Şimdi Ara

iPhone Developer olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    ADC Üyesiyim, iPhone SDK uzun zamandır yüklüyorum farklı versiyonları.
    Gecen derledigim basit bir yazılımı 2.0.2 iTouch'da calistiramadim. Sertifika problemi var sanırım çalışmadı.
    99$ lık programa katılmak istiyorum ancak seçilecek ülkelerden Türkiye yok, Billing Shipping Adres istiyor USA'den rasgele bir adres de sallamak istemiyorum.

    Bunu halledip iPhone yada iTouch cihazında uygulamasını çalıştırabilen arkadaşlar var mı?
    Teşekkürler.



  • Orjinal SDK ile çalışmadım, Türkiye'den nasıl katılınacağını da bilmiyorum hiç. İlla AppStore'a koymak durumunda değilsen uygulama geliştirmek için Toolchain kullanmanı tavsiye edebilirim. Hem Apple tarafından gizlenen API'leri de kullanabilirsin, hem de derleme işlemlerini telefon üzerinde yapacağın için SSH kurulu herhangi bir bilgisayar üzerinden telefona bağlanarak derleme yapabilirsin.

    Bu sertifika olayları ile ilgili bazı şeyler gözüme ilişmişti fakat beni ilgilendirmediği için dikkatli okumamıştım. Aklımda kalanlardan birisi, sertifika yerine ldid komutu ile uygulamaları imzalayabileceğin. Bunun için telefona Cydia üzerinden ldid paketini kurman gerekiyor (Toolchain'i kurarsan ldid beraberinde geliyor zaten). Daha sonra, uygulamayı telefona yükledikten sonra (her yüklemeden sonra) bir kereye mahsus "ldid -S uygulamaadı" komutunu girmen gerekiyor. Toolchain ile geliştirilen uygulamalar bu şekilde imzalanıyor ve bildiğim kadarıyla orijinal SDK ile geliştirilen uygulamaları da bu şekilde imzalayabilmen lazım.

    Daha detaylı bilgi için Erica Sadun'un e-posta listesine üye olabilirsin. Hem orijinal SDK hem de Toolchain ile uygulama geliştirme üzerine pek çok konu üzerinde konuşuluyor. Üye olmak için adres:

    http://box94.bluehost.com/mailman/listinfo/iphonesdk_ericasadun.com

    Arşivler de şu adreste:
    http://box94.bluehost.com/mailman/private/iphonesdk_ericasadun.com/

    Arşivlere bakabilmek için önce üye olman gerekiyor. Sertifikayla ilgili bir kaç konuşma olmuştu, arşivleri incelersen muhtemelen sorununa bir çözüm bulabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.