Şimdi Ara

İPHONE u FLASH BELLEK GİBİ KULLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
16.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaslar, bildiginiz gibi genel olarak iphone daki verileri bilgisayara atmada zorluk yasıyoruz. bu konuda bildigim kadarıyla yeni arkadaslara yardım etmeye çalışacagım. bu konuda hatalarımı ve eksiklerimi konuya hakim arkadaslar tamamlarsa bu sorun ortadan kalkar diye tahmin ediyorum.

öncelikle birkac konuya acıklık getirelim.

1- cektigimiz fotografları telefonu bilgisayara bagladıgımızda bilgisayarım içerisinden direk görebiliriz.
    2- birazdan anlatacagım konuda 2 program var, bunlar bircok yerde insanların aklında birbirleriyle karıstırılıyorlar
    bu programlar: ifiles ve ifile

ifiles: wifi üzerinden dosya paylasımı yapan bir program olup bir nevi usb tarzı çalışır.
    ifile: iphonebrowser gibi bir program olup iphone daki program ve dosyaları gormemize yarar

şimdi uygulamaya geçelim.

Olay1 : bir arkadasınıza gittiniz , mail oalrak atılamayacak kadar buyuklukte bir dosyayı size vermesi gerekiyor. nasıl?

Çözüm: burada wifi yada bluetooth üzerinden baglantı yapılabilir. blurtooth u denemedim. wifi üzerinden baglanyı icin ifiles programını acıp home ekranında altta wifi simgesini tıklayarak ekrana gelen wifi adresini internet explorer adres sekmesine girin. burada ifilesin dosyalarını goreceksiniz. upload ı tıklayıp dosyaları atın. kabloya gerek yok.

Olay2 : telefonunuzun bir office uygulamasında yada bir video uygulamasında bir dosyayı (video yada text farketmez, herhangi bir uygulama icerisinde olan bir dosya) bilgisayara atacaksınız. nasıl?

Çözüm: ifile programını acın (ifiles degil). ayarlar kısmında dosyaları isimleriyle gosterme , resimleri gosterme gibi secenekleri tıkladıktan sonra (bunları yapmazsanız progrmalar tuhaf sayı ve harfler seklinde gorulur, fotolar yine tuhaf isimler alır, siz fotoları filan direk gorebilirsiniz) 2 yerde applicationlar var.

ifile acınca

- en üstte duren application yazan yer
    - digeri ise yine en basta application yazan kısma girmeden aynı sırada USER/application altında (üstte bahsetigim ayarlardan uygulama isimlerini acmazsanız bu kısımlardan birsey anlamazsınız!)

nedenini bilmiyorum, uygulamalar bu 2 yere ayrılmış durumda.

simdi mesela Oplayerdan bir film atacaksınız. oplayerı bulup film bulup isaretliyorsunuz. kopyala/yönlendiri tıklıyorsunuz. sonra ifile icerisinde ifiles programını buluyorsunuz. buraya girerek dosyanızı buraya yapıstırıyorsunuz. artık ifiles (wifi üzerinden dosya yollama programı) ile bilgisayara bu filmi atabilirsiniz. bu işlem için bilgisayarınızdan internetexplorera verilen wifi adresini girdikten sonra acılan sayfada gorulen filmi tıklarsanız, ekrana kaydet secenegi geliyor ve filmi kaydediyorsunuz.

-Olay3: evinizdesiniz itunesiniz var. telefona birseyler atacaksınız. ama herhangi bir uygulamaya dahil degil. yani video olsa oplayera atarsınız, text olsa office programlarına atarsınız vs ama bu dosya onlar tarafından tanınmıyor yada kalabalık bir dosya atacaksınız, sizin icin onemli olan bunu iphone da tasımak ise

Çözüm: "USB disk" programını indirip kullanın. itunesi acınca size bir dosya alanı saglıyor. oraya atıabilirsiniz. itunesde applicationların altında bu programa ozel dosya kısmı goruluyor. bu işlemi ifiles da dosyaların usb share in ayarını aktif hale getirdiginizde ifiles ile de yapabilrsiniz.

-Olay4: internet cafeye gittiniz. cok güzel müzikler var, telefona atmak istiyorsunuz. naparız?

Çözüm: 5-6mb boyutunda cok seri ve kullanışlı "copytrans manager"isimli bir bilgisayar programı var. yada yine dosya boyutu cok küçük olan "sharepod" isimli baska bir bilgisayar programı var.onları yükleyerek veri tasıması yapabilirsiniz. tabi usb baglantısı gerekiyor.

şuan nasıl yapıldıgınız bilmedigim, internet baglantısı olmayan, gerekli programlar yüklü olmayan bir bilgisayara iphone dan veri nasıl iletiebilirz yada nasıl veri alabiliriz. bilen varsa yardımcı olursa sevinirim :)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 15 Mayıs 2011; 22:51:44 >

• pek kimsenin ilgisini çekmemiş galiba konu yarın silerim bende , ugrastım o kadarda
  • Herkez biliyordur ondan...
  • teşekkürler, ama forumda konusu vardı,aradım ancak bulamadım
  • emeğine sağlık çok faydalı bir bilgi ama iphone 4 için bu programlar indirmeyi denediğimde fark ettim, birde ücretliler.iphone 3 için ücretsizi varmı bu programların ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: defnem1007

emeğine sağlık çok faydalı bir bilgi ama iphone 4 için bu programlar indirmeyi denediğimde fark ettim, birde ücretliler.iphone 3 için ücretsizi varmı bu programların ?

JB yapın, installoustan indirin. :)
  • paylaşım için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ifunbox. En kolay en temiz olanı. Gerçi herkes biliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

ifunbox. En kolay en temiz olanı. Gerçi herkes biliyor.

Ya kusura bakmayın biraz hortlatıcam konuyu ama, ben de birkaç gündür bu tarz bir uygulama arıyorum. Ama sağlam birşey bulamadım. iFunbox'tan bir şey atmak için onun bilgisayarda kurulu olması lazım. Benim aradığım program; telefonun kablosunu kullanarak aktarım yapmalıyım kablosuz falan değil. Ve USB Bellek gibi direk telefonu bilgisayara takınca görmeli. Mesela okuldaki bilgisayarlardan 1-2 dosya alacağım, oraya iFunbox kuramam
    Önerisi olan var mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.