Şimdi Ara

iPhone 'Kişiler' Sorunsalı (Çalışma Mantığı Nedir?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar senelerdir iPhone kullanıyorum fakat ben bu iPhone'un "Kişiler" mevzusunu ve çalışma mantığını bir türlü anlayamadım gitti.. Bundan bir süre önce iPhone 3G kullanıyordum, Kişilerim'e girdiğim zaman "Kişilerim (Tümü)" yazıyordu, diğer seçenekleri görmek için back tuşunu kullandım, "Kişiler (PC'mden)" ve "Kişiler (Hotmail)" olmak üzere iki tane seçenek vardı, "Kişiler (Tümü)" diye bir seçenek bulunmuyordu ve mecburen birisini, Kişiler (PC'mden)"i seçip öyle kullandım, o kısım bir daha da Kişiler (Tümü) olmadı ve olması için de herhangi bir seçenek yoktu.

Neyse, birkaç gün önce iPhone 4S'e terfi ettim, kişilerimi, mesajlarımı ve ayarlarımı falan aktarmak için iTunes'dan eski cihazımın backup'unu aldım, sonra 4S'i iTunes'a bağlayıp "restore from backup" seçeneği ile restore ettim. Restore işlemini kontrol ettikten sonra mesajlarımın, kişilerimin, notlarımın ve ayarlarımın yeni telefona aktarıldığını gördüm. Buraya kadar sorun yok, fakat bugün "Kişiler"i kontrol ettiğimde bi baktım ki bomboş ve "Kişi Yok" yazıyor. Bu nasıl iştir yahu? Dün vardın bugün neden yoksun? İşin ilginç olan iki yönü daha var; birincisi hızlı arama, son aramalar falan olduğu gibi duruyor, yani onlara birşey olmamış. Diğer ilginç yön ise kişiler'den birisi beni aradığında Kişiler listem bomboş olmasına rağmen ekranda kimin aradığı yazıyor, fakat daha da ilginç olan şu: .......... veya ......... arıyor diyor. Hatırladığım şey şu ki bu kişinin ismini geçmişte düzenlemiştim, yani mesela Ahmet olan ismi Ahmet Ağaoğlu yapmıştım, Ahmet beni aradığında ekranda "Ahmet veya Ahmet Ağaoğlu" arıyor yazıyor. Böyle bir durumla daha önceden karşılaşan oldu mu? En basit konu olması gerekirken neden bu kadar karışık bu kişiler mevzusu? Herşeyden önemlisi Kişiler'i backup'tan yüklediğim halde durup dururken neden kayboldu?.. Bilen, anlayan birisi izah etsin allah aşkına.. Teşekkürler..

• Hocam evet özel mesaj ile belirttiğiniz gibi diğer konuya cevap yazdım ancak yolla dediğimde konu kaldırılmış olduğundan mesajım ulaşmadı ve ben de yazdığım yazıyı kaybetmiş bulundum.
    Aynı mesajı yazmam mümkün değil malesef.

Çok uzun bir yazı yazmış veya bir daha yazamayacağım, dolayısıyla kaybetmek istemeyeceğim bir yazı yazmış olabilirdim, forum yetkililerinden bu konuda bir çözüm beklemek yersiz olmaz sanırım.

Yazımızı yazıp yollamadan önce kopyalayalım mı yani artık ne yapalım, bir çözüm önerisi sunulsun bari.
    Normalde taslaklara kaydederdi ama baktım taslaklarda yok, geri tuşuna basınca yazı ile birlikte geri dönülüyormuydu bilmiyorum ama onu da yaptım yok.

Forum üyelerine tavsiyem, bu aralar bu tarz şeylerle çok karşılaşır olduk, mesajınızı göndermeden önce CTRL+A ve CTRL+C yapıp kopyalamalarını öneriyorum.
  • Eski yedeği telefonunuza yükleyince rehber gözüktü. Burada problem yok.

Ancak daha sonra sadece rehberiniz gitti. Bunun birkaç nedeni olabilir ama bunları açıklamaya gerek yok.

Rehberinizi istiyorsanız tekrardan o eski yedeğinizi telefona geri atarak rehberinize ulaşabilirsiniz.

Ondan sonra iTunes sync olayı sırasında rehberinizi kaybetmiş olabilirsiniz, eşzamanlamayı biraz daha dikkat ederek yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__
    Hocam evet özel mesaj ile belirttiğiniz gibi diğer konuya cevap yazdım ancak yolla dediğimde konu kaldırılmış olduğundan mesajım ulaşmadı ve ben de yazdığım yazıyı kaybetmiş bulundum.
    Aynı mesajı yazmam mümkün değil malesef.

Çok uzun bir yazı yazmış veya bir daha yazamayacağım, dolayısıyla kaybetmek istemeyeceğim bir yazı yazmış olabilirdim, forum yetkililerinden bu konuda bir çözüm beklemek yersiz olmaz sanırım.

Yazımızı yazıp yollamadan önce kopyalayalım mı yani artık ne yapalım, bir çözüm önerisi sunulsun bari.
    Normalde taslaklara kaydederdi ama baktım taslaklarda yok, geri tuşuna basınca yazı ile birlikte geri dönülüyormuydu bilmiyorum ama onu da yaptım yok.

Forum üyelerine tavsiyem, bu aralar bu tarz şeylerle çok karşılaşır olduk, mesajınızı göndermeden önce CTRL+A ve CTRL+C yapıp kopyalamalarını öneriyorum.

quote:

Eski yedeği telefonunuza yükleyince rehber gözüktü. Burada problem yok.

Ancak daha sonra sadece rehberiniz gitti. Bunun birkaç nedeni olabilir ama bunları açıklamaya gerek yok.

Rehberinizi istiyorsanız tekrardan o eski yedeğinizi telefona geri atarak rehberinize ulaşabilirsiniz.

Ondan sonra iTunes sync olayı sırasında rehberinizi kaybetmiş olabilirsiniz, eşzamanlamayı biraz daha dikkat ederek yapın.

Yanıt için teşekkürler Onur, bir mesajı uzun uzun yzaıp da sonra bir hata ile karşılaşarak kaybetmenin, aynısını yazamamanın nasıl birşey olduğunu biliyorum, gerçekten can sıkıcı oluyor. Ben de başlığı ilk açıp da gönder dediğimde hata mesajı verdi, forum konularına baktım başlık açılmamış gibi görünüyordu, aynısını tekrar yazıp gönderdikten sonra bi baktım iki tane başlık olmuş.. :/ Harbiden dediğin gibi bu gibi durumlar son zamanlarda çok sık olmaya başladı DH Forumda, CTRL+A ve CTRL+C şart konuyu yazıp da göndermeden önce..

Yazdığın uzun yazıda nelerden bahsetmiştin bilmiyorum ancak ben bu başlığı sadece mevcut sorun için açmamıştım, çünkü o bir şekilde hallolur. Ancak dediğim üzere bu iPhone'nun "Kişiler" çalışma mantığını bir türlü anlayamadım, mesela herhangi bir kişi grubunu seçtikten sonra Kişiler (Tümü) nasıl geri getirilir, telefonumda kayıtlı olmadığı halde neden arayan kişinin adı görünür, isminde düzenleme yaptığım kişi aradığında neden son düzenlediğim hali değil de ....... veya ....... arıyor yazar, bu gibi şeyleri bir türlü anlayamadım ve eğer yazdıkların bunların üstüneyse çok yazık olmuş kaybetmen. Aynısı olamasa da hatırladıkların var ise paylaşırsan çok sevinirim.

Bu arada iTunes'da sync olayı sırasında rehberi neden kaybedebilirim? Kişilerimi de yedekten eş zamanlaması gerekmez mi?

Bu arada yeni telefonu ilk açtığımda bana bir takım sorular sordu ve seçenekler sundu, hepsini yanıtladım. Bu sorulardan birisi de Kişiler'in PC'ye mi yoksa iCloud'a mı yedekleneceğiydi, ben de daha güğvenli olacağını düşündüğüm için iCloud'u seçmiştim. Doğru mu yaptım bilmiyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kişiler'i kaybetmemde iCloud'u seçmiş olmamın nedeni olabilir mi? Eğer öyleyse iCloud'tan nasıl yükleyebilirim telefonuma? Son olarak hem PC'ye hem de iCloud'a yedekleme yapmayı seçme şansım yok mu? Teşekkürler..

• Ben hiçbir şekilde iCloud kullanmıyorum.

Muhtemelen ondan kaynaklanmıştır problem.

Bir kere telefonumdaki resimlerin hepsi gitti, Allahtan harici hard diskime hepsinin yedeğini almıştım, yoksa gidecek yani. iCloud kapalı olmasına rağmen nasıl olur anlam veremedim bende ama bir şekilde gitmişti yani.

Buarada iClouddan kaynaklanmıştır vs. derken tabiki kullanan milyonlarca insan var ve sorun yaşamıyorlardır. Yanlış anlaşılmasın.

Ben bilgisayarıma yedekliyorum.

Telefondaki kişiler farklıdır, windows contacts ile eşzamanlıyorsanız windows contacts'taki kişiler farklıdır, iCloud'daki kişiler yedeği farklıdır. Yaşadığınız saçma sapan olaylar bunlar arasındaki karışıklıktan doğuyordur muhtemelen.

Siz iTunes'ta iCloud'u kapatın (yanındaki tik işaretini kaldırarak)
    Eski back up a geri dönün rehberin gelmesi için.
    Kişileri Windows Contacts ile yedeklemek istiyorsanız kişileri windows contacts ile eşleştirmeyi seçip sync edin
    Belgelerim'in içerisindeki Contacts klasöründe kişilerinizi görüyor olmanız lazım. Ben sağlamcıyım, iyice garanti olsun diyorsanız o kişileri de ZİPleyip RARlayıp harici bir harddiske, usb ye falan atıp saklayabilirsiniz.

• quote:

Ben hiçbir şekilde iCloud kullanmıyorum.

Muhtemelen ondan kaynaklanmıştır problem.

Bir kere telefonumdaki resimlerin hepsi gitti, Allahtan harici hard diskime hepsinin yedeğini almıştım, yoksa gidecek yani. iCloud kapalı olmasına rağmen nasıl olur anlam veremedim bende ama bir şekilde gitmişti yani.

Buarada iClouddan kaynaklanmıştır vs. derken tabiki kullanan milyonlarca insan var ve sorun yaşamıyorlardır. Yanlış anlaşılmasın.

Ben bilgisayarıma yedekliyorum.

Telefondaki kişiler farklıdır, windows contacts ile eşzamanlıyorsanız windows contacts'taki kişiler farklıdır, iCloud'daki kişiler yedeği farklıdır. Yaşadığınız saçma sapan olaylar bunlar arasındaki karışıklıktan doğuyordur muhtemelen.

Siz iTunes'ta iCloud'u kapatın (yanındaki tik işaretini kaldırarak)
    Eski back up a geri dönün rehberin gelmesi için.
    Kişileri Windows Contacts ile yedeklemek istiyorsanız kişileri windows contacts ile eşleştirmeyi seçip sync edin
    Belgelerim'in içerisindeki Contacts klasöründe kişilerinizi görüyor olmanız lazım. Ben sağlamcıyım, iyice garanti olsun diyorsanız o kişileri de ZİPleyip RARlayıp harici bir harddiske, usb ye falan atıp saklayabilirsiniz.

Onur birkaç kere başarısız denemeden sonra sorunu hallettim. Onu da nasıl hallettim anlayamadım :) Nasıl hallettiğimi anlamış olsaydım en azından nerede hata yaptığımı bilir, bundan sonra o duruma dikkat ederek işlem yapardım. Eski telefonun yedeğini yeniden alıp yeni telefona yeniden yüklememe rağmen kişilerim boş göründü, iki üç keresinde böyle oldu, sonra başka bir denemede nasıl olduysa oldu ve kişilerim, notlarım falan geldi..

Olayı özet geçecek olursam, denediklerimin bazılarında, yani olmayanlarında yedeği yükledikten sonra telefon restart yapıp açıldı ve hiçbirşey sormadan hazır hale geldi. Başarılı denemedeyse bana bazı sorular ve seçenekler sundu, onları işaretleyip bitirdikten sonra açıldı telefon. Ancak öncekilerde niye sormadı, sonuncusunda niye sordu anlayamadım. Halbuki farklı hiçbir işlem yapmamıştım.

Her neyse, sorular sorduğunda yedekleme için iCloud'u kullanıp kullanmak istemediğim de sorulardan birisiydi, ben hayır diyerek devam ettim. Ondan sonra kişilerim geldi, belki bu sebepten geri gelmiştir. Ancak açılıp da kişilerimin geldiğini gördükten sonra iCloud'u yeniden aktif ettim.

Benim belgelerim içinde Contacts diye bir klasör yok, neden olabilir aceba? Kişileri nerden görüp de zipleyip harici diske atıyorsun? Böyle bir yedeği ben de almak isterim. Ayrıca bu durum sadece kişiler için mi geçerli? Mesajları, notları falan da zipleyip yedeklememiz mümkün değil mi?

Son olarak iCloud'u hiçbir şekilde kullanmadığını belirtmişsin. Aslında çok daha güvenli değil mi? Zaten güvenli olduğu için insanlar bulut disk servislerini kullanmak istemiyorlar mı? Bir şekilde bilgisayar çökebilir, diskimiz bozulabilir ama iCloud'taki verilere bir zarar gelmesi neredeyse mümkün değil. Bu açıdan Apple'ın bize bedavadan verdiği bu imkanı kullanmak çok daha iyi ve güvenli değil mi dersin?

Böyle düşünmeme rağmen iCloud'u anlayamadım, tam olarak çözemedim.. iCloud ile ilgili ayrıca bir başlık açmayı düşünüyorum, belki konu enine boyuna tartışılır orda. Sorun şu ki, iCloud'a yedekleme yapmama rağmen bazı şeylerin yedeklenmediğini görüyorum. Mesela aşağıda ekran görüntüsünü de paylaştığım gibi Mesajlar'la ilgili bir bölüm yok, mesajlar yedeklenmiyor mu iCloud'a? Telefonda iCloud'a yedeklemesi yapılacak şeyler arasında "Notlar"ı da seçiyorum ve ondan sonra yedekleme yapıyorum, fakat iCloud'a girip kontrol ettiğimde "Notlar"ın bomboş olduğunu görüyorum. Mail ayarlarım yapılmış olmasına rağmen aynı durum "Mail" için de geçerli, tıklayıp baktığımda hiç içerik yok.. Takvim de öyle, Hatırlatıcılar da.. Ve "Fotoğraflar" için bir buton yok ki fotoğrafları da yedeklesin.. Ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum yoksa iCloud'da mı sorun var?

iTunes ile yedek alıp yüklediğimiz de ise ayarlardan tut da harita'da kaydettiğimiz konumlara kadar yedeklenip geri yükleniyor. Yani aslında daha güvenli olduğunu düşündüğüm için iCloud'u tercih etmek isterken, daha kapsamlı olduğu ve daha düzgün çalıştığı için iTunes'ı tercih etmek zorunda kalıyorum.

Allah aşkına yardımcı olun, benim mi yanlışım var yoksa iCloud bundan mı ibaret? Hadi fotoğrafları geçtim, onları ayrıca yedeklerim PC'ye, fakat yazılı notlarım olduğu halde neden onları yedeklemez, takvimimde etkinlik olduğu için neden onlar iCloud'daki yedeğe yansımaz, Mesajlar yedeklenmesi önemli şeylerden birisiyken, data olarak fazla yer kaplamazken neden iCloud'da Mesajlar diye de bir bölüm olmaz?..

iPhone 'Kişiler' Sorunsalı (Çalışma Mantığı Nedir?)

• Telefondan Ayarlar'a girdiğinizde aşağıda iCloud var, oradan kişiler takvimler notlar falan açabiliyorsunuz.

Ancak ben kullanmadığım için size daha fazla bilgi veremiyorum. Siz bence en iyisi iTunes, iCloud, yedekleme vs. konularındaki makalelerin hepsini baştan bir okuyun, internette sayısız makale mevcuttur bu konuda.

iCloud belki güvenli ya da daha pratik vs. olabilir ancak benim aldığım hizmet bana yeterken ben başka bir hizmet kullanmayı sevmiyorum.

Her şeyi kendim, kendi istediğim zamanda, istediğim şekilde yapıyorum.

iCloud'ta telefonla pc aynı internete bağlıysa, pc'de iTunes açıksa kendiliğinden sync etmeye başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam (veya telefonu şarja takınca mı yapıyordu bunu neydi)
    Ben bunu istemiyorum ki, belki o anda telefonumu, uygulamalarımı vs yedeklemek istemiyorum yani.
    E istemiyorsam da açmam iCloud'u. Herkesin kendi tercihi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Telefondan Ayarlar'a girdiğinizde aşağıda iCloud var, oradan kişiler takvimler notlar falan açabiliyorsunuz.

Ancak ben kullanmadığım için size daha fazla bilgi veremiyorum. Siz bence en iyisi iTunes, iCloud, yedekleme vs. konularındaki makalelerin hepsini baştan bir okuyun, internette sayısız makale mevcuttur bu konuda.

iCloud belki güvenli ya da daha pratik vs. olabilir ancak benim aldığım hizmet bana yeterken ben başka bir hizmet kullanmayı sevmiyorum.

Her şeyi kendim, kendi istediğim zamanda, istediğim şekilde yapıyorum.

iCloud'ta telefonla pc aynı internete bağlıysa, pc'de iTunes açıksa kendiliğinden sync etmeye başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam (veya telefonu şarja takınca mı yapıyordu bunu neydi)
    Ben bunu istemiyorum ki, belki o anda telefonumu, uygulamalarımı vs yedeklemek istemiyorum yani.
    E istemiyorsam da açmam iCloud'u. Herkesin kendi tercihi.

Ayarlar'dan iCloud'u takvim ve notları da yedekleyecek şekilde aktifleştirmeme rağmen, yedekleme işlemi sonrasında iCloud'a baktığımda yedeklenmemiş olduğunu görüyorum ve bu konuda bir yanlışık yaptığımı sanmıyorum. Temel felsefesi kolaylık, basitlik ve sadelik olan Apple'ın bu kolaylığı ve anlaşılırlığı şu yedekleme işine de yansıtması lazım biraz..

Elbette kendi istediğimiz zamanlarda özellikle yedek almak güzel ve bu her zaman mümkün. Fakat kişilerimizde, mesajlarımızda, notlarımızda falan sürekli değişiklikler oluyor ve hayatın yoğunluğunda her değişiklik için bir yedek almaya fırsat bulamıyoruz. Bence bu nedenle otomatik yedekleme oldukça faydalı birşey..

iCloud'u adam akıllı anlamak için sanırım ilk önce iTunes'ı bir güzel çözmek gerekiyor ve bunu tam olarak yaptığımı söyleyemem. Ben telefonu PC'ye taktığımda iTunes kendi kendine birşeyler yapıyor ama genelde iptal ediyorum. Neyi neye göre yapıyor, yedeği geri yükledikten sonra neden bazılarında doğrudan açılıyor da bazılarında bir sürü soru sorup, seçenekleri onaylatıp ondan sonra yeni ayarlarla yeniden açılıyor anlamış değilim. Oysaki yaptığım işlem süreci tamamen aynı.

En kısa sürede iTunes ve iCloud'la ilgili genel bir başlık açacağım. Bütün iPhone kullanıcıları için önemli bir konu olmasına rağmen bu konunun genel olarak tartışıldığı bir başlığa rastlayamadım. Umarım faydalı bir konu başlığı olarak ilgi görür ve bilen, çözen arkadaşlar paylaşımlarda bulunurlar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.