Şimdi Ara

iPhone SAR değeri neden bu kadar yüksek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iPhone' ların SAR değeri diğer birçok telefona göre aşırı yüksek, bunun sebebi nedir? 3G desek değil, çoğu 3G' li telefonun SAR değeri iPhone' un yarısı kadar? Gelişmiş olduğundanda değil, birçok gelişmiş telefonun Sar değeri 0.5 bile olabiliyor. Bilindiği gibi SAR; radyasyonun vücut tarafından emilme oranıdır ve çok önemlidir.

Apple iPhone (4GB) 0.974
    Apple iPhone (8GB) 0.974
    Apple iPhone 3G (16GB) 1.38
    Apple iPhone 3G (8GB) 1.38
    Apple iPhone 3G S (16GB) 0.79
    Apple iPhone 3G S (32GB) 0.79

iPhone almayı düşünen birisi olarak beni en çok endişelendiren konular yüksek fiyatı ve yüksek sar değeri.

• adamda onu becerecek kadar teknoloji yok demekki.hiç sevmem zaten şu iphoneyi
  • Diğer telefonlara nazaran çoğu özelliği düşük, bari SAR yüksek olsun demişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Diğer telefonlara nazaran çoğu özelliği düşük, bari SAR yüksek olsun demişlerdir.

Mantıklı
  • iPhonecu arkadaşlar lütfen yorum yapın. Önemli bir konu!
  • Bu değere bu kadar takılmayın. Zira o değer telefonun tüm iletişim kanalları ( wi-fi, bluetooth, konuşma v.s.) aynı anda açık olduğunda ölçülen değerdir. Pratikte buna ulaşmanıza imkan yok.
    Ki müsaade edilen max. değer 2,0 W/Kg dır.
    Rahat olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muRTah

Bu değere bu kadar takılmayın. Zira o değer telefonun tüm iletişim kanalları ( wi-fi, bluetooth, konuşma v.s.) aynı anda açık olduğunda ölçülen değerdir. Pratikte buna ulaşmanıza imkan yok.
    Rahat olun.

Biliyorum ama diğer tüm telefonlarda benzer şekilde ölçülüyor ama 0.5 çıkıyor, 0.7 çıkıyor. iPhone 3Gs, 3G' den daha gelişmiş ama SAR değeri yarı yarıya bu nasıl açıklanabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tehlike sınırı 1.5 dir..ki bunu geçtim birçok özelliğinin bir anda kullanılması sonucu bu değere ulaşıyor seninde hem telefonla konuşup hemde gps de rota çizmen anormal bir davranış olacağından çok takılma bu değerlere :) ha ben takılırım dersen şu baktığın pc nin tv nin sar değerlerini yazayım dudağın uçuklamayı bırak felç olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: noteb00k
    quote:

Orijinalden alıntı: muRTah
    Bu değere bu kadar takılmayın. Zira o değer telefonun tüm iletişim kanalları ( wi-fi, bluetooth, konuşma v.s.) aynı anda açık olduğunda ölçülen değerdir. Pratikte buna ulaşmanıza imkan yok.
    Rahat olun.

Biliyorum ama diğer tüm telefonlarda benzer şekilde ölçülüyor ama 0.5 çıkıyor, 0.7 çıkıyor. iPhone 3Gs, 3G' den daha gelişmiş ama SAR değeri yarı yarıya bu nasıl açıklanabilir.

Onu Steve Amcanın Ar-Ge cilerine sormalı.

• Amerikalıların adetidir fazla yakıt tüketen araba yapmak,fazla yemek,fazla içmek,fazla sıçmak,oraya buraya burnunu fazla sokmak,telefon yaptık madem yaptık bir farkı olsun fazla radyasyon yaysın demişlerdir.
  • tehlike sınırı 0.1 den yukarısıdır. Telefonu 1 defalık kullanıp bırakmıyorsun o radyasyonu günlük olarak sürekli alıyoruz.Kullanırken beyinde kullanmazken cepte, arabada dolmuşta giderken yandaki konuşan vasıtasıyla birşekilde alıyoruz. 1.5watt/kg belki sınırdır ama belirli süreye mahsus.peki ya hergün sürekli kullanıyorsan ve hücrelerini düzenli olarak tahrip ediyorsan düzenli olarak radyasyona maruz kalıyorsanız hiç düşündünüzmü bu boyutunu.Doktorların ve uzmanların tavsiye ettiği max sınır 0.1watt/kg dır. ama ortalama en düşük telefon bile 0.5 lerden başlamakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

tehlike sınırı 0.1 den yukarısıdır. Telefonu 1 defalık kullanıp bırakmıyorsun o radyasyonu günlük olarak sürekli alıyoruz.Kullanırken beyinde kullanmazken cepte, arabada dolmuşta giderken yandaki konuşan vasıtasıyla birşekilde alıyoruz. 1.5watt/kg belki sınırdır ama belirli süreye mahsus.peki ya hergün sürekli kullanıyorsan ve hücrelerini düzenli olarak tahrip ediyorsan düzenli olarak radyasyona maruz kalıyorsanız hiç düşündünüzmü bu boyutunu.Doktorların ve uzmanların tavsiye ettiği max sınır 0.1watt/kg dır. ama ortalama en düşük telefon bile 0.5 lerden başlamakta.

Teşekkürler anlatabildim derdimi sonunda Mümkün olduğunca düşük radyasyonlu almak lazım sağlığımız için.. Bu yüzden neden yüksek olduğunu merak ediyorum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Amerikalıların adetidir fazla yakıt tüketen araba yapmak,fazla yemek,fazla içmek,fazla sıçmak,oraya buraya burnunu fazla sokmak,telefon yaptık madem yaptık bir farkı olsun fazla radyasyon yaysın demişlerdir.

belki de taklitlerinden bu şekilde ayırt edilebilmek için tercih edilmiş olabilir.
  • zaten küresel bir mikrodalga fırının içinde yaşıyoruz.
  • holey ablama 3g s almistim sar degeri en dusuk cihaz iphonelar arasinda
  • Gece gece sinirim bozuldu Apple Arkadaşlar 3G aktif olmamışken 3G ve 3Gs' nin SAR oranını öğrenmem mümkünmü? Bulmuştum bir yerde sanki ama bir daha rastlamadım.
  • iPhone' cularrrr yardım.. 3G aktif olmamışken iPhone 3G ve 3Gs' nin SAR oranını öğrenmem mümkünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noteb00k

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

tehlike sınırı 0.1 den yukarısıdır. Telefonu 1 defalık kullanıp bırakmıyorsun o radyasyonu günlük olarak sürekli alıyoruz.Kullanırken beyinde kullanmazken cepte, arabada dolmuşta giderken yandaki konuşan vasıtasıyla birşekilde alıyoruz. 1.5watt/kg belki sınırdır ama belirli süreye mahsus.peki ya hergün sürekli kullanıyorsan ve hücrelerini düzenli olarak tahrip ediyorsan düzenli olarak radyasyona maruz kalıyorsanız hiç düşündünüzmü bu boyutunu.Doktorların ve uzmanların tavsiye ettiği max sınır 0.1watt/kg dır. ama ortalama en düşük telefon bile 0.5 lerden başlamakta.

Teşekkürler anlatabildim derdimi sonunda Mümkün olduğunca düşük radyasyonlu almak lazım sağlığımız için.. Bu yüzden neden yüksek olduğunu merak ediyorum işte.

bunu bu şekilde üretmek işlerine geliyordur.Yani zararının düşük olması için sinyal gücünü düşürürlerse bu seferde çekim problemi yaşanacaktır ve doğal olarak bilinçsiz kullanıcılar bu nebiçim telefon hiçte çekmiyor doğru dürüst diye daha iyi çeken sinyali güçlü beyni eriten cinste diğer telefonları tercih edeceklerdir.Hem bunu göze alamıyorlardır hemde yasal boşluklardan faydalanıyorlar.Bence bu işi devletler aynı sigara yasağında olduğu gibi belirli standartlara ve kurallara oturtarak üretim ve satış denetimi getirmeliler.Mesela azami sınırı X watt/kg dan yüksek olan telefonların satışı yasaktır veya özel sözleşme imzalatılarak satılır gibisinden.Şimdi birçok kişiye masal gibi komik geliyordur ama 20 yıl önce filmlerde fosur fosur sigara içen tiryakilerde öyle düşünüyorlardı.Ciğerlerinden kan gelerek öksürünce arkalarında yarım kalan hayat bırakınca anladılar zararlarını.

• Yazık günah okadar verme o telefona
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralkobra_kralkobra
    tehlike sınırı 1.5 dir..ki bunu geçtim birçok özelliğinin bir anda kullanılması sonucu bu değere ulaşıyor seninde hem telefonla konuşup hemde gps de rota çizmen anormal bir davranış olacağından çok takılma bu değerlere :) ha ben takılırım dersen şu baktığın pc nin tv nin sar değerlerini yazayım dudağın uçuklamayı bırak felç olur

gps alıcı modunda çalışan bir sistemdir. uydulardan gelen sinyallere göre konumu belirler. uyduya sinyal filan göndermez. sar oranına pek bir katkısı yoktur.

o telefonun sar oranının yüksek olmasının nedeni verici çıkış gücünün biraz daha artırılmış olması olabilir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.