Şimdi Ara

Iphone x nasıl yavaşlayacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklıma takılan sorudur
    Iphone 5s 6 hatta 6s yavaşlatılması mümkün cihazlardı

    Ama böylesine benchmark rekoru kıran bir telefonu yavaşlatsan yavaşlatsan iphone 6s kadar yavaşlatabilrsin ki o da hızlı olur

    Apple tüm telefonlarını güncellemeyle yavaşlatıyor ve yenisini almamızı sağlıyor

    İphone 8 ve iphone x deki güçlü işlemici olduğu sürece de kolay kolay yavaşlamaz gibi geliyor

    Sizce apple bu telefonları nasıl eskitecek 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Zamanında iphone 4s içinde aynısı deniyordu, durum ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım onların, cihaz onların. Üretirken bunları düşünmüyorlar mı sanıyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum apple in yavaslatma konusunda yanlisin var.5 sene iphone 5 kullandim su anda iphone 6 kullaniyorum.oyle bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion kullanıcısına yanıt
    Yo yine de kullandıkları ram miktarı ve çip olağan üstü değildi

    Ama şuan bionic çip gerçekten çok yetenekli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene sonra A16 gelince iOS 16 kasıyor yaaa dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 de öyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanserli bir hücre gibi. Yavaşlama sanki saatli bomba.

    İşlemci zaman ilerledikçe yavaşlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 3gs’ten beri kullanıyorum

    yavaşlayan telefon görmedim

    telefon yavaşlamaz, uygulamalar daha fazla kaynak istemeye başlar

    abuk subuk elementler uydurmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız iphone 8 performans testlerinde iphone x 'den daha yüksek puanlar alıyor. Bu yüzden 8 i yavaşlatırlarsa iphone z i haydi haydi yavaşlatırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iphone ilk çıktığında benchmark rekoru kırar.geçen sene 7de ilk çıktığında ooo canavar vs. yorum yapılıyordu. Belki şu anda iyide ilerde oda yavaşlıcak. iPhone 5s,4s falan hep rekorları alt üst ediyordu. Teknoloji dinamiktir ve cihazın gücü 1-2 sene sonra standarta döner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 20 Eylül 2017; 9:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu cihaz yavaşlatma geyiği de sıktı. Arkadaş 5 yıllık 6 yıllık telefondan ne gibi bir performans bekliyorsunuz anlamıyorum ki.
  • iOS ve uygulamalar zamanla daha fazla özellik sunuyor ve daha fazla kaynak tüketen duruma geliyorlar. En basitinden Siri'nin size sunduğu uygulama önerilerini yapması için bile kullandığınız uygulamaların bir kaydını tutması, bunu da ne kadar verimli yaparsa yapsın işlemci gücünü kullanarak yapması gerekir. Fazla özellik -> fazla görev -> fazla işlem gücü. Bunun sonucunda da yeni cihazlar o yazılım ve uygulamalarla, güçlü donanımla daha performanslı çalışırken, eski donanımlar, Apple kasten yavaşlatmasa dahi, biraz daha yavaş çalışacaktır. Bugün Pentium 4 işlemcili, 512 MB Ram'li bir bilgisayarda Windows 10 çok performanslı çalışabilir mi? Çalışamaz, Microsoft da mı kasti olarak çok eski bilgisayarları desteklemiyor? Durum şu ki, Windows 10'un sunduğu özellikler, günümüz bilgisayarlarının donanım gücüne göre belirlenmiş, optimize edilmiş olduğundan çok eski sistemlerde aynı performansta çalışamaz, günümüzde alınan her bilgisayarda belli bir çıtanın üzerinde performans elde edersiniz, donanım güçlendikçe performans da artar haliyle.


    Eğer bugün hala iPhone 3Gs, iPhone 4 gibi telefonlar baz alınarak yazılım ve uygulama optimizasyonu yapılsaydı teknik anlamda çok daha basit, fazla hesaplama yapmayan, daha az özellikler sunan iOS ve uygulamalar kullanıyor olurduk. Kaldı ki çok eski telefonlara göre optimize edilmese de, tam tersi yani en güçlü telefonlara göre tasarlanmış uygulama da az. Örneğin App Store iPhone 8'in tüm gücünü kullanacak uygulamalarla mı dolu? Yoksa çoğunluğu iPhone 5'te de, iPhone 8'de de kullanabileceğiniz uygulamalar mı? Uygulamalar, daha fazla kişiye hitap edebilmek adına, piyasadaki telefonların çoğunda çalışacak şekilde tasarlanıyor denilebilir. Tabii, bilhassa oyunlarda mesela iPhone 5'te çok iyi performans alamayacağınız durumlar olacaktır ama bir şekilde oynanacaktır.

    Zaman içerisinde iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s vs. yazılım desteği almayacağından uygulamalar da onlara göre optimize edilmeyecek. Aslına bakarsanız, öncelik her zaman güncel yazılım ve güncel telefon olduğundan zaten bu telefonlar çoktan 2. planda. Nasıl ki AMD veya Nvidia yeni bir seri ekran kartı çıkarınca yazılımla optimizasyonu o seri için yapıyor, eski serilerde pek bir artış göremiyorsanız, benzeri burada da geçerli.


    iPhone X günümüz için çok çok güçlü bir telefon fakat teknoloji her zaman gelişecek. iPhone 2G de güçlüydü, iPhone 3Gs de. iPhone 4S çıktığında iPhone 4 zaten yağ gibi akıyor, daha hızlısına ne gerek var deniyordu...

    Ayrıca, tam tersi bir örnek de vermek istiyorum: iPhone X'a iPhone 3G'nin yazılımı optimize edilseydi ve o dönemki haliyle uygululamalar kullanabilseydi, iOS 11'le çalıştığından daha hızlı çalışırdı çünkü işletim sisteminin ve uygulamaların kaynak gereksinimi az. Bu durumda, iPhone X da mı yavaşlatılmış oldu? Ya da şöyle bakalım, bu şekilde çalışan bir iPhone X'u kaç kişi almak isterdi? Ben, belli bir performansın altına düşmedikçe fonksiyonların artmasından yanayım. Şu an iOS 11'le iPhone 6'nın performansı dahi yeterli ben ve pek çok kullanıcı için. İmkanı olan ve isteyen her yıl güncel modeli alabilir tabii ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuNTeR_1907 -- 20 Eylül 2017; 11:10:14 >




  • 2005 de bilgisayarına yüklediğin uygulamaların boyutu ile şimidki bir mi? 4 yıl sonra iphone x e yüksek boyutlu bi uygulama yüksek ram harcayan bi uygulama yüklersin olur biter. Bi güncelleme atarsın işlemci kullanımı %20 artar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygulamalar geç açılır.

    uygulamadan atar

    uygulamayı güncellemeden uygulamayı açmasını istemez. sen de yavaşlamasın diye güncellemesin kalırsın ortada.



    appleın taktik bu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS 12 olmadı 13 ebakar kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 6s e asla eskimez ilk defa apple 2 gb ram koydu oww yea diyoduk noldu 1 model eskimedi ama 2. modelde direk görünmezlik bastı cihaz Apple isterse iPhone x i 1 sene sonra bile yavaşlatır
  • İOS 16 cıkana kadar yavaslamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delirdiniz mi anlamadim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden ben de apple ın telefon yavaşlattığına inanıyordum artık inanmayanlardanım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.