Şimdi Ara

iPhone telefonum çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum.Geçen hafta pazartesi eşim ile pazara gittik pazarda telefonumun (ıphone 8 plus)cebimden alındığını hissettim baktık adam kaçıyor neyse koştuk falan ama yakalayamadık tabi.Ordan karakola gittik fatura gerekiyor dediler.Şuan içerisi çok kalabalık gece gelin boş olur dediler.Neyse eve gelince ıphone bul açtım bekliyorum bir Ümit adam telefonu açar diye bu sırada kayıp modunu işaretledim telefonun ki kullanamasın diye.Daha sonra akşam 9:30 da telefonu açmış bir baktım Aksaray yer altı çarşısı yazıyor.Gece karakola gittik ifademi verdim vs sonra söyledim son konumu görüyorum gitmeyecekmiyiz diye polisler çok ilgili olduğu için tabiki umurlarında olmadı savcı bakıyo bu işe telefonuna sim kart taktığı an sinyal alırız ama adam telefonu parçalayıp parçalarını satar o zaman unut dediler.Neyse ertesi gün eşime mesaj geldi kayıp modu oluşturduğum için istenilen numaraya eşimin numarasını yazmıştım appledan mesaj geldi kayıp telefon açılmıştır konumu görmek için apple kullanıcı adı ve parola girin yazıyordu girdik konum Çağlayan polis karakolunu gösterdi.ama bu mesajdan sonra baktım telefonunun ıphone bulunu kapatmışlar.Apple‘ı aradım bu nasıl oluyor diye bi cevapları yok.mesaj sizden mi geldi diyorum apple yazıyorsa bizdendir diyo.Ama belki de telefonu çalan sahte link ile hesabımı hackledi bilemiyorum ama ıcloudda aygıtlarımda hala cihazı görebiliyorum aygıtı silmemiş sadece ıphone bul kapatmış.ertesi gün çağlayana gittim belki birine sattılarsa çalan adam telefonu simi taktığı an bildirim gittiği için polise götürmüştür diye karakola telefon falanda gitmemiş.Apple‘I aradım tekrar kayıp modu yapın ıphone bul açın diye yine yardım etmediler bizim yetkimiz yok diye.telefonu çaldırınca gerçekten çok üzüldüm artık düşünmekten deli olucam bulunur mu diye.bi tanıdığım çaldırmıştı 6 ay sonra bulundu polis aramıştı.benim merak ettiğim şu ıphone telefonlara yasal olmayan yol ile imeisini değiştirebiliyolarmı,çünkü imei değişmezse telefon bi şekilde ortaya çıkarmış,bu adam bi şekilde ıphone bul kapattığına göre demekki amacı parçalamak değil satmak.bu konuda tecrübesi bilgisi olan varsa lütfen yazsın artık kafama takmaktan uyuyamıyorum.








  • Geçmiş olsun. Ben de bu yaz telefonumu çaldırdım ama eski ve yarı bozuk olduğu için peşine düşmedim, yine de çok üzülmüştüm. Keşke yardımcı olabilseydim, polise gitmediğim için prosedür nasıl işliyor bilmiyorum.

  • cardelia C kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.İnşallah başınıza bir daha gelmez 10 gündür bütün sinirim stresim alt üst oldu resmen.

  • Hocam maalesef cihaz ınız bulunmaz kimse ilgilenmiyor
  • Geçmiş olsun. iPhone bulu nasıl kapatmışlar acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt

    Vallahi hiçbir fikrim yok artık o gün gelen link sahtemiydi ordan Apple kimliğime giriş yaptığım gün kapatılmış ıphone bul.Apple bir açıklama yapmıyo uzun süre kapalı kaldıysa telefon kapanmıştır ıphone bul diyor.Bende bu ne saçma iş benim Apple Watch bir aydın kullanmıyorum o niye kapalı değil telefon çalınalı 2 gün oldu ne uzun süre kapalı olması diyorum açıklamaları yok.

  • Meff92 M kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimalle müşteri temsilcisi konuya hakim biri değilmiş. hiç mi eğitmiyorlar yoksa bu bilgileri söylemeleri mi yasak bilmiyorum ama internette bu yöntemle iphone’umu bulu kapattırıyorlar. isterse 2 sene kapalı olsun biz silmedikten sonra otomatik kalkmıyor.


    https://discussions.apple.com/thread/250212371


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun keşke kilitle deseydin belki işe yarardı

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Zaten ilk çalındığı gün ıphone kilitledim.ıphone bulda açıktı sonra ıphone bul kapattılar.kilidi de açtılar demekki işin komik yanı 3 gün öncesine kadar aygıtlarımda telefonu görebiliyodum şimdi aygıtı da silmişler aygıtlarımda artık yok.demekki sıfırladı ürünü nasıl yaptılar ben anlamadım.

  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

    Aynı bu olay başıma geldi zaten.Ne olduysa o gelen linke tıkladıktan sonra oldu kilitlemiştim ıphone u.buna tıkladıktan sonra kilidi kaldırılmış ıphone bul kapatılmış.işin komik yanı 1 ayı geçti 3 gün öncesine kadar aygıtlarımda tablette görebiliyodum telefonu 3 gün önce aygıtlarımdan kaldırılmış cihazı sıfırladılar sanırım.ama hala anlamadığım polis içine sim takıldığı an haber gelicek telefon kitlencek demişti.artık imei mi değiştirdiler naptılar anlamadım

  • Muhtemelen çaldıkları gibi telefonu kapatıyorlar. Açmadan önce içindeki sim kartı çıkartıyorlar ki internete bağlanırsa kayıp mod telefona gelmesin. Bir şekilde sim kartın telefon numarasını ve telefondaki apple hesap adını öğreniyorlar ve ilgili maile veya telefon numarasına oltalama link gönderiyorlar. Malesef mağdur kişi o telaşla bu linke tıklayıp id şifre paylaşıyor. Sonrasında içine başka sim kart takıp internete bağlar bağlamaz gelen kayıp modunu bu şifreyle açıp, iphone bulu da kapatıp kullanmaya başlayabiliyorlar. Bu aşamada telefon pinini nasıl aşıyorlar bilmiyorum.


    Tahminim telefonu parçalayıp satarlar. İlk iphonelar hariç diğer iphone'larda imei değiştirmek imkansız diye biliyorum. Parçalayıp satacaksa bu apple şifresiyle neden uğraşır anlamak güç. Belki de telefoncularda yada tezgahlarda garibanlara satılıyor da olabilir. Alan kişi çalıntı olduğunu bilmeden alır, sim kart takarsa imei numarası çalıntı işaretli olduğu için sim kart çalışmaz. Genellikle telefonu bulma olayı bu şekilde oluyor. Bu gariban kart takıyor polis buluyor, bide üstüne hırsızlıkla suçlanabiliyor.


    Geçmiş olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.