Şimdi Ara

iPhone XS vs 11 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son çıkan iphone en iyi midir? iphone 6 dediğimiz telefon büyük ekrana rağmen 1gb ram ile çıkmıştı. Hem kasası bükülüyordu hem donanım yetersiz kalmıştı ömrü 5s kadar bile olmadı. Bana göre iphone telefon 's' takısı varsa alınır. Ayrıca Xs'in ömrü bittiği gün 11 serisininde ömrü bitecek. Sebebi A13 çipin A12'den aşırı güçlü olmamasının yanı sıra PRO serisinde XDR ekran kullanması muazzam bir parlaklık ve kontrast değeri var. Ramlere baktığımızda ise Xs'in 4 gb Pro ve 11'inde 4 gb ? Hangi hayallerde yaşıyorsunuz anlamak güç hemen şöyle örnek verelim;

İphone 5s 2013-2018 arası güncelleme almış
    İphone 6 2014-2018 arası güncelleme almış

sebebi biraz güçlü işlemcinin yanına aynı rami koymuşlar ve hatta ekranı ve çözünürlüğü büyütmüşler..

İphone 6s 2015-2019 almış ( ios 14 alma ihtimali var)
    İphone 7 2016-2019 almış ( 6s bittiği gün bu telefonda bitecek adım gibi eminim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Afonso54

Son çıkan iphone en iyi midir? iphone 6 dediğimiz telefon büyük ekrana rağmen 1gb ram ile çıkmıştı. Hem kasası bükülüyordu hem donanım yetersiz kalmıştı ömrü 5s kadar bile olmadı. Bana göre iphone telefon 's' takısı varsa alınır. Ayrıca Xs'in ömrü bittiği gün 11 serisininde ömrü bitecek. Sebebi A13 çipin A12'den aşırı güçlü olmamasının yanı sıra PRO serisinde XDR ekran kullanması muazzam bir parlaklık ve kontrast değeri var. Ramlere baktığımızda ise Xs'in 4 gb Pro ve 11'inde 4 gb ? Hangi hayallerde yaşıyorsunuz anlamak güç hemen şöyle örnek verelim;

İphone 5s 2013-2018 arası güncelleme almış
    İphone 6 2014-2018 arası güncelleme almış

sebebi biraz güçlü işlemcinin yanına aynı rami koymuşlar ve hatta ekranı ve çözünürlüğü büyütmüşler..

İphone 6s 2015-2019 almış ( ios 14 alma ihtimali var)
    İphone 7 2016-2019 almış ( 6s bittiği gün bu telefonda bitecek adım gibi eminim)
    Katılıyorum, apple tarafında ''S'' olan modeller her zaman daha fazla tutulmuş ve daha fazla destek almışlardır. 5s ve 6s bunun en büyük örneği.

• XS gerçekten en doğru tercih şuanda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende ikisi arasında kaldım sanırım xs alıcam
    ekran kasa oranı oled ekran xs den yana
    iphone 11 elime aldım bu ne dedim resmen gözüme öle bir kötü gözüktü ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 8 Mart 2020; 19:15:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre kullanıcaksanız 11 alın, ekranı felan geçtimde işlemci yabana atılır bir özellik değil, şu an xs ile arasında bir fark gözükmese de bu farkı iki yıl anlayacaksınız, şöyleki şu an 6 ce 6s arasındaki fark gibi yada 6s ile 7 arasındaki fark gibi, ben 8 plus dan geçtim 11 e gayet de memnunum. 8plus aldığım da boşuna O kadar para verme 7 den bir farkı yok diyorlardı işlemci farkını bir iki yıl geçtiğin de anlıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 8 Mart 2020; 19:32:53 >
  • ErKaN-23 kullanıcısına yanıt
    a12, a13 hemen hemen ayni islemciler
    6s’le 11 arasindaki hiz farkini bile anlayamazsin gunluk kullanimda birak xs’i

• IPhone 11 ağır ve kalın bir telefon çerçeveler kaba. 11 sadece ekran kalitesi olarak değil estetik olarak da geride.

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğim bu zaten apple söylediği işlemciler arasında %30 hız farkı var, bu farkı ios 13 de fark edemezsin ama ilerde çıkacak ios 14 yada 15 de bariz bir şekilde ortya çıkacktır.

Anlatmak istediğim bu zaten apple söylediği işlemciler arasında %30 hız farkı var, bu farkı ios 13 de fark edemezsin ama ilerde çıkacak ios 14 yada 15 de bariz bir şekilde ortya çıkacktır.

Ben anlamadim
    6s ciktiginda ios9 kullaniliyordu. Simdi ios13 kullaniliyor 6s hala cok hizli. ios14-15’in ne farki var

Anlaşılmayacak bişey yok, sen anlamak istemiyorsun, kısaca uzun süreli kullanacaksam eğer 11 alırım her sene sık telefon değiştiren biriysem xs alırım.

Yok sen anlatamiyorsun bence. Duzgun bi sey sordum cevap veremiyorsun. Altini dolduramadigin seyleri iddia edip insanlari yanlis yonlendirme. Tekrar soruyorum: 6s(a9 islemci, 2gb ram) ciktiginda ios9 vardi. Simdi ios13 kullaniliyor. 11’le(a13 islemci, 4gb ram) hiz farki neredeyse yok denecek kadar az. Ki biz burda xs(a12 islemci, 4gb ram) ile 11’i kiyasliyoruz. ios14-15-16-17 kac cikarsa ciksin, aralarinda nasil bir performans farki bekliyorsun?

Üstüne basa basa dedim kısa süreli kullanıyorsan xs al diye Kalkmışsın bana 11 ile 6s in performansı aynı gibi diyorsun, ya o zaman xs e 6700 tl ne diye veriyorsun git 6s al 7 al paran cebinde kalsın yada 11 kötü cihaz alma ne alıyorsan al

6s ile 11 performansını aynı diye kıyaslıyorsan be bu tartışmada yokum kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 8 Mart 2020; 20:44:15 >
  • Daha 1 ay olmadı xs aldım . Daha önce 8 plus kullanıyordum. Ekranı gerçekten fark ediyor .

Okudugunu anlamakta gucluk cekiyorsun sanirim. Ben sana diyorum ki 6s ile 11 arasinda bile gunluk kullanimda fark yok denecek az. Xs ile 11 arasinda nasil bi fark olmasini bekliyorsun? 11le 6s’i karsilastirmiyorum. Ana fikir 6s’te bile aman aman hiz farki yokken xs’te nasil olsun? Sadece bunun cevabini istiyorum. Ezbere atip tutuyorsunuz, verecek cevap bulamayinca da hemen “sen git o zaman bilmem ne al”, “sen iphone11 alma ozaman” kem kum ediyorsunuz.

• Ben de xs ile 11 arasında kalmıştım. Araştırmalarımdan sonra xs’te karar kılıp denemeye gittiğimde boyutları bana küçük geldi açıkçası. 11’in ise benim için ideal boyutta olduğunu fark ettim.

11’i aldım, alalı bir ay oldu. Kararsızlar için deneyimlerimi aktarayım.

Xs’e göre

Beğendiğim özellikler

-Kamera (Geniş açı, Gece modu, Video)
    -Batarya (2 günde bir şarja takıyorum)

Daha iyi olabilirdi dediklerim

-Telefon biraz kalın
    -Şarj süresi kendi adaptörü ile tam 3 saat

İşlemci hızını dikkate almıyorum çünkü xs ile 11 arasında şuan için bir fark yok tabi ki. Ekran konusunda da çoğu arkadaşın söylediği gibi eğer LCD ekranlı bir telefondan 11’e geçecekseniz sizin için değişen bir şey olmayacaktır ama OLED ya da AMOLED ekrandan 11’e geçerseniz tatmin olmayabilirsiniz.

İlerleyen zamanlarda 11’in bir (işlemci) hatta iki (batarya) adım daha önde olacağını düşünüyorum.

Son olarak hangisini alırsanız alın, denemeden almayın. 11’e kanınız ısınır ama gidip denediğiniz de kalın gelebilir ya da Xs’i beğenip gidip denediğiniz de ekran boyutları size küçük gelebilir.

• Apple daha iyi bir cihazı daha ucuza satar mı? Ben tahmin etmiyorum o yüzden hangi cihaz daha pahaliysa o cihaz daha iyidir. Iki cihazin birbirine göre + - leri vardır ancak ancak cihazi 2 yildan uzun kullanmak gibi bir amacin varsa düşünmeden en yeni nesil olani almak en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 9 Mart 2020; 0:11:42 >
  • 2020 yılında bir telefona 7000 Tl ve üstü para verip, oled yerine lcd tercih edecek kişinin yaşamı algılama ve anlayış becerilerine güvenemem.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.