Şimdi Ara

iPhone'un acil durum uydu özellikleri, bir ailenin hayatını kurtardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone'un acil durum uydu özellikleri, bir ailenin hayatını kurtardı
    iPhone 14 ve iPhone 15 modellerinde kullanılabilen Acil SOS özelliği, kullanıcıların hücresel ve Wi-Fi kapsama alanı olmadığında uydu aracılığıyla acil durum servislerine kısa mesaj göndermelerini sağlayan oldukça önemli bir özellik. Yakın zamanlı bir rapora göreyse bu özellik, bir ailenin hayatını kurtardı.



    Ayrıca Bkz.Apple, MicroLED ekran fikrine veda ediyor: İşte nedeni



    Yardım ekipleri, iPhone'un Acil SOS özelliği sayesinde mahsur kalan ailenin yerini tespit etti



    Mt. Hood Ulusal Ormanı'nda mahsur kalan bir aile, Apple'ın iPhone'da bulunan Acil SOS özelliği sayesinde arama ve kurtarma ekipleriyle iletişime geçmeyi başardı. 19 Mart Salı günü öğleden sonra yaklaşık sekiz mil yürüyüş yaptıktan sonra kaybolan aile üyelerinden biri, havanın iyice kararmasının ardından iPhone'unun Acil SOS özelliğini kullanarak acil durum görevlileriyle iletişime geçti ve konumlarını paylaştı.



    iPhone'un acil durum uydu özellikleri, bir ailenin hayatını kurtardı
    Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen aileyi bulmak için tüm imkanlarını seferber ederek ertesi sabah ailenin bulunduğu yere ulaşmayı başardı, ancak helikopterle tahliye imkansızdı. Bu sebeple Deschutes İlçesi Şerif Ofisinden bir kar aracı aileyi kurtarmak için gönderildi ve zorlu arazi koşullarına rağmen saat 19:30 civarı aileyi arama ve kurtarma komuta merkezine geri götürdü. Bu olay, uydu bağlantısının acil durumlarda hayat kurtarıcı olabileceğini kanıtlamakta.




    Kaynak:https://www.clackamas.us/sheriff/2024-03-20-Sheriff%E2%80%99s-Office-Rescues-Family-of-Hikers-Stranded-near-Mt-Hood







  • Yani 127 hours filminde gerçek hayattaki kişinin zamanında Apple’ın bu teknolojisi olsaydı gerçek hayattaki kişi kolunu kurtarabilirmiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense hep reklam içinmiş gibi geliyor bana.

  • çok iyi.

  • NoCommand N kullanıcısına yanıt
    Reklam zaten. Direk uydu araması yapan daha gelişmiş uydu haberleşmesi sunan Huawei telefonlar var ama asla onlar hayat kurtarmıyor Apple a özel bu olay.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt

    Amerika’da huawei hımmmm. Amerika’nın nüfusunu, Apple’ın bir ABD markası olduğunu düşünürsek ve yine ABD’deki alım gücünün bizimkine göre çok daha yüksek olduğunu düşünürsek, Amerika’da iPhone’un satışlarının diğerlerine göre yüksek olması gayet normal. Haaa ben reklam değildir demiyorum, olabilirde. 2.si Huawei büyük bir marka bi zahmet o’da yapsın “reklamını”. Ki Ay’ı zumlamıştı, sanırsın teleskop 🤣


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’ın acil durum uydu araması Türkiye’de çalışmıyor fakat uydu donanımı var iPhone 14 ve üstü cihazlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne tesadüf lan!

  • Xtrud kullanıcısına yanıt

    direkt*


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baydı bunun da reklamları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.