Şimdi Ara

iPhone vs Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. iPhone vs Android adı altında bir tartışma açmak istedim. Öncelikle kendi fikrimi söylemek istiyorum. iPhone bana göre sadece ilgi çekmek için bir popüler telefon, masaya koyunca hemen ilgi çeker. Bir funclub tayfası var. Mesela kamerasında hafif sarı bir ton var ve gerçek renkleri yansıtmıyor. İnsanlar buna alıştıkları için daha güzel diyorlar. Android tarafında ise Instagram ayrıcalığı sıkıntı yapabilir. Bu konuda iPhone nasılsa Instagram ile bir anlaşması var. Peki neden bunu Android telefonlar yapamıyor? İki tarafında kendine göre avantajları ve dezavantajları var tabii ki. IPhone'da mesela düz modellerinin hepsinde USB 2.0 kullanılırken, sadece Pro ve Pro Max telefonlarda USB 3.0 ve üstü kullanıyor. iPhone burada insanları Pro ve Pro Max modelleri almaya zorluyor. Bana göre iPhone psikoloji Samsung teknoloji satıyor. (Android tarafında en güçlü marka Samsung diye Samsung'dan bahsettim.) iPhone telefonlar da kolay kolay kasma donma takılma olmuyor. Android telefonlarda da şunu söyleyebilirim benim elimde ki telefon Infinix Hot 20i yaklaşık 2 sene kullandım şu an olan kasma donma takılma kabul edilemez düzeyde. Tabii bunu bir amiral gemisi Samsung da kolay kolay yaşamazsınız. iPhone telefonlarda her şey kendine has olduğu için mükemmel bir işleyişi var. Sorun çıkarmıyor, baş ağrıtmıyor. Arayüz konusu da var tabi. Hangisi hoşuna gidiyorsa.Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok haklısın genel olarak baktığımızda Android apple a göre daha çok özellik sunması ve daha çok özgür olunması ile öne çıkar ıphone lardı ise güvenlik hatsafadadır bir apk dosya bile indiremezsin Apple benim gözümde hep uzun yıllar destek sunması ile öne çıkmıştır ancak günümüzde Samsung dan örnek vermek gerekirse s serisine 7 sene android güncellemesi sözü var artık androidlerin çok da altta kalır yanı yok appledan tabii bunlar ıphone seviyesinde ki androidler için geçerlidir hep bir klişe vardır android kullanamıyorum diye ben şuan baz S25i kullanıyorum ve buna bir ıphone dan geçtim o kadarda rahat geçtim ki çok fazla bir yabancılık da çekmedim bu durumda çok abartılıyor kamera kısmında daha canlı evet bu sarı filtre yok instagram da ise bir tık olabilir bozulma ama bu yapılamayacak bir şey de değil samsung un s10 modelinde hatırladığım kadarıyla instagram ike anlaşması vardı bozulma olmuyordu fotoğraflarda ve donanımsal olarak da çok benzerler hatta artısı bile var performans da ise benim ki yeni bir cihaz çok bir şey demem uygun değil şuana kadar hiç bir donma kasma yapmadı çıktığında (2025in başları) en güçlü işlemcilerden biriydi hatta ilk 3 de idi diye hatırlıyorum özetle ülkemizde androide karşı bir önyargı besleyenler azımsanmayacak kadar çok bu ön yargıdan da kolay kolay kurtulamayız herkesin kendi tercihi eninde sonunda bu da benim fikrim iyi forumlar dilerim

• Gork3635 G kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim. Hem iPhone hem de Samsung kullanmışsın. Sana göre arayüz anlamında hangisi daha iyi?
    Ayrıca içerik üreten biriysen iPhone almak daha mantıklı olur mu? iPhone'un kötü yanlarına rağmen.

aslına bakılırsa bu soruya uzun zamandır tabiki android diyordum tabi androidde amiral gemisi samsung değil oppo poco honor huawei xiaomi nin amiral katili telefonlarını desteklerdim.f/p olarak son seviye işlemci ram kamera ekran özellikleri ve sıfır yurtiçi fiyatları mukayese edildiğinde ilk sahip olma fiyatı ve verdikleri karşısında bu amiral katili teknoloji tutkunlarının arayıp araştırıp bulduğu telefonları desteklerdim.bunlara örnek olarak oneplus sony asus htc gibi markalar veya xiaomi veya huawei fiyatlarını arşa çıkarmandan önceki modeller söylenebilir.eskiden böyleydi ama amaları var.

1 yurtiçi yurtdışı olayı öncelikle buna bakmak ve yurtiçi telefonları kendi arasında yurtdışı telefonlarıda kendi arasında değerlendirmek lazım

2 ise apple ve diğer telefonların değer kaybı ve ust modele upgrade edilirken cepten çıkan paraya bakıyorum

bu iki seçekented e apple açık ara önde yd applerin tek kötü yanı 8 ay olayı ki 2 yd telefon alınsa bile bir yurtiçi telefondan ucuza geliyor ikinci ise değer kaybı ve yenileme bu konuda da apple önde.

iosu hiç sevmem şarj süreleri androidden kötü pcye bağlanma apk müzik resim video vs gibi olayları yedeklemesi dışa aktarması kötü dosya yöneticisi kötü yani bir cep bilgisayarı gibi kullanamazsınız bi iphone bir telefondur arama yap kamerasını kullan sosyal medya bankacılık vs genel uygulamalarını kullan
    kamera olayına tamamen girmiyorum appleın iyi olduğu yerlerde var kötü yanlarıda var bu tamamen tercihe bağlı.

bu kadar eksisine rağmen başta saydığım 2 sebeten androidin aşırı değer kaybı ve buna bağlı yenileme maliyeti yüksek olduğu için.yd iphone şu an daha avantajlı he şu imei işini 8 aydan düşürürler 4 aya iyice kullanılmaz hale gelir o zaman farklı hesap olur.telefonla çok işim olmaz eski android telefonumla devam ediyorum ama yenilemek istersem tercihim malesef yd iphone olur

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

Arayüzde her ikisinin de öne çıkan noktaları var ancak bu son ıos 26 ile iPhone lafın arayüzü geride kaldı bana kalırsa samsung un one un ile sunduğu arayüz deneyimi çok daha güzel ve akıcı geliyor içerik üretmiyorum ancak içerik üretenler için de altta kalmaz ön kamerası ıphone lara kalite anlamında çok daha yakın artık içerik üretmek isteyen biri rahatlıkla üretebilir arka kamera 8k 30fps çekebilsede çok kullanmıyorsun genelde 4k 60da ön kamerada 4k 60fps çekebiliyor renk ler için bir içerik üreticisinin ihtiyacı olan Apple da yok diye biliyorum ham video çekebiliyor daha sonrasında renklendirebiliyorsun ve daha fazlası var anlayacağın tercih burda sana kalıyor

Android telefon saçmalığı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resulbaki7 kullanıcısına yanıt
    Yaşamazsın ama alacağın telefona göre değişir

Ayrıca ben başta idarelik bir telefon alacağım yaklaşık 15- 20 bin bütçem olur. Başta çok önemli değil de iyi para verip alacağım zaman küçük bir telefon tercih edeceğim 6.1 gibi ekran boyutunda olan telefonlar mesela.

Katılmıyorum öncelikle saydığınız poco honor hadi oppo nun bir iki modeli dışında amiral gemisi yok poco da işlemci olsada oda mtk kamera yok honor zaten demeye gerek yok bile Huawei de pura serisi var ama Google desteği yok xiaomi ona lafım yok samsung nasıl amiral gemisi saymazsınız anlamdım çıktığın hiç mütevazi olamayacağım en güçlü işlemci ile çıkarsı s25 i birde üstüne üstlük for galaxy idi ekstra hızlandırılmış dı kamera desen zaten harika aı ile daha da iyi oluyor yd dediniz bende Google pixel 10 ile s25 arasındaydım ancak Türkiye de destekleri yok parça sıkıntıları var oneplus xiaomi ve Huawei dışında hiçbir marka nın desteği yok tr de ve Asus telefon üretmeyeceğini açıkladı artık tabii haklı olduğunuz yerlerde var 2 telefon getirmek ülkemizde ki ile aynı fiyata geliyor vs burlarda haklısınız ama insalar yd telefonları daha ekonomik olsun diye alıyorlar 2 telefon alıp aynı fiyata geleceğine 1 telefon alırım Türkiye cihazı olur kafamda rahat olur bu 8 ay muhabbeti de Apple a özel değil her telefon Türkiye geldiğinde 1 sim kartına 4 ay kullanım izni verir eğer gurbetçi yakın bir akraban varsa sim başına bunu 2 ay daha uzatıp direkt sıkıntısız kullanırsın da ama onunda razı olması lazım sonuçta cihazda yapcakların onun adına olan bir cihazda yapılacak

• resulbaki7 kullanıcısına yanıt
    A26 a36 gibi telefonlar elbette kalacaklardır bunlar orta diyebileceğimiz segmentteler tabii bütçen ile alakalı ise bir şey diyemem ülkemizin şartları malumunuz 15 20 bine aşacağınız pro lardan hayır gelmez bence

bu amiral katili telefonları örnek verirken geçmişten günümüze markaları saydım htc flnda yazdım tabi sımdi böyle olmadığını biliyorum ama amjral katili f p android telefonları ancak iphone karşı koyarım trde 2500 dolara satılan samsung amjral katili degil androidde amiral gemisi oluyor ama 2500 dolar az değil androidi asıl ruhu sizin de dediğiniz gibi oneplus google gibi ve amiral katili f p telefonlardır.

onlar bile değer kaybı ve buna baglı yenileme maliyeti yd iphoneun da ucuz olması sebebiyle yd iphone kaybediyor yoksa iphone bir telefon ben cep bilgisayari yarzı gerçek android tercih ederdim ancak günümüzde kazanan yd iphone.

1 telefon yurtiçi alırım kafam rahat eder ise sadece komik buluyorum tamam cok paranız varsa android vs iphone dusunme zaten hepsinden al ama telefon icin belirli butcesi olan bunu dusunur 100k yi iphone verecegime 80kya 2 tane yd alır satarken yurtiçi ne kadar zarar ediyor yd ne kadar zarar ediyor bir bakın he 1 yd alıp 4 ay cift telefon bile gezilebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.