Şimdi Ara

iPhone'nu Modem Olarak Kullanmak (PdaNet) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
75
Cevap
5
Favori
49.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya acaba olayı sadece benmi farkettim de herkes atladı anlamadım. internete bağlanmak için iphone'u modem olarak kullanmak çok kolay. sadece iphone'u aç, ayarlara gir, genel'i tıkla. sonra ağ'ı tıkla, altta internet paylaşımı yazan kısmı tıkla. sonra çıkan sayfada tekrar internet paylaşımı kısmını aç. bluetooth'u aç ve yalnızca usb yazan seçeneklerden bluetooth'u aç'ı tıkla. sonra bilgisayarından bluetooth ayarlarından iphone'u bul ve bağlan. hepsi bu kadar. ben de turkcell den paketli aldım ve 1 yıldır internet lazım olan her yerde bağlanıyorum. yeterki telefonun iyi çektiği bir yer olsun. 3g çeken bir yer olursa bağlantı daha hızlı tabii ki. kapatırken aynı yolla aynı yere gir ve internet paylaşımı kısmını ve bluetooth'u kapat, hepsi bu. ama tabii bu dediğim paketli tarifelerde oluyor. zira sonradan sadece bilmem kaç mg alınan paketlerde adamlar günlük 100 mb sınırı koymuşlar, bunu aştığın an hızın 96 kpbs ye düşüyor. yani veri transferi çok yavaşlıyor.
    ayrıca illa da bluetooth dan da bağlanmanız gerekmiyor. aynı yolu izleyerek internet paylaşımını aktif ettiğinizde eğer iphone, kablosuyla bilgisayarınıza bağlıysa yalnızca usb ile kısmını tıklarsınız alın size bağlantı. bu yolu özellikle aynı zamanda telefonu şarj etmek istediğinizde kullanabilirsiniz yada bluetooth yoksa kullanabilirsiniz. ben her iki metodu da kullanıyorum ve sorun yok. ama bu ay paket sona eriyor ne yapıcam bilmiyorum. şu sıralar bu konuyu araştırıyorum.
    bu arada bu işleri yapmak için i tunes programını açmanıza gerek yok. direk internet explorer yada fire fox vs.'den internete bağlanabilirsiniz. ben de herkes bu konuyu biliyor biliyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

ya acaba olayı sadece benmi farkettim de herkes atladı anlamadım. internete bağlanmak için iphone'u modem olarak kullanmak çok kolay. sadece iphone'u aç, ayarlara gir, genel'i tıkla. sonra ağ'ı tıkla, altta internet paylaşımı yazan kısmı tıkla. sonra çıkan sayfada tekrar internet paylaşımı kısmını aç. bluetooth'u aç ve yalnızca usb yazan seçeneklerden bluetooth'u aç'ı tıkla. sonra bilgisayarından bluetooth ayarlarından iphone'u bul ve bağlan. hepsi bu kadar. ben de turkcell den paketli aldım ve 1 yıldır internet lazım olan her yerde bağlanıyorum. yeterki telefonun iyi çektiği bir yer olsun. 3g çeken bir yer olursa bağlantı daha hızlı tabii ki. kapatırken aynı yolla aynı yere gir ve internet paylaşımı kısmını ve bluetooth'u kapat, hepsi bu. ama tabii bu dediğim paketli tarifelerde oluyor. zira sonradan sadece bilmem kaç mg alınan paketlerde adamlar günlük 100 mb sınırı koymuşlar, bunu aştığın an hızın 96 kpbs ye düşüyor. yani veri transferi çok yavaşlıyor.
    ayrıca illa da bluetooth dan da bağlanmanız gerekmiyor. aynı yolu izleyerek internet paylaşımını aktif ettiğinizde eğer iphone, kablosuyla bilgisayarınıza bağlıysa yalnızca usb ile kısmını tıklarsınız alın size bağlantı. bu yolu özellikle aynı zamanda telefonu şarj etmek istediğinizde kullanabilirsiniz yada bluetooth yoksa kullanabilirsiniz. ben her iki metodu da kullanıyorum ve sorun yok. ama bu ay paket sona eriyor ne yapıcam bilmiyorum. şu sıralar bu konuyu araştırıyorum.
    bu arada bu işleri yapmak için i tunes programını açmanıza gerek yok. direk internet explorer yada fire fox vs.'den internete bağlanabilirsiniz. ben de herkes bu konuyu biliyor biliyordum

Kardeş olayı senin farkedipde herkesin atladığı filan yok. İphone'u modem olarak kullanıp internete bağlanmak 3g iphonu olanlar için kolay, çünkü onda menü AĞ bölümünde hazır geliyor. Yalnız 2g iphone da şuanda 3.1.3 sürümünde bile öyle bir özellik yok. 3g yi modem olarak zaten kullanıyorduk, bizim amacımız 2g yi modem olarak kullanmak, seçenek olmadığı içinde yardımcı programlar kullanıyor yada arıyorum.

BAZI CEP BİLGİSAYARLARINDA GPS CİHAZINI GÖRMEYE TOMTOMU KULLANMAK İÇİN ARACI OLARAK GPS GATE KULLANMAK GİBİ BİRŞEY BU..

• Şimdi şu yazılanları uyguladım, laptopum vodafone hattımın takılı olduğu nokia telefonum ve usb bluetooth aracılığıyla internete bağlıyken yaptım bunları, iphone modem olarak olmuşmudur denemedim ama laptoptaki oluşturduğum bağlantı ile iphone, laptoptaki wireless üzerinden nokiadaki vodafone hattı kullanarak internete giriyor.

Modem oldumu onuda deneriz artık...
  • tamam o zaman tulgacan bey. bende bu kadar insan nasıl oldu da atladı bu konuyu diyordum kendi kendime. 2g yi bilemiyorum. neyse canım, bilmeyenler varsa onlar da öğrenmiştir bu vesileyle. bir işe yaradıysa ne ala
  • Evet şimdi şunuda denedim, pdanetin bilgisayar versiyonunuda yükleyip kablo ile bağlayınca ihpnu modem olarak görüyor ve otomatik bağlanıyor.

Bu yapılanlar IPHONE 2G içindir arkadaşlar, 3G de zaten seçenek var.
  • arkadaşlar itunes yüklü pcde takın kablonuzu iphone yi de takın pc ye ayarlar ağ internet paylaşımını aç veri kablosunu seçin otomatik olarak zaten internete bağlanıyor yapamayan pm atsın yardımcı olayım
  • iphone 4 versiyon 4.0.2 jailbreak yaptım internet paylaşım özelliği yok ondan dolayı bu programı kullanmak zorundayım. Jialbreak yapılan iphone larda internet paylaşım özelliği kayboluyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Evet şimdi şunuda denedim, pdanetin bilgisayar versiyonunuda yükleyip kablo ile bağlayınca ihpnu modem olarak görüyor ve otomatik bağlanıyor.

Bu yapılanlar IPHONE 2G içindir arkadaşlar, 3G de zaten seçenek var.

anlamadim nasil 2g kablolu olarak bagliyorsunuz?
  • telefonunu 4.1 e yükseltenlerin bir kısmında internernet paylaşımı seçeneği kullanılmaya çalışıldığı zaman o menüden kayboluyor ! yani modem olarak kullanılamıyor. ben 3.1.3 de iken rahatlıkla modem olarak kullanırken şu anda kullanamıyorum. acaba 3.1.3 e dönmenin bir yolu varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaktikos

Bende programı siddetle tavsiye ederim ama neden siz bu programa para verdiniz onu anlamadım .....

bende 1.51 versiyonu var en son cydiadan indirdim sonra internet bi guzel crackı telefonun icindeki pda net app ile deistirdim telefonu kapadim actim programa girdim registiration kısmına girdim. oaraya maile salak biseyler yazdım kendisi hemen bi serial verdi submit dedim :D
    alsana unlock olmus bir pda net ne gun kalıyor nede baska bisey :D

Valla 5 kurus vermeden sınırsız kullanıyorum suan:D

bu msj yazdıktan sonra usb programını bilgisayara yukledim ve denedim hakikatende kopmuyor...

ve en guzel yani wifi ile baglandıgında iphone resmen yanıyordu vede pili deli gibi yiyordu simdi telefon buz gibi vede pil bosalmıyor :D...

buda craaki bilmeyenler icin..

http://rapid share.com/files/189413367/PdaNet.1.51.zip

1. Cydiadan pda neti indirin
    2. SSH to /Application/Pdanet.app/ linkteki dosyayi burdaki yere kopyalayın.. izin ayarınu 755. yapın
    bende gerek kalmadı bunu yapmaya sizde gerekebilir. ve iphonu kapatıp acın....
    3. iphonedan purchase ve register kısmına girin ve oraya maile herhangi bisey yazın sonra submit deyin
    4. Test için http://my.iphone/ buraya bakın ve size register edilmiş bir pda net 1.51

bol bol kullanmalar.....

Alıntıdır turkceye cevrilmiştir....

not bende sorunsuz bir sekilde sınırısız oldu ...
    dosyayı değişirken ne olur olmaz diye eski pda app dosyasını pcnize yedekleyin.... Ne olur olmaz :D

Hazır mevzu hortlamışken şu arkadaşa bi cevap vereyim!

Efendim bir yazılıma neden para verilir? Çok basit; kullanmak için lisans ücreti olarak. Bir dönem denedikten sonra yazılımın o parayı edeceğini düşündüm ve ücretini verip satın aldım. Bunu anlaması neden bu kadar zor? Şu anda hiçbir şekilde kullanmadığım halde, o zaman için müthiş bir nimetti. Bu durumda benim yaptığım normal olan, sizinki anormal. Tavrınız dikkat çekici(bana uzaylıymışım gibi davranmışsınız) ama bir o kadar aşina.

• bütün işlemleri aynen yaptım. pdanet'i açınca uyarı geliyor. "pdanet wifi router need to be initialized first. please restart your iphone."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c@do -- 3 Kasım 2010; 20:40:19 >
  • ben PDA yı kullanıyorum ancak ilkte telefnu kapatıp yeniden başlatıyordu şimdi düzelti gibi
    bu İnternet Tethering özelliğini nasıl yükelerim benim telefonda yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kktcumit

ben PDA yı kullanıyorum ancak ilkte telefnu kapatıp yeniden başlatıyordu şimdi düzelti gibi
    bu İnternet Tethering özelliğini nasıl yükelerim benim telefonda yok

update edicen..
  • başlığı görünce yüzümde bir tebessüm oluştu sadece. adamlar kişisel erişim noktası diye birşey yapmış, işi bu kadar uzatmaya ne gerek var dedim konunun tarihini görene kadar 2 yıl önce telefonu modem olarak kullanan sanki bir devrim yapmış gibi anlatırdı herkese. şimdi gayet normal wireless, bluetooth gibi bir özellik
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.