Şimdi Ara

iPhone - Geç Şarj ve Şarj Göstergesi Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşımda iPhone 3GS var. Telefondaki sorun aynen başlıkta yazıldığı gibi çok yavaş şarj oluyor ve biraz hızlı tükeniyor.

Şarj aleti ve data kablosu tamamen orjinaldi. Data kablosu ucundan soyulmuş ve elektrik kaçağı yapmış , arkadaşımda çarpılmış. O dakikadan sonra telefon yavaş şarj olmaya başlamış. Bende dedim hemen değiştirelim data kablosunu.

Gittik Belkin'in Data Kablosunu aldık. iPhone için özel olan. Sonuçta Belkin bu yan sanayi sayılmaz diye.

Arkadaşım akşam tekrar denedi ve çok yavaş şarj oluyor dedi.

Bugün tekrar telefonu elime aldım ve önce test ettim. Kendi iPhone 4'ümü arkadaşımın şarj aleti ve belkin data kablosu ile test ettim. Aynı şekilde arkadaşımın telefonunuda kendi şarj aletimde test ettim.

Arkadaşımın telefonu aynı süre içerisinde % 75'den %80'e çıktı , benim iPhone'um ise %65'ten %90'a çıktı.

Yani bariz bir şekilde çok daha hızlı şarj etti. Bende hemen arkadaşımın telefonuna bir restore attım.

Restore'dan sonra şarj etme süresinde bir hızlanma oldu. Ancak sonra tekrar yavaşladı. Daha sonra %100 olan şarjlı telefonu kenara koyduk hiç ellemeden. 3 saat 30 dakikanın sonunda şarjı %96'ya düşmüştü. Benim iPhone 4'ü bir iki kurcaladıktan sonra aynı sürelerde bırakmıştık ve iPhone 4'ün şarjı %100'dü

Bu kadar uzun yazdım kusuruma bakmayın.

Şimdi sıkıntı nedir , ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım ve baya bir taradım forumumuzu cevabını bulamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum..

Not : Şuan şarjını oyun oynarak bitirip , tekrar şarj'a bırakıcaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 5 Nisan 2012; 22:41:46 >

• Telefon jailbreak'li ise arka planda sürekli çalışan bir eklenti olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

Telefon jailbreak'li ise arka planda sürekli çalışan bir eklenti olabilir.

5.0.1'deyken Jailbreakliydi..

5.1 şuan , onda jailbreak yok..
  • Uzun süre kullanıldıysa pil ömrü dolmuştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sabahlari 1 saat kullaniyorum %100 den hic dusmuyo sonra %15 lere gelince ekranda dikey cizgiler oluyo ve kapaniyo telefon acilinca da %6 dan basliyo tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

Uzun süre kullanıldıysa pil ömrü dolmuştur

1.5 sene olmuştur daha.. Benim iPhone 4'te 1.5 senelik o taş gibi hocam..
  • DFU mode'a alıp restore çektim tekrar..

Bir - iki gün denicez..

Sorunun çözümünü , kaynağını bilen varsa yazsın lütfen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE TAM ŞARJ OLMUYOR
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar DFU Mode'a aldık , restore çektik nafile..

Az önce orjinal şarj adaptörü ve belkin kablo ile şarjını tamamen bitirdikten sonra şarj ettim. 2 saat sonunda tam olarak %51 şarj olmuştu.

Daha sonra belkin kabloyu çıkardım orjinal adaptör ve orjinal data kablosuyla devam ettim. üstüne 30 dakika geçti %57

30 dakikada %6 şarj veriyor telefona.

Sıkıntı nerede bilemiyorum..

Batarya diye tahmin ediyorum ? bilen , gören , duyan.. yardım etsin lütfen..

Garanti'ye gönderelim mi aleti ?
  • Yukarı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Yukarı

Etkili oldu..

Bu arada ilginç şeyler oluyor telefonda..

Az önce baktım %100 olmuş telefon.

Şarjdan çıkardım , tekrar taktım % 68 göründü tekrar..

Şarj göstergesinde sorun olabilir.. Yazılımsal olabilir sıkıntı. Ama 5.1 en son versiyon ya..
  • Ani düşüşler bataryanın bitmesine işaret eder genelde. Garantisi devam ediyorsa servise bırakın derim. Pek yazilimsala benzemiyor.

Bu arada amadeus selam dostum. Msn ısını unuttum. Yarın acayım inşallah. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ani düşüşler bataryanın bitmesine işaret eder genelde. Garantisi devam ediyorsa servise bırakın derim. Pek yazilimsala benzemiyor.

Ne demek
  • quote:

Ani düşüşler bataryanın bitmesine işaret eder genelde. Garantisi devam ediyorsa servise bırakın derim. Pek yazilimsala benzemiyor.

Garantisi devam ediyor.

Son bir kez restore çekicem.. Bu sefer yedeği yüklemicem.

En son çare servis..
  • Anlattığınız üzere sorun yazılımsal gibi durmuyor. Yazılımsal olsaydı restore ile düzelirdi, versiyon da yükseltmişsiniz. Hazır garantisi de varken garantiye verin, bataryayı değiştirirler muhtemelen.
  • Arkadaşlar normalde 4sin şarjı ne kadar sürede dolması gerekiyor? Konuyla alakası kopuk biraz ama :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaşlar normalde 4sin şarjı ne kadar sürede dolması gerekiyor? Konuyla alakası kopuk biraz ama :D

Süre tutmadım ama yaklaşık prizde 1,5 saatte doluyor benim 3gs in. USB den biraz daha uzun sürüyor. Belki 3 saate yakın diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Anlattığınız üzere sorun yazılımsal gibi durmuyor. Yazılımsal olsaydı restore ile düzelirdi, versiyon da yükseltmişsiniz. Hazır garantisi de varken garantiye verin, bataryayı değiştirirler muhtemelen.

Son kez attık restore , test edicez. Şuan şarj full , yarına kadar kaç saat gidicek şarjı bakalım.

Ardından şarj'a koyacağız ve yine sorun devam ediyorsa servise..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaşlar normalde 4sin şarjı ne kadar sürede dolması gerekiyor? Konuyla alakası kopuk biraz ama :D

Süre tutmadım ama yaklaşık prizde 1,5 saatte doluyor benim 3gs in. USB den biraz daha uzun sürüyor. Belki 3 saate yakın diyebilirim.

Ya benim uzun suruyo biraz daha.. Prizden iki bucuk saat gibi. Usb kablosu kendinin ama prize takilan ucunu oylesine bi yerden almistim aciliyetten. Ondan gc doluyor olabilr mi?
  • Ya arkadaşlar aynı problem bendede var lütfen banada yardımcı olun telefonumun şarjı sabah kalktığımda %100 dü bir kez telefonda konuştum saat 12.42den bu yana bakın 1 saat bile olmadı şu an şarjım %49 garantim yok ne yapmalıyım bilmiyorum internette benzer sorun olan bir tek bu konuyu buldum bana yardımcı olursanız sevinirim gün boyu site açık takipteyim sorularınıza cevap vermek için.
  • Ani dusuler var bendede 4s cihazim %18 lerde kapaniyo cihaz. Sarj %82de bi bakmisim %56 civarina inmis sonra %75 cikiyo falan nedendir bu yazilim mi batarya mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.