Şimdi Ara

iPhone 6 serisinin bazı modellerinde bellek hatası ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• iPhone 6 serisinin bazı modellerinde bellek hatası ortaya çıktı

Teknoloji dünyasına rekor satış rakamları ile merhaba diyen iPhone 6 serisi bununla birlikte meydana gelen bazı hatalar nedeniyle de gündemden düşmüyor. Bükülme sorunlarından sonra bu kez de bellek hataları gündemde.

Gelen bilgilere göre iPhone 6 64GB ve iPhone 6 Plus 128GB kapasiteli versiyonlarında bazı kullanıcılar donma veya yeniden başlatırken takılma sorunları yaşamaya başladı. Kullanıcılar Apple Care hizmetine başvursa da herhangi bir geri dönüş alamadı. 

Kaynaklar modellerin depolama belleklerinde kullanılan üç katmanlı hücre - TLC NAND modüllerin bu sorunlara neden olduğunu ve Apple'ın sonraki modellerde bu nedenle çok katmanlı hücre - MLC NAND modüllerine geçiş yapacağını iddia ediyor. Detaya inmek gerekirse sorunun daha önce Apple tarafından satın alınan İsrailli Anobit firmasının geliştirdiği bellek kontrolcüsünden kaynaklandığı belirtiliyor. 

TLC NAND bellekler daha küçük bir alanda daha fazla veri depoluyor. Ancak diğer NAND bellek teknolojilerinden daha yavaş. MLC NAND bellekler ise biraz daha hızlı ancak maliyeti de ona göre yükseliyor. 

Ancak Apple'a yakın kaynaklar şimdilik firmanın iddiaları kabul etmediğini belirtiyor. Apple bahse konu sorunun çok nadir yaşandığını ve bir iade sürecinin veya Anobit kontrolcüsünün kullanımdan kaldırılma durumunun olmayacağını düşünüyor. Muhtemelen iOS 8.1.1 güncellemesi ile sorun giderilebilecek.

Bununla birlikte bükülme sorunları karşısında da Apple nadir gelişen bir durum olduğunu açıklamış sonrasında da yüzlerce kullanıcının bundan zarar gördüğü ortaya çıkmıştı. Bellek sorununun ne kadar ciddi olduğu iOS 8.1.1 güncellemesi sonrasında ortaya çıkacak.  

• 16 gb 6 arasıra donuyor hiç bi tuş işlemiyor 3 dk sonra kendi kendine reset atıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkinde olmadi boyle birsey ama dogruysa cok can sikici bisey

• Olamaaaz olamaaaz iphone stabil bi kere kasmaz ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Safaride donuyor

• Kullanmasını bilmiyorsunuzdur,koskoca Apple yanlış mı yapacak!!!

• Built quality, premium, elite, stability ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iOS öyle şey yapmaz. Hayatta inanmam :o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle demeyin apple en iyisi :)

• android stabil değil diyenleri görmek isteriz. görüldüğü üzere ayfon stabilite abidesi beyler. hahahahha.

• Şu bükülme sorunu 8.1.1 çözülemeyecek olması kötü. İnşallah bir sonraki güncellemede çözerler :p

• Sony Z3 almaya karar verdim ama ilk partiden alanların sorunlarını görünce vazgeçtim. Verdiğimiz para az değil 2300 tl. Ben de beklemeye karar verdim 2 ay daha.

Yani Iphone da olsa ilk parti ürünlerden uzak durmak lazım.

• Hayııııır olamaz ayfon çok stabil donuyorsa veya reset atıyorsa vardır bir bildiği çamur atmayın :D

• Şans işte, abd de bile 64gb olmayınca 128gb i6 aldırmıştım, sorunn çıkaydı mortingen yani.
  • Haberin ana kaynağı oaln Apple Insider düzeltme yapıp haberin doğru olmadığını yazmış. Söylentinin kaynağı da Samsung ile yakın ilişkisi bulunan ufak bir yayın kuruluşuymuş

• Duzeltmenin linkilutfen

• Bazen arama geldiğinde açıyorum ama konuşma açılmıyo nerde bu ios'un stabilitesi sorunsuzluğu hepsi hikaye.

• Haberde de belirttiğimiz gibi Apple'a yakın kaynaklar çok nadir görülen bir sorun olduğunu ve değişim yapılmayacağnı belirtiyor.

• Kul yapımı.
    Her şeye rağmen diğer firmaların ürünlerinden kat kat daha kusursuz.

• apne sorun yok demişse yoktur kullanmayı bilmediğiniz için oluyor bunlar...

8.1.2 ile bükülme sorunu düzelecek

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.