< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iPhone'nunuz Çalındığında

-
-
Kilitliyken erişime izin ver seçeneklerini kapatırsanız sim kartı çıkarmak dışında uçak moduna alamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin1001 -- 25 Mayıs 2021; 21:46:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamamen kapatmayı engellemenin bir yolu yok ama hocam.
Yoktur hocam. Ben bilmiyorum en azından
Google yönetici hesabında (Android'de)
- kilit ekranında Bildirim iconlari gözükür sadece bildirimleri göremezsin. İconlara tiklasan bile. İsterse iconlari bile gizleyebilir.
- kilit ekranında kapatma tuşunu işlevsiz hale getirebilir. Kilit ekranında telefonu kapatamazsin.
- kilit ekranında hiçbir özelliği kapatamazsin ya da acamazsin. Ses kısma dahil.
Uzaktan kontrol yapabilir.
Ama tabi bunlar yönetici hesabı. Normal bireysel hesapta bu özellikler yok. Ve yönetici hesabı ücretli.
Appleda da böyle birşey vardır belki.
Telefon açıksa bile çok kritik uygulamalara şifre ile ya da parmak iziyle giriş yap seçeneği koydum.
Banka uygulamalarına. Mesajlara, WhatsAppa, sahibinden uygulamasına galeriye kritik uygulamalara 4 haneli şifre koydum. Tıkladığında şifre girmek zorunda. Yoksa açılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence ilk senaryo ikinci senaryodan daha korkutucu. İkinci senaryoda en azından verilerine erişme şansı yok. Kaldı ki iCloud yedekleme sistemi zaten aşağı yukarı her gece yedek aldığı için verileri kaybetmek gibi bir durum da genelde söz konusu olmayacaktır. iPhone cihazlar konusundaki en büyük rahatlığım başına bir şey gelirse veri kaybı yaşamayacağımı bilmek. İlk senaryoda ise telefonu baştan aşağı dolaşabilir. Galerindeki her şeye bakabilir. Tüm uygulamaları açabilir.
İlk senaryonun yaşanması durumunda yapılacak şey internete erişilebilen en yakındaki cihazdan icloud.com'a girilip iPhone'umu Bul'dan cihazı kilitlemektir.
Bunun haricinde, eğer uygulama destekliyorsa parmak izi koruması ekliyorum. Notlar kısmında kritik notlara (banka şifreleri vs.) ek parola koyuyorum.
İkinci senaryodaki duruma engel olmanın bir yolu yok. Zaten bu olay yüzünden zamanında çalınan iPhone'umu bulamamıştım. Yalnızca var olan son konumu gösteriyordu.
-
Ben güç tuşunun işlevini devre dışı bıraktım. Alan kişi telefonu kapatamaz. (Android)
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeBen güç tuşunun işlevini devre dışı bıraktım. Alan kişi telefonu kapatamaz. (Android)
Şarjın kaç gün gidiyor ?
-
1 gün. 7 saat ekran süresi
Hocam ilk senaryoyu yaşamak malesef Türkiye'de olası son günlerde telefonla konuşurken ya da telefonla oynarken birden gelip kapıyorlar telefonu.
Android'de bir sürü özellik var koruma için Apple neden güvenliği en üst düzeye çıkarmıyor anlamıyorum.
Süper hocam, ben bu özelliğin iPhone'a gelmesi içinde daha önce yazmıştım ama millet ne farkeder, olsa ne olur gibi gereksiz şeyler yazmıştı.
Bir sürü senaryo geliştirebilirim ve hepside Türkiye'de yaşanabilir.
Sanırım Apple sadece ABD ve Avrupa'ya göre senaryo kurup güvenlik önlemi geliştiriyor.
Gayet kapatabilir hiçbir şey olmasa bataryasını çıkarır telefonu kapatma engellenebilir bir şey değil
-
Hocam zaten hiç kapatmama diye bir şey olamaz ama mesela iPhone'u göz önünde bulundurursak. Sakin bir yere geçene kadar cihazı kapayamaması onu gittiği yere kadar takip edeceğiniz anlamına geliyor.
Yani iPhone'u uzaktan kitlemekte bazen çare olmuyor bunu aşabilen insanlarda var ama dediğim gibi ne kadar önlem o kadar iyi.
Mesela bu konu ile ilgili bir senaryo daha; Sınıf gibi bir yerde olduğunuzu düşünün, birisi çantanızdan ya da masanızdan telefonunuzu aldı ve kolunuzda da Apple Watch var. Bu durumda kayıp iPhone'a sinyal gönderip sesin nereden geldiğine bakacaksınız sonuçta tek tek insanların çantasına bakamazsınız ama o da ne çalan kişi çantasına atmış ve cihazı kapamış. (Bu olay yaşandı bu arada!)
Zaten sizin cihazınızı sizin izniniz olmadan birisi neden kapatsın ki? (Bu özelliğin şifresiz kullanılması doğru değil bence, birçok senaryo için) Hızlı bir şekilde vida yerlerini sökmeye çalışsa dahi muhtemelen cihaza zarar bile verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 26 Mayıs 2021; 17:20:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bataryasını çıkarana kadar yeri tespit edilir.
Hayır çalan kişi. Ben hemen telefonu çalayım da bataryasını açayım mı diyor. Ekipman olmadan bataryasını çıkaracak.
Çalınan iphonelar genelde parçalanıp satılıyor bataryayı çıkarmak için gereken aletler çok büyük değil ki zaten sim kart çıkarılıyor batarya çıkarılana kadar
Ayrıca yerini bulmanız bir anlam ifade etmez adam evine kadar bağlantısını kesmeden getirmişse zaten bataryayı çıkaracak biri değildir
-
Neden yerini bulmam bir ifade etmesin?
E sim olursa daha iyi şuanlık yoksa adam bir iğne ile bağlantını koparır
İphone clean modda ise zaten icloud kaldırma işlemi yapılıyor eğer cihazı lost moda almışsanız bypass edip yine şebekeli şekilde kullanabilir .. en temizi savcılık başvurusu ile imei iletişime kapattırmak olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vonmouris -- 26 Mayıs 2021; 20:34:13 >
Hocam iPhone'u kapatamasa ve eSIM olsa mükemmel olurdu. Hem cihazın internet bağlantısını kesemezdi hemde cihazı kapatamazdı.
Hatta ve hatta cihaz kapanıp yeniden açıldığında keşke SIM otomatik olarak açılsa bu sayede o telefonu açarak işlem yapmasının tek yolu kafes sistemi oluyor onun dışında cihazı açtığı an sinyal alınır.
Aynen hocam şifresiz kapatamasa birde airtag gibi internet olmasa bile diğer cihazlar ile haberleşse hem cihaz kilitlenir cihazı kullanılmaz hale getirir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- yurtdışı macbook kayıt gerekli mı
- karşı tarafın whatsapp profil resmi görünmüyor
- halkalar bildirim sesi indir
- iphone 12 mi 13 mü
- apple kimliğindeki parayı karta aktarma
- telefona müzik indir ücretsiz
- 17 air
- iphone 16 pro şarj süresi
- iphone 17
- ios 18.4
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X