Şimdi Ara

iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
8
Favori
27.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar iphone da program geliştirmek için ne MAC ' e ihtiyacınız var nede apple in ıvır zıvırlarına aşağıdaki siteye girin tamamen ücretsiz
    kod yazmadan iphone uygulaması geliştirin.

Takıldığınız birşey olursa bana mail atın

www.tersus.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehirli -- 25 Aralık 2010; 22:05:08 >
  • code yazmadan uygulama geliştirilir mi? hadi geliştirdik diyelim ne kadar istediğimizi yansıtabiliriz? bunları göz ardı etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheThief1

Uygulamamı telefona göndermeyi başardım. Aynı yerde takılanlar için çözümü yazıyorum:

1) Keychain Access'den bir sertifika oluşturun. Kod İmzalama'yı seçerek adımları takip edin. Detayları çok önemli değil. Benim sertifikamın adı "MY CERTIFICATE"
    2) xCode'u açtıktan sonra Window -> Organizer'ı açın ve telefonunuzu USB ile bağlayın. Sol sütünde telefonunuz çıkacaktır. Yeşil bir lamba şeklinde ibare gözüküyorsa sorun yok demektir. No device connected yazarsa, bilgisayarı kapatıp usb yi çıkarın ve baştan açın. Bende bu şekilde çözüldü.
    3) Uygulamanızı yazdıktan sonra build&run tuşuna basmadan önce aynı pencerede sol üstteki compile özelliklernden Simulator değil Device seçili olmalı. Ayrıca yine üstte Projects -> Edit Project Settings bölümünde, Code Signing bölümünde ya Don't Sign ya da 1. adımda oluşturduğunuz kendi sertifikanızı (benim örneğimde MY CERTIFICATE) seçin.
    4) Son olarak da buil&run a basınca önce programınız compile edilecek ardından bağlı olan telefona yüklenip, anında springboard'ınızda gözükecektir.

Benim Üzerinde çalıştığım tamamen kişisel ve hobi amaçlı uygulamam ise şöyle;

Maya adında bir sibirya kurdu köpeğim var, ve açık alanda kaçmaya çok meğilli. Geri geliyor fakat çağırdığım anda hemen gelmiyor :) Ormanda koşu yaparken serbest bırakmak istiyorum fakat kaçarsa diye göze alamıyorum.

eBay üzerinden Çinden bir GPS Tracker satın aldım. Sim kart ile çalışıyor ve boyutları kibrit kutusu kadar. SMS ve GPSR ile feedback sağlıyor. Ben GPRS üzerinden, anlık olarak kendi server'ıma 5 saniyelik aralıklarla konum bilgisi (koordinat, pil durumu, hız vb.) gönderecek şekilde bir setup kurdum.

Ve bunları MYSQL ile bunları bir veritabanında tutuyorum, daha sonra google maps api si ve PHP ile hazırladığım basit bir web uygulamasında yerini 5sn lik refresh'ler ile real-time olarak görüntülüyorum. Web üzerinde sorunsuz çalışıyor uygulamam. Tabi browserda olduğu için pek çok javascript biraz yavaşlamaya sebep oluyor.

Amacım, bu uygulamayı iphone'da safari üzerinden değil de native bir uygulama olarak gerçekleştirebilmek. Şu anda "mapkit framework" ünü kullanarak harita görüntüleme, satellite/hybrid/standart görünümler arasında geçiş yapabilme ve telefonun konumunu saptama gibi basit işlemleri gerçekleştirebildim.

Sırada, sunucudan .xml dosyasını çekmek ve çekilen verileri harita üzerinde göstermek ve bunu 5sn aralıklarla sürekli yinelemek var. Bilgisi olanlardan yardım rica ederim.

Uygulamamın adı Mayacho! :)

İlk Screenshot'lar :)
     iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)  iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)

Sevgiler

Merhaba,

Edit Project Settings bölümünde, Code Signing diye bir bolum bulamadim! Build kisminda Code signing var ve orda dont sign dememe ragmen hata aliyorum.

Cok ugrasmama ragmen yazdigim simple app yi iPhone a gonderemedim.

Not: Developer uyeyim ama 99 dolar odemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonixTR -- 26 Aralık 2010; 18:05:50 >

• Arkadaslar processing lede guzel etkilesimli appler yapabilirsinizwww.processing.org isteyenlere pdfler yollayabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonixTR

Merhaba,

Edit Project Settings bölümünde, Code Signing diye bir bolum bulamadim! Build kisminda Code signing var ve orda dont sign dememe ragmen hata aliyorum.

99 Dolar ödemeden cihazınıza yazdığınız uygulamayı göndermek için öncelikle JailBreakli bir iphone ve mutlaka vardır jailbreak varsa ama appsync yamasının kurulu olması gerekiyor.

Kalan işlemler için linkteki klavuzda yazanları uygularsanız programınız çalışacaktır

http://www.alexwhittemore.com/?p=398

linkteki guide'ı göndereceğiniz iphone versiyonuna göre dosya ve klasör isimlerini değiştirerek yeni versiyonlarada uygyulayabilirsiniz (klavuz 4.0.1 için 4.2 yada 4.1 için kendiniz ayarlarsınız)

• Bir site uzerinden ya da apple nin kendi xcode unun disinda ticari amacli hicbir kod yazmanizi onermem, kodunuzun calinma ihtimali yuksek, 5 lira kar edeyim derken 100 liradan olursunuz aman diyim.

@dreampowder hocam 4.2.1 surumlu cihazim var xcode son paketini indirdim simdi cihaz bilgisayara takiliyken bir ekran cikti iphonenunuzu development icin kullanmak istermisiniz tarzi, uygulamayi cihaza atmak icin jb yapmaya gerek kalmadi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Bir site uzerinden ya da apple nin kendi xcode unun disinda ticari amacli hicbir kod yazmanizi onermem, kodunuzun calinma ihtimali yuksek, 5 lira kar edeyim derken 100 liradan olursunuz aman diyim.

@dreampowder hocam 4.2.1 surumlu cihazim var xcode son paketini indirdim simdi cihaz bilgisayara takiliyken bir ekran cikti iphonenunuzu development icin kullanmak istermisiniz tarzi, uygulamayi cihaza atmak icin jb yapmaya gerek kalmadi gibi.

Evet doğru bir işlem yapmışsınız. Normal prosedür bu şekilde işliyor.
    Jailbreak olmaksızın uygulama geliştirmenizi öneriyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: sonixTR

Merhaba,

99 Dolar ödemeden cihazınıza yazdığınız uygulamayı göndermek için öncelikle JailBreakli bir iphone ve mutlaka vardır jailbreak varsa ama appsync yamasının kurulu olması gerekiyor.

Kalan işlemler için linkteki klavuzda yazanları uygularsanız programınız çalışacaktır

linkteki guide'ı göndereceğiniz iphone versiyonuna göre dosya ve klasör isimlerini değiştirerek yeni versiyonlarada uygyulayabilirsiniz (klavuz 4.0.1 için 4.2 yada 4.1 için kendiniz ayarlarsınız)

Teşekkür ederim! İs yoğunluğundan deneme fırsatım olmadı ama yorumları okudum genelde olumlu ve yöntem çalışıyormuş.

• 0'dan başlayanlar için youtube'da turiol'larını beğendiğim biri var. Güzel anlatmış.
    İzleyin isterseniz biraz. Orta seviye ingilizce yeterli.
    http://www.youtube.com/view_play_list?p=53038489615793F7&playnext=1&v=abcMmyhKCno
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdsev

0'dan başlayanlar için youtube'da turiol'larını beğendiğim biri var. Güzel anlatmış.
    http://www.youtube.com/view_play_list?p=53038489615793F7&playnext=1&v=abcMmyhKCno

bu videoyu seyredip xcode u yukledim. (3,5 gb lık dosyayı ındırıp)
    yuklerken 3 defa şu hatayı verdi:

System extension cannot be used
    The system extension "/System/Library/Extensions/usbexpresscardcantwake_huawei.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

yabancı forumlarda da bulamadım bir şey.
    xcode'u bi kere actım kapandı, bi daha da acılmıyo.
    ne yapmam gerek
    '' usbexpresscardcantwake_huawei.kext '', bunu bulup yuklemeli mıyım?

edit:http://forum.248am.com/viewtopic.php?f=7&t=11398 burada silin filan demiş herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 29 Aralık 2010; 12:57:16 >

• Mac App Store açılışının ardından, özellikle de yeni Mac OS X Lion tanıtılmışken, yazılım geliştirme alanında büyük atılımlar olacağını düşünüyorum.

iPhone ve iPad için oldukça fazla uygulama geliştirildi, aynı girişimler Mac için de olacaktır. Sektöre erken giriş yapmış olanlar kendi uygulamalarını geliştirerek bu işten ciddi maddi kazanç sağlayabilirler. Ancak orijinal olmayan yollardan gidilirse hem yazdığınız koda yazık, hem de harcadığınız zamana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Bir site uzerinden ya da apple nin kendi xcode unun disinda ticari amacli hicbir kod yazmanizi onermem, kodunuzun calinma ihtimali yuksek, 5 lira kar edeyim derken 100 liradan olursunuz aman diyim.

Evet xcode kullanayımmı diye sorar ama bunu sorarken developer lisansınız varmı diye bakmaz Device için build ettiğinizde göreceksiniz xcode lisans hatası verecek.
    JB yapmak zorundasınız çünki bilgisayarınızda 99$ verip yüklediğiniz ve telefona aktarımda kullanılacak olan bir "lisans" ınız yok. (Appsync zaten lisanssız uygulamaların çalışmasını sağladığı için kuruluyor)

JB ile Appsync 4.1 programını kurup aşağıdaki linkte yazan adımları uygulamanız gerekiyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 30 Aralık 2010; 13:33:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iü

quote:

Orijinalden alıntı: abdsev

0'dan başlayanlar için youtube'da turiol'larını beğendiğim biri var. Güzel anlatmış.

bu videoyu seyredip xcode u yukledim. (3,5 gb lık dosyayı ındırıp)
    yuklerken 3 defa şu hatayı verdi:

System extension cannot be used
    The system extension "/System/Library/Extensions/usbexpresscardcantwake_huawei.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

yabancı forumlarda da bulamadım bir şey.
    xcode'u bi kere actım kapandı, bi daha da acılmıyo.
    ne yapmam gerek
    '' usbexpresscardcantwake_huawei.kext '', bunu bulup yuklemeli mıyım?

edit:http://forum.248am.com/viewtopic.php?f=7&t=11398 burada silin filan demiş herhalde

evet hata dada zaten bu kext dosyasının düzgün kurulmadığı ve tekrar yüklemeniz gerektiği yazıyor. Hackintosh sistem kullanıyorsanız yükleme esnasında seçtiğiiz driverlar dada problem olmuş olabilir

• Stanford üniversitesinin yayınladığı o videolardan konuyu bende takip ediyordum arkadaşlar. Bunun dışında birkaç kaynak daha vardı elimde.
    Kişisel blog sayfamda bu videolar ve dökümanlardan alıntılar yaparak, giriş seviyesinden ileri seviye uygulamalara kadar makaleler yazmaya başladım. Ziyaret etmek isterseniz ;

http://www.omerfarukozdemir.com/?cat=133

ObjectiveC ile ilgili bilgilerin yanı sıra, PLSQL, Oracle, Microsoft.NET ile ilgili çeşitli dökümanlara da ulaşmanız mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Stanford üniversitesinin yayınladığı o videolardan konuyu bende takip ediyordum arkadaşlar. Bunun dışında birkaç kaynak daha vardı elimde.
    Kişisel blog sayfamda bu videolar ve dökümanlardan alıntılar yaparak, giriş seviyesinden ileri seviye uygulamalara kadar makaleler yazmaya başladım. Ziyaret etmek isterseniz ;

ObjectiveC ile ilgili bilgilerin yanı sıra, PLSQL, Oracle, Microsoft.NET ile ilgili çeşitli dökümanlara da ulaşmanız mümkün.

çok güzel bir site olmuş ellerinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Stanford üniversitesinin yayınladığı o videolardan konuyu bende takip ediyordum arkadaşlar. Bunun dışında birkaç kaynak daha vardı elimde.

çok güzel bir site olmuş ellerinize sağlık

Teşekkür ederim arkadaşım. Vakit buldukça tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fx20001

Bende 925MB'lık e-book, 25GB'lık video var. Hepsi programlama ile ilgili ama daha açıp birine bile bakmadım

• Konu ölmesse çok iyi olur :/ sdk kullanımını daha ayrıntılı öğrenmek lazım. Bende çok kullanımında sorun yaşıyorum. Birde Unreal Development Kiti indirdim bi de ona bakıyorum yanlışım yoksa ikisinin bir uyumu vardı. Tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Konu ölmesse çok iyi olur :/ sdk kullanımını daha ayrıntılı öğrenmek lazım. Bende çok kullanımında sorun yaşıyorum. Birde Unreal Development Kiti indirdim bi de ona bakıyorum yanlışım yoksa ikisinin bir uyumu vardı. Tavsiye ederim

UDK'ye ios desteği geçtiğimiz günlerde geldi.
    unreal development kit gerçekten ios oyunculuğunda yeni bir çağın başlangıcı bana göre. bunu görmek için infinity blade ve epic citadel uygulamalaırnı görmek yeterli

bu programlarla birlikte ipad ve iphone artık gerçekten benim gözümde birer oyun platformu olmaya başladı. bu programa birde airplay özelliği gelirse ios dünyadaki en kaliteli mobil oyun platformu olacaktır

• Ios'da en büyük eksikliğini hissettiğim uygulama, idm gibi bir dosyaya çoklu sekilde bağlanıp dosyayı hızlı bir şekilde indirebilecek bir uygulama. Çok basit olsa bile olur ama yok. Program şöyle olabilir. Linki almak icin 1 textbox, dosyaya bağlanılacak parça sayısı icin 1 textbox, bir buton, birde progress bar, birazda kodlama yeterli gibi. Tabi birde bu inen parçaları birleştirmek var.
    Yazabilecek arkadas varsa çok iyi olur. Kendim yazmak isterdim ama henüz mac'ı kuramadigim icin baslayamadim programlamaya.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.