Şimdi Ara

iPhone stratejisi baştan aşağıya değişebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone stratejisi baştan aşağıya değişebilir


    Bu yıl özellikle amiral gemi akıllı telefon segmentinde büyük bir değişim gördük. Genelde 700$ seviyesinde kabul gören telefonlar artık 1000$ seviyesine tırmandı. Tüketici de benimsediği için üreticiler premium fiyat sınıfına yatırım yapmaya başladı. Apple da stratejilerini buna göre belirleyecek.


     


    iPhone X Plus geliyor


     


    Onuncu yıla özel olarak piyasaya sürülen iPhone X, aslında bir nabız yoklama aracı durumunda. Yenilikçi özelliklerin 1000$ seviyesinde kabul görüp görmeyeceği bu telefonla anlaşılacak. İlk izlenimler tüketicilerin rahatlıkla 1000$ harcayabileceğini gösteriyor. Gelecek yıl işler çok farklılaşacak.


     


    Apple’a yakınlığı ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, gelecek yıl bizi iki premium iPhone modelinin beklediğini belirtiyor. iPhone X 2018 ve iPhone X Plus. Elbette fiyatlar da buna göre belirlenecek.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone X ve iPhone 8 Plus üretimi artıyor, iPhone 8 azaltılıyor

    iPhone X 2018 modeli mevcut modelin üzerine geliştirmeler alarak piyasaya sürülecek ve fiyatı yine 1000$ olacak. iPhone X Plus ise 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Çerçevesiz tasarım sayesinde daha kompakt yapıya bürünecek iPhone X Plus 1100$ civarında bir başlangıç fiyatı sunacak. Yani artık iPhone serisinde 1000$ normal bir fiyat etiketi haline gelecek.


     


    Kuo bunların haricinde 6.1 inçlik 650$ seviyesinde bir iPhone daha olacağını belirtiyor ancak bunun gerçekleşme oranı oldukça düşük. Bu, orijinal iPhone tasarımından tamamen vazgeçmek anlamına geliyor. Bu bakımdan gelecek yıl için iPhone 8S, iPhone X 2018 ve iPhone X Plus sıralaması daha mantıklı olacaktır. iPhone 8S yine 700$ seviyesinde satılmaya devam edecektir. 


     







  • fakir olduğumuzu Bu sene kadar hiçbir zaman hissetmedik. 2001 de dahil. Umarım daha iyi günler görürüz. Ayrıca amerika'da 2000 dolar bile olsa alırlar demenin inandırıcılığı yok. Milyar dolarlık şirketler fiyatlar için peek noktalarıyla ilgili, piyasayla ilgili binlerce araştırma yapıyorlardır. Öyle 2000 dolar olsa da alırlar gibi bir durum yok. 2000 dolara şimdiki satış hacimlerini yakalayacaklarını bilseler salise düşünmezler.
  • Turkiyede bir telefona 4000-5000 brim para veriyorlarsa amerikada rahat bir iphone için 1500-2000 dolar verenler cıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 15 Kasım 2017; 10:27:50 >
  • Yeni ayfon daha güçlü daha kaslı daha pahalı

  • Patren kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:50:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Space.

    Onlar için gayet iyi ve problem olmadı ve olmayacak zaten. Kendi tarafımıza bakarsak suanda 1000 dolarlık cihazı 6100₺ ye alıyorsak, 1 2 sene bu fiyata sanırım yurtdısı cihaz alırız. TR fiyatlarıda 7 8 bin aşar gider.ki 256 Gb 6899₺ 7 bini gördük zaten. 1000 dolar iphone X , 1100 1200 X plus çıksa hop sana 400 800 ₺ arası zam hayırlı olsun.

    Hocam 7'den 8'e geçerken 50$'lık artış vardı burada 950tl olarak yansıdı. En az 1200 1500 zam gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da her ne kadar bu rakamlar bile çoğu insana mantıksız gelmeye başlasa da burada sırf statü(!) sahibi olabilmek için 846864967 aylık ihtiyaç(!) kredisi çekip çoluğundan çocuğundan kesip kendine iPhone alacak... Hoş eşeğe altın semer vursan eşek gene eşektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:22:17 >
  • Kazları yolmaya devam

  • bu sene iyi birim para yaptı

  • 8S falan yok Apple niye S’e dönsün yine? 9 çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah belasını versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x plus kesin daha albenili olacak ve tr fiyatı 8 bin papel, oy oy

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakir olduğumuzu Bu sene kadar hiçbir zaman hissetmedik. 2001 de dahil. Umarım daha iyi günler görürüz. Ayrıca amerika'da 2000 dolar bile olsa alırlar demenin inandırıcılığı yok. Milyar dolarlık şirketler fiyatlar için peek noktalarıyla ilgili, piyasayla ilgili binlerce araştırma yapıyorlardır. Öyle 2000 dolar olsa da alırlar gibi bir durum yok. 2000 dolara şimdiki satış hacimlerini yakalayacaklarını bilseler salise düşünmezler.

  • tek umudum 10 bin tl olması. bu nedir arkadaş 2013 te dolar 1.8 oldu kıyamet koptu vatan hainleri diye. dolar 3.9 neredeyse şimdi neredesiniz olum hadi konuşsanıza. her geçen gün fakirleşiyorsunuz. umarım açlıktan ağzınız kokar. gram üzülmüyorum şu halimize. müstehak!

  • Editör öyle bir yazı hazırlamış ki neredeyse Apple'a bunun için teşekkür edecek. Çok vahim bi gelişme bu!!

    Düzeltme: Yazdığım yorumun biraz altını doldurayım. İlk olarak Apple zaten ürünlerini rakiplerine kıyasla yıllardır fahiş fiyattan sattığı için şu an kasasında bilmem kaç milyar dolar nakit para var. Zaten bu paranın değil 1000'de biri (yuvarlayıp 150 milyon dolar diyeyim) belki de 10.000'de biri bile Ar-Ge çalışmalarına yatırılmış olsa bu tarz "yenilikçi" bir telefon ortaya çıkarırlardı. Ayrıca (büyük ihtimal şu yazacağım cümle hem yanlış olacak hem de tepki çekecek ama) birisi lütfen bana Apple'ın yeni işlemcisi dışında yaptığı yeniliği/Ar-Ge faaliyetini anlatsın ve bu yeniliğin(!) üründeki 400 dolar fiyat artışını açıklayabilir mi söylesin! (Ekran Samsung'dan, Samsung üretiyor Apple ekrandan prim yaparak (o ekran değişim fiyatları nedir öyle!!!) telefonun fiyatını iyice abartıyor.)

    Yukarıdaki savın akabinde editör şu cümlesiyle: "Bu yıl özellikle amiral gemi akıllı telefon segmentinde büyük bir değişim gördük. Genelde 700$ seviyesinde kabul gören telefonlar artık 1000$ seviyesine tırmandı." Apple'ın yaptığı bu hainliğini "akıllı telefon segmentinde" diyerek genele yaymış, Apple'ın sömürücü fiyat politikasını meşru bir şeymiş gibi göstermeye çalışmış (eminim kasıtlı yapmadı bunu ancak markaya olan sempatisini bütün Türkiye biliyor!). Telefon fiyatlarının tırmandığı bir gerçek, niyetim hiç bir üreticiyi bu şekilde aklamak değil, Erdi ve Mesut abi bas bas bağırıyorlar çektikleri videolarda her 700 dolar üstü telefon için "bu fiyata bu alınmaz, aklı olan One Plus 5 alır" diye, beri yandan da editörün bu yazısı. Bütün üreticiler kendine çeki düzen vermeli. Bu ise tüketicilere bağlı! Almayın kardeşim fahiş fiyattan bu telefonları, boykot edin! Böylelikle üretici farkına varsın yaptığı hatanın. Bunun yerine Türkiye'nin en büyük teknoloji haber sitesinde böyle bir yazı yayınlanıyor, gerçekten pes! (Tabii ki ifade özgürlüğü altında her birey kendi düşüncesini ifade eder, Ekrem Bey'de etsin, buna lafım yok. Ancak ana sayfadan Donanımhaber çatısı altında yayınlanan bu yazı DOnanımhaberi de temsil eder. Bu vesileyle önceki haberlerin yorumlarında yaptığım bir öneriyi yine Donanımhaber ekibine sunayım: Ekrem Bey'e ana haber yazdırmayın! Donanımhaber bünyesinde kendisine bir köşe/mini blog/köşe yazısı gibi bir sayfa açılıp yazıları orada servis edilebilir)

    Aynı şekilde şu cümleyi de yukarıdaki sebeplerden dolayı çok yanlış buluyorum: "Yenilikçi özelliklerin 1000$ seviyesinde kabul görüp görmeyeceği bu telefonla anlaşılacak." Vay be! Telefonun ekranı 1020p+ ancak yapılan yeniliklerden başımız döndü! Şunu belirtmek isterim: Apple'ın son cihazı gerek tasarım gerekse de kimi teknik özellikleri bakımından tabi ki de selefine göre üstün ve yenilikçi bir telefon ve ben çok beğendim, yalan yok. Çerçevesiz ekran tasarımı güzel (Bir arkadaşla bu konuda tartıştık ve ben bunu diğer üreticilerin de yapabildiğine atıfta bulunarak Essential Phone ve Xiaomi Mi Mix 2 fotoğraflarını açtım. Ancak gördüm ki Apple burada güzel bir iş çıkarmış) işlemci ise takdire şayan. Ama teknolojinin genel yapısında yok mudur bu zaten? Her çıkan üründe bir yenilik bir farklılık olmalı, zaman ilerliyor seneler geçiyor teknoloji gelişiyor. Ama bu normal durumu sanki bir devrimmiş gibi göstermeye çalışmayın lütfen! Bu pazarlama taktiğini yıllardır Apple çok güzel sömürüyor. Apple'ın her telefon tanıtımında tanıklık ediyoruz ufak tefek gelişmeleri "devrim yarattık" diye servis etmelerine. Hayır devrim görmesek kanacağız bu safsatalara! Çerçevesiz ekranda devrimi Xiaomi Mi Mix ve ekran üreticileri (Sharp ve AU Optronics) yapmıştır benim gözümde Kaynak Apple'ınki .02 güncellemesi olur olsa olsa.

    Bir de haberdeki şu cümle "... Elbette fiyatlar da buna göre belirlenecek." editör apaçık bu fiyatlar çok doğalmış gibi gösteriyor. Ayıp! Günün ortasında gerildim resmen haberi okuyunca. Bundan sonra donanımhaber'e daha seyrek uğrayacağım bu tarz şeylerle karşılaşmamak için!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muguroz -- 15 Kasım 2017; 15:5:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muguroz

    Editör öyle bir yazı hazırlamış ki neredeyse Apple'a bunun için teşekkür edecek. Çok vahim bi gelişme bu!!

    Ekrem ciğime laf atma lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple da androcular gibi isin suyunu cikarmaya basladi, yilda 1 modelin ciktigi gunleri ozluyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahali dedikleri telefon bir stajyer maasi yahu alt tarafi.bizim para para etmiyor diye apple'a camur atmanin ne geregi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar o kadar ürkütücü ki Ben ki telefonumu hor kullanan biri , gidip yarın bi kılıf ve ekran filmi taktırayım iPhone 7'ciğime
  • Ne diyorsunuz kardeşim ne 1000 $, nerede bu paralar,bu kadar kolay mı kazanıyorsunuz bu paraları yazıktır günahtır ben daha yeni avea in touch zte blade'den sony xperia lt28h geçtim.Biraz hor kullanılmış ama işimi görüyor,yeni alırsamda mi6 alırım ne gerek var böyle meblağlara şimdi çok merak ettim haberi yazan ekrem kardeşin kullandığı telefon ne eğer bu bahsedilen telefonlardan varsa dh iş başvurusu yapacağım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.