Evvelki gün sabaha karşı evimden 2 telefonum çalındı birtanesi iphone 3g 16 GB idi. tel.um kontratlı olduğundan 9 ay daha satandart ödemeyi yapmam gerekiyor. Canımı sıkan şu ki bu değerde bir telefonu satarken neden kasko yada sigorta gibi bir işlem yapmaz ki turkcell? Maddi boyutu azımsanamayacak boyutta, bu yüzden canım biraz sıkılmadı değil ama yakında yeni bir iphone alıcam ama internette satış yapan ve kasko seçeneği de olan bir siteden alacağım. Bunun gibi cihazı alırken yada daha sonra sigorta yapan bir kurum biliyor musunuz? Çünkü cihazı görerek alma benim için önemli. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Teknosa kasko yapıyor. Ben bir kez teknosa'dan kaskolu cihaz aldım...
Benim telefonu aldığım yer telefonu alırken sigortada yapalım mı demişti.Ben gerek yok demiştim ama insan kaybedince anlıyor önemini.(telefonumu kaybetmedim)
genelde alınan telefonlara bayiler kasko yapalımmı diye soruyor.ufak bir maliyeti vari cepkask belki duymuşsundur.yeni cihaz alırsan yaptırmanda fayda var
Cepkask;
Cepkask, teminatı,kapsamı ve yıllık primleri bakımından Türkiye nin ilk ve tek Cep Telefonu Sigortası ve Hizmet Paketidir.
Cepkask, iki yıllık bir fizibilite ve araştırma süreci sonunda, Cepkask Sigorta A.Ş ve Cepkask A.Ş işbirliği ile 01/01/2005 tarihinde tüketicinin hizmetine sunulmuştur.
Cepkask, üretici garantisi (Epidemik hatalar) dışında kalan ve hırsızlık dahil her türlü kullanıcı hatalarını kapsamaktadır.
Cepkask, faturalı ve yeni Cep Telefonlarına hizmet vermektedir.
Cepkask marka model ayırmaz.
Cepkask teminatları; Kırılma,Hırsızlık,Gasp,Kapkaç,Sıvı teması,Yüksek voltaj,Doğal afetler v.s dir.
Cepkask, çalınan veya onarılamayacak derecede hasarlı olan cep telefonlarının yenisini veya üretimden kalkmış ise aynı marka muadilini müşterilerine sunmaktadır.
Cepkask, müşterilerinin maduriyetleri,hasarın mahiyeti ne olursa olsun kısa zamanda giderilir.
ben internetten bakmıştım ama gormeden almak istemedim oyuzden en ucuz dartyde buldum gittim aldım. Aldıgım elemanda kasko yapalım dedi ve yaptırdım tavsite ederim
Teknosa 1000 liranın üzerindeki değerde cihazlara sigorta yapmıyor. Orada sigorta primi standart 19 lira. Telefonun değeriyle orantılı olarak artan prim uygulayan bir iki yer görmüştüm. O zaman yaklaşık % 10 prim ödeniyor. Yani Iphone için 150 lira civarı.
ben 2 gun once ıphone aldım teknosa dan sıgorta ıstermısınız dedıler ısedım.20 lıraya dusme calınma vs. ıcın bır yıllık sıgorta yaptılar.
cep kask tan aldığın sigorta iphone ları kapsamıyor. Ama teknosa herkeze cep kask satıyor. bir sorun olduğ zaman sigorta kapsamı dışında olduğunu anlıyorsunuz. verdiğiniz parayla kalmış oluyorsunuz.
Üstteki arkadaşın mesajına ek olarak, sigorta kapsamında olsa bile telefonu aldığınız fiyatına bilmemkaçta birini veriyor. İyice okuyun öyle birşeye girişmeden..
Bugüne kadar telefonunu çaldırıp da anında sigortadan parasını alabilen var mı? 20 TL ödeyerek 1500 TL cihazı her türlü beladan koruyacağınıza mı inanıyorsunuz?
bende bu sıgortaların işe yaramadıgını okudum cogu yerde.. kımse 20 tl ye sıgorta yaparak telı dusurunce sana yenısını vermez.. sırf telım eskıyınce yenısını almak ıcın yere atarım boyle bırsey olsaydı... bin dereden su getırdıklerını bılıyorum... en sonunda bır bosluktan fadalanıp uste cıkıyor sıgorta şirketleri
bir sene dolduktan sonra yenileme nasıl olacak veya ben faturalı garantili cihazımı 6 ay sonra sigorta yaptırmak istiyorum bu nasıl olacak ?
quote:
Orjinalden alıntı: karantina61
bir sene dolduktan sonra yenileme nasıl olacak veya ben faturalı garantili cihazımı 6 ay sonra sigorta yaptırmak istiyorum bu nasıl olacak ?
Bu imkansız. Satın alındığı anda yapılır , bir daha yapılamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: Jerry Seinfeld
quote:
Orjinalden alıntı: karantina61
Bu imkansız. Satın alındığı anda yapılır , bir daha yapılamaz.
eyvallah sağolasın..
Bir çok forumda şikayet okdum sigortalarla ilgili.Tabi sigorta yaptırırken güzel ama telefonun başına bir iş geldiğinde baya bi kılıfına uyduruyorlar mış diyoRrlarr :) Ama ben yinede yaptırtma taraftarıyım nedense ;)
Genpadan telefon alırken bende kasko sormuştum. Her türlü kılıfını bulup ödemiyorlar dedi yetkili kişi, bizde bu nedenle artık cep kaskosu satmıyoruz çünkü kimse parasını geri alamıyor diye belirtmişti. Sözleşmeyi incelemedim ama başka bir telefoncuya sorduğumda ürün bedelinin %75ini kapsıyor, aylar geçtikçede %5-8 civarında eskime payı adı altında ek kesinti oluyormuş. Bende çok umutluydum cep kaskosundan. Tecrübe eden kişiler varsa, yorumlarını okumak iyi olur.
az önce avukat bir arkadaşıma sordum 'kamuya açık alanda sigortalının farkına varmadan yapılan hırsızlıklar kapsama dışındadır' dedi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme