Şimdi Ara

iPhone X sıklıkla LTE'den kopup 3G'ye geçmesi ve geri LTE'ye bağlanmaması problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce ''Apple İphone X Ana Konu / Kullanıcı Klubü''ne yazdığım postları quoteliyorum;
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131025183
    quote:

    Arkadaşlar merhablar,

    Almanyadan iPhone X aldım, bugün itibarı ile kullanmaya başladım, yalnız çok ilginç bir sıkıntı yaşadım.

    Şöyle ki, LTE bağlantısı arada kopuyordu, daha önce bir önceki iphonum ile bazı yerlerde (İstanbulda) kopmala oluyor çok nadiren fark edilmeyecek kadar nadir. Ama bugün cevahir avmde ve mecidiyekoy etrafında gezerken LTE bağlantısı sürekli kopuyor idi ve yerine 3G bağlantısı gözüküyordu aynı zamanda 3G olmasına rağmen internet yoktu. Telefonu uçuş moduna alıp geri getirdiğimde düzelip tekrar LTE geçiyordu, bu akşam sık sık oldu yaşadım, şuan ara sıra wi-fi kapatıp baktığımda hep LTE bağlantısı görüyorum ve bir sıkınıtı yok, şehir içinde dolaşırken de bakıyordum ara sıra LTE bağlantısı var idi.

    Acaba benim gibi sıkıntı yaşayan oldu mu hiç?

    Aynı zamanda iPadim de vodafone var onda da çok nadir yok denilecek kadar az 4.5G kopmaları yaşadım, kapatıp açma sonrasında tekrar bağlandım. Yani böyle kopmalar olabiliyor, ama bugün çok sık ve çok uzun süreler yaşadım yeni iPhone X ile ve acaba üretim hatası olabiliyor mu diye şuphe ediyorum.

    Çok önemli, eğer daha önce sıkıntı yaşamış olan varsa bana ulaşmasını rica edeceğim.
    Yada bu postu alıntı yaparak cevap verir ise sevinirim.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131025226
    quote:

    İngilizce araken bu denk geldi, benim problemde aynı galiba.https://forums.imore.com/iphone-x/396685-strange-3g-lte-switching-problem-disconnects.html

    Bu arkadaş en son apple stora gidip değiştirmiş yeni telefon almış, ben apple stora gitsem değiştirmezler herhalde değil mi? Almanyadan alınan telefonun garantisi Türkiyede geçiyor mu?




    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131032700
    quote:

    Bir tane de youtube da buldum, ayni A1901 Modeli benimki gibi;
    https://youtu.be/ZHySig_o-qs


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131039811
    quote:

    Arkadaşlar güncelliyeyim bu postu;

    Apple store Zorluya gittim, randevum olmadığı için (Olsaydı bile hizmet alamayacaktım, çünkü yurt dışı cihazı...) teknik ekibi ile görüşemedim ama bir çalışan ile konuştum durumu anlattım ve içiniz rahat olsun bir sıkıntısı olamaz dedi. Detaylı bir şekilde anlattım be dakikalarca konuştuk, sonuç olarak bir sıkıntı olmadığını ve eğer şikayetiniz devam eder ise herhangi bir Apple yetkili servisine (KVK, vb.) başvuru yapabilirsiniz dedi.

    Kanyon AVM de Troy var ve oraya gittim sonrasında, durumu anlattım, bir cihaza taktılar ve genel bir test yaptılar. ( Geneldi batarıya testi imiş galiba, çünkü çalışan arkadaşına sordu ''Hücresel veri için ?!'' ve arkadaş ordan ordan diye bilgisayar ekranına işaret etti, çalışan ''Batarıya ile aynı mı?'' diye sordu ve arkadaşının teyidi ile devam etti bizim teste.

    Sonuç hardware bir sıkıntı olmadığını ifade etti, belge ile kanıtlayabilrmisiniz diye sorduğumda biraz ekran da uğraştı sonra BTK kayıdı henüz yapılmadığında bir işlem yapamıyoruz dedi. Teyit amaçlı sordum, ''Eğer tekrar sıkıntı yaşarsam, BTK kayıdını yaptıktan sonra bir yıllık uluslararası garantisinden burda Türkiyede yararlanabiliyor muyum?, değişim/onarım olur mu?'', evet cevabı aldım.

    Özet, telefonu kullanmaya devam edeceğim. İnşallah sıkıntı yaşamam.

    Bugün Dolaştığım sürede hiç LTE kopmadı, sadece telefon ile görüştüğümde (Sesli arama) 3Gye geçiyordu ve görüşmeyi kapattığım anda LTEe dönüyor idi. Şimdilik iyiz sanırım.

    İyi forumlar.



    iPhone X ana konusunda hızlı akış olduğu için bu başlığı açtım ve burdan devam etmek istiyorum, umarım daha önce benim sıkıntımın aynısı yaşayıp çözüme kavuşanlar olmuştur ve burda deneyimlerini paylaşırlar.



    Evet, benim sıkıntım hala devam ediyor, teknik servisin donanımsal bir hasar olduğunu tespit edemediler, anlaşılan yazılımsal bir hata da yok çünkü bu ilk postumdan sonra bir güncelleme daha geldi ve güncelledim ama hala hata devam ediyor.

    Çok sık denilmeyecek kadar az, hiç sorun yok denilmeyecek kadar da az bir hata durumu değil açıkcası, çok nadiren hala LTE'den kopmalar yaşıyorum. Bazen denk geldiğimde ve 3G'den LTE'ye dönmediği gördüğümde üçak moduna alıp geri alıyorum ve LTE'ye tekrar bağlanıyorum.

    Telefonumu normal kullanıyorum ve bir sıkıntım yok açıkcası (şimdilik) ama bu bir arıza ve hiç yokmuş gibi davranamıyorum.

    Şuan'a kadar bir kez ekranı kayıt ettim (screen recording) ve Şuradaki arkadaş gibi uçak moduna alıp kapattığımda LTE olmasına rağmen 3G'de olduğunu ve uçak moduna alıp kapattığımda tekrar LTE bağlantısına geçtiğini göstermiş bulundum. Eğer bir kaç kez daha video'ya kayıt edebilirsem bu kanıtlarla beraber tekrar yetkili servise gidip telefonu değiştirmem gerekecek.

    O videodaki arkadaşın çözüm ile alakalı quote'u;
    quote:

    Yes, the problem has been fixed. The phone had to be replaced - after multiple visits to the Apple Store it was determined to be defective hardware.


    Diyor ki: Evet, problem çözüldü. Telefon değişmesi gerekiyordu - bir kaç defa Apple Store ziyaretinden sonra donanımsal hata olduğunun kanaatine varındı.


    Bence böyle bir fabrika hatası bende de var ama çok nadir ve ilginç ve sık rastlanmayan bir donanımsal hata olduğu için kendini ve problemini ifade etmek baya zor maalesef.

    Umarım kimsenin başına gelmez.

    Bu başlık altında devam edeceğim bu konu ile alakalı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.