Şimdi Ara

IPHONE IPAD IPOD ses barı kayıp (missing volume slider)[ÇÖZÜMÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek çok kişidede olan ve çözülemeyen problemin çözümleriiii...
    Forumda ve başka forumlarda bu sorun bana olduğunda araştırdım tüm yöntemleri denedim bulamadım ama şimdi bir çözümle geldim.

Iphone Ipad ya da Ipodlarda ses barının yok olması ve sadece arandığınız durumda ses çıkmasına sebep olan bu sorun;
    Eğer ana ekrandayken yandaki ses tuşlarına bastığınızda sadece ''zil tonu'' ve hoparlör sembolünü görüyorsanız Ama bar görmüyorsanız...
    Kulaklıksız müzik açtığınızda; hoparlörlerden hiç ses gelmiyorsa, ses tuşları çalışmıyor ve ses kaydıracı gözükmüyor ise...
    Kulaklıksız youtube videosu ya da video açtığınızda; ses gelmiyor, ses tuşları çalışmıyor ve ses kaydıracı gözükmüyor ise...
    Kulaklık takınca ses geliyor ve ses tuşları çalışıyor ise...
    Kulaklıksız sesli mesajları açarsanız; mesajı duyabiliyor ve tuşlardan kontrol edebiliyorsanız...
    Arandığınızda ses duyabiliyorsanız...

Nedenleri neler olabilir:
    donanımsal bir sorun olabilir;
    Toz veya su temasından hoparlör kısa devre yapıp cihaza çalışmıyor mesajı gönderebilir... [cihaz oraya sesi arttır komutunu verdiğinizde kısa devreden dolayı ses arttır komutu devreyi baştan dolaşıp işlemi durdurabilir. Aynı kısa devre cihazın hoparlörün ses seviyesinin kaç olduğunu anlayamamasından boş bırakabilir...
    Su veya tozdan dolayı dock(şarj yeri) oksitlenmiş olabilir ve burası oksitlenince cihaz kendini bir harici hoparlöre bağlı sanıp harici hoparlörü bulamayınca ses barı yok olmuş olabilir.
    yazılımsal bir sorun olabilir;
    Yeni iosta bir hata bu duruma sebep olabilir. Ör; bir hoparlöre bağladınız ve ana ekrana çıktınız ve müzik hala çalarken cihaz resetlendi. Siz onu çıkardığınızda cihaz kendini hala bağlı sanabilir.

Çözüm önerileri;
    Cihazınız su temasından sonra bu duruma geldiyse ve hoparlörün çalıştığına eminseniz; (bende böyle bir durum vardı)

ilk olarak cihazı kapatın ve kabı varsa kaptan çıkarıp pirincin içine gömün. (Hasarı en aza indirdiği doğru.
    Telefonu kesinlikle süpürgelemeyin ya da kurutma makinasına tutmayın ve ya ısıtmayın kalorifer güneş vb...
    telefon en az 2 gün kalınca pirinçten alın açın...
    Neyse konumuz su kaçması değil çözümler;

1. Telefona hard reset atın!
    Sleep/wake (kapa) tuşuna ve homescreen(ana ekran) tuşuna aynı anda basılı tutun. Apple logosu çıkana kadar.
    Bunu yaptınız olmadı mı?
    2.Müzik açın (müzik varsa) ya da video ve kulaklık takıp takıp çıkarın kulaklık modunda kaldıysa düzelecektir.
    3.Ayarlardan sesler girin...
    Sesi önce en sağa sonra en sola sonra tekrar en sağa kaydırın
    Zil sesi ne basıp orada birkaç kere zil sesini değiştirip yandaki ses tuşlarına basın. Bazen düzeltiyor.
    4. Şarj adaptörünü prize takmadan tak çıkar yapın(birkaç kere)
    5.ince birşeyle şarj yerini temizleyin (ya da sıkışmış hava ile)
    6. restore (geri yükleme) yapın İtunese bağlayın ve restore deyin...(PC Mac ister)
    7.Ekranı kilitle yapın 3 dk ya da daha fazla bekleyin. Tekrardan açınca ses düzelebilir.
    8. ayarlar/genel/Uluslararası/dil dilini değiştirin bazen dil değiştirirken düzelebiliyor!
    9. (Jailbreak gerektirir!) (kesin çözümdür)
    ios 6.1 e güncelleyin ve Evasi0n.com a gidin. Jailbreakı indirip cihazı pc ye maca bağlayın.
    Jailbreak aşamalını takip edince cydia a girin...
    Cydia dan manage/sources/edit/source gidip cydia.xsellize.com ekleyin add anyway deyin
    yükleme bitince search a gidip: "Ifile" indirin.
    Ifıle a girip sırasıyla;
    //System/Library/LaunchDaemons a gidip
    com.apple.iapd.plist dosyasını silin!
    Bu dosyayı silince cihazın power ve home tuşlarına apple logosu çıkana kadar basılı tutun.
    Sorun düzelmiş olmalı. Düzelmediyse cihazın hoparlörü bozuktur demektir.

NOT: bu dosya sadece sizim şarj yerinizle çalışan hoparlörlerin kullanımında sorun çıkarabilir.

Bitti. Emeğe saygı...

• Eee yorum yok mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 haftadır ios update i olsun, pirince yatırmak olsun çözemediğim sorunu com.apple.iapd.plist dosyasını silerek sayende çözdüm, garantiye verip 1 ay telefonsuz kalmaktan kurtardın beni. çooook teşekkürler
  • ios 7.0 a yükselttikten sonra yine aynı sorun ortaya çıktı ve ios 7 de com.apple.iapd.plist adında bir dosya yok :( telefon yine derin sessizliğe gömüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.