. yazılım uçmuş. ipod kendini bile tanımıyor.. yazılım güncellem , yazılım atma, restore gibi şeyleri kendin tek basına yapamazsn gibi. servis yapabilirse götür
  • Yeni pili düzgün şekilde takarsam sıkıntı kalmaz sanırım..
    @msqonn
    Yardım için teşekkürler ama ipod kendini tanıyor eski mesajları da biraz okursan..
  • sorunun düzelmiştir inşallah =)
  • Yeni pille denemedim. Şimdi iPhone aldım onunla uğraşıyorum.
  • Keşke böyle şeyleri direk serviste yaptırsak ya. İş almışsın başına ama umarım en yakın zamanda halledersin. Üzüldüm vallahi. Ben de MC model iPod kullanıyorum, JB yaparken tethered oluyordu alet, recovery modda kalıyodu, o duyguyu az çok bilirim.
  • MERHABA ARKADASLAR
    BeNımde Elımde Uzun Zmndır Kullandıgım Special u2 bıR Ipod Var Ve Eskı nokıa Şarz aıletı İle Şarz etmeye kalktım ekran fazla voltajdan olsa gerek Kesık kesık gıdıp gelıyoduÖnemsemedim daha sonra ıpodun mavı yanan ısıgı kırmızı yandı ve su anda hıc bı tepkı vermemkte aranıza yenı katıldım ve konuyo nerde acıcagımı nasıl acıcagımı bılmdıgım ıcın yazıyorum buraya .........
    Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enEEnEs -- 14 Aralık 2010; 20:39:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.