Şimdi Ara

iphone kamerasının sırrı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen akşam tekno marketlerden birinde yeni telefonların kameralarını kurcaladım biraz. 1 yıldır a5 2016 cihazım vardı ama kırıldığı için yeni telefon arayışlarına girdim..

    S8, İP 7, huaweinin adını unuttuğum yeni modellerine falan baktım.( o kadar para veripte alacağımdan değil, meraktan)
    Mesela huawei Leica lens falan yazıyordu, s8 aynı şekilde samsung adeta döktürmüş kamera ve telefonu..

    Ama iphone 6 veya 7 ile yanyana getirdiğimde acayip bi ön kameraları olduğunu farkettim. hatta hemen hemen tüm markalarda denedim ve iphone lar daha doğal, daha net ve daha akıcı görüntü veriyor.

    Yani s8 le yanyana bakınca s8 de açıyı genişleticez diye küçücük görünen bir surat çıkıyor. Ayrıca renkler kesinlikle çok alakasız. Pürüssüzlükle ilgili ayarları sonuna kadar kısıp denesemde yinede olduğundan daha pürüzsüz, daha parlak, kısacası bariz sanal bir görüntü var karşımda. Kamerayı sağa sola çevirirken iphone akıcı iken, en pahalı samsung da bile bariz gözle görülen milisaniyelik takılmalar mevcut, donma kasma gibi değil yanlış anlaşılmasın ama resmen takıla takıla ilerliyor görüntü.

    Anlık fotoğraf yakalama olayında 4s den beri adamlar işin hilesini mi bulmuşlar napmışlar ama hem ön hem arka kamerada deneyin kesinlikle farkedeceksiniz, diğer telefonlarla odaklasanız bile iphone da rastgele hızlıca çekilen resim kadar net çekmiyorlar, sanırım kameranın sabit değilde sallanan-serbest bir yerleştirme şekli olmasıyla ilgili bi özellik bu.

    Lafı çok uzattım ama nedir bu iphoneların kamera sırrı? Yani en kaliteli lens markalarıyla vs işbirliği yapan diğer markalar neden o doğallığı ve netliği bir türlü yakalayamıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavercanturk -- 23 Haziran 2017; 12:31:34 >







  • Mühendistlik işi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sırrı markalar bile bilmiyor, biz nasıl bilelim. :) Bilseler uygularlar muhtemelen.

    Bir de çoğu android telefonun ön kamerası, otomatik olarak "yüz temizleyici" özelliğiyle açılıyor. En sevmediğim özellik ama millet bayılıyor. Yüzündeki tüm lekeleri benleri siyahlıkları siliyor ve sanal bir görüntü oluşuyor. İnsanlar da "yüzüm ne güzel görünüyor bunun kamerası harikaymış" diyorlar cahil bir şekilde. O sanallığın en büyük nedenlerinden biri bu.

    iPhone sanki tertemiz bir aynaya bakıyormuş gibi net gösteriyor fotoğrafı, olduğu gibi.
  • Donanımın kendi yazılımıyla ortaya çıkarabildiği takım çalışması. Maksimum uyumluluk sayesinde ve doğala yakın gerçekçi odaklı olduğundan mütevellit ekranlarımıza böylesi güzel kareler düşebiliyor efenim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Yaga -- 23 Haziran 2017; 14:11:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu yıllar önce Bende Samsung Galaxy S2 varken kuzenimde İphone 4 vardı ve yakın tarihlerde çıkan telefonlarda farketmiştim. Gerçekten anlattığınız gibi bir durum mevcut. Samsung çok daha parlak ve renk tonu yüksek bir görüntü sunuyor. Aslında bu lens ıle alakalı değil. Samsungun amoled Ekranından dolayı gozumuzun gordugu şekil bu oluyor. Ama tabiki Apple bu konuda üzerine çalışmış ve geliştirmiş. Hem lens hemde ekran kalitesini birbirine uyumlu hale getirerek doğal bir görüntü elde etmiş.
  • huawei modellerine on kamera acilinca otomatik makyaj yapiyor onu kapatırsan daha doğal oldugunu görürsün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung kismina gelirsek daha cok amoled kullandigi ickn renkler daha sicak oluyor bu da yaniltabilir seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok yazılım ile ilgili. Kaliteli lensten elde edilen görüntü en iyi şekilde işleniyor ve öyle ekrana yansıtılıyor.
  • tek sır ios
  • Resme bilgisayardan bakınca daha iyi gözüküyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılımla alakalı , çoğu firma sony sensörü kullanıyor donanım olarak aynı lense sahipler ama iş yazılımda bitiyor . İphonelar daha doğal fotlğraflar çekerken samsunglar daha canlı tonlarda fotoğraf çekiyorlar . Tabi firmaların bir tercihi söz konusu burada .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi işletim sistemini yapıyor bu bir artı çünkü kendi işletim sistemini donanıma her şeye uygun şekilde yapıyor ve stabil çalışıyor.Bu da tabiki yansıyor uygulamalara.Bence
  • AiPhone ile çekilen fotoğrafları bilgisayara atıp özelliklerine bakarsanız sağ tık yaparak, kamera özelliklerinde canon ibaresini görebilirsiniz. iPhone'da canon lens ve sensör kullanılıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 4S bile kullanırken alelacele çekttiğim fotoğraflar bile net çıkıyordu. Ayrıca iPhone ekran ve fotoğraf renkleri daha doğal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shapekaan

    AiPhone ile çekilen fotoğrafları bilgisayara atıp özelliklerine bakarsanız sağ tık yaparak, kamera özelliklerinde canon ibaresini görebilirsiniz. iPhone'da canon lens ve sensör kullanılıyor.

    AiPhone ne anlama geliyor?
  • Özellikle Samsung çok yapay renkler sunuyor. iPhone gerçekçilik konusunda rakipsizdir. Netlik ve keskinlik konusunda geride olabilir ama ben gözümle o renkleri nasıl gördüysem öyle çeksin diyorsanız iPhone rakipsizdir bu konuda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.