Şimdi Ara

iphone 6 hızlı şarj özelliği varmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın daha hızlı şarj edilebilme yeteneğine sahip olduğu ortaya çıktı. iLounge sitesinin verdiği bilgilere göre, her iki iPhone 6 modeli de 2.1A şarjlamaya donanımsal olarak destek veriyor.

Standart adaptörlerle geliyor

Yeni modellerin bu özelliğine rağmen, Apple'ın iPhone 6 kutu içeriğinde sunduğu şarj adaptörleri ise hala 1A olarak geliyor. Bu nedenle iPhone 6'ları daha hızlı şarj etmek için hızlı şarj edici adaptörlere ihtiyaç duyuluyor.

iLounge'un bu konudaki önerisi, hızlı şarja ihtiyaç duyulduğunda iPad'in kutu içeriğinde yer alan ve 2.1A şarj sağlayan adaptörler ile iPhone'un şarj edilmesi. Böylece kullanıcılar iPhone 6 ve 6 Plus modellerini standart adaptöre göre daha hızlı şarj edebilir.

Mac'den şarj edin

Bir diğer yöntem ise iPhone 6 modellerini standart adaptör yerine Mac'ler üzerinden şarj etmek. OS X Yosemite ile gelen yeni Mac'lerin iPhone 6'lar için daha hızlı şarjlama sağladığı da verilen bilgiler arasında.

Kaynak:http://mysubh.com/makale/2974/iphone-6-hizli-sarj-etme-ozelligi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynozcelik -- 23 Eylül 2014; 14:40:33 >

• O adaptör iPhone 5 veya 5s'i de hızlı sarj etmiyor mu ? Ben mı yanlış biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: M.Uzun

O adaptör iPhone 5 veya 5s'i de hızlı sarj etmiyor mu ? Ben mı yanlış biliyorum

Aslında etmesi lazım. Çünkü aynı adaptör değil mi?
  • Apple gene her zamanki yaptığını yapar, hızlı şarj adaptörü ve kablosu diye 60-70$ dan satar bütün dünyaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bynedim

iPad mini adaptörü kullandığınızda da bir nevi hızlı şarja geçiyorsunuz. Fakat muhtemelen batarya ömrü için sakıncalı bir yöntem.

Birbuçuk yıldır iphone 5 imi ipad 2.1A ile şarj ediyorum. Batarya süresi mükemmel. Azalma dahi yok ilk günkü gibi. Kayıtlara düşelim

1A Şarj Cihazı
    2A Şarj Cihazı
    USB 2.0 ile (Universal ve Mac ayrı)
    USB 3.0 ile (Universal ve Mac ayrı)

şeklinde test sonuçları gelecektir.
    Hızlı şarj da bataryanın ısınmasının nedenlerinden biridir.
    Tabiki telefondan telefona, bataryadan bataryaya, şarj etmeden şarj etmeye fark var.
    %20'nin altına indikten sonra şarj etmek ve şarj ederken telefonu kullanmak bataryanın ısınmasını tetikleyen diğer hususlar.

Yani %20'nin altında şarj etmemeye özen gösterirseniz ve şarj ederken kullanmazsanız, çok sık olmasa da yüksek amperli adaptörle (mesela iPad şarj adaptörüyle) şarj edebilirsiniz.
    Tabi burada en sağlıklı çözümden bahsediyoruz. Sürekli iPad adaptörüyle şarj eden de var ve birşey olmadığını yazmış.

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||
  • Bir çok yere yazdım buraya da yazayım.
    Bende Note 2 var ve pili 3100 mah. 2 Amperlik orijinal şarj aletiyle 0'dan 100'e 2 saat 15 dakika civarında şarj oluyor.
    iphone 6+'ta ki batarya ise 2915 mah ve 1 Amperlik standart şarj aletiyle SANIRIM 3 saate yakın sürede şarj olur.
    Bunun için hızlı şarj adaptörü kesinleşirse Note 2'nin adaptörünü kullanabilirim.
    5 Volt X 1 Amper= 5 Watt
    5 Volt X 2 Amper = 10 Watt
    5 Volt X 2.1 Amper = 10,5 Watt

Aslında bu değerler o adaptörün verebileceği en yüksek (ama sağlıklı) değerlerdir.

• iPhone 5 te iPad 4 şarj cihazını kullandım belli bir süre sonra arkadaşıma verdim iPhone'un şarj adaptörünü,iPad şarj adaptörü hızlı şarj ediyor, sitesindede kullanıma uygun yazıyor ama gece takmaya, ikide bir takıp çıkarmaya uygun değil, gece taktığınızda zaten 1.30 saat olmadan %100 şarj oluyor, gece 8 saay uyusanız 6.30 saat şarjda kalıyor her ne kadar %100 den sonra elektrik almayı kesiyor densede kesmiyor, çünkü uyku modundayken birçok kez %99 a düşüyor tekrar şarj oluyor falan.

3-4 ay iPad şarj cihazını kullandım mutluydum o zaman arkadaştanda iPhone'unkini alamadım şehir dışındaydı, sonra baktım telefon %40 tayken kapanıyor, reset attım bu sefer %40-30 oldu mu şarj aniden %10 a düşüyor 5 dk sonra kapanıyor. Batarya ömrüm 2.30 saate düştü pilim bozuldu bildiğiniz şimdi şarj cihazı ile yaşıyorum, Zorlu Center'dan randevu alıp pilimi değiştiricem, dışardayken o kadar çok beni yolda bıraktı ki, daha eve gitmeme 1-2 saat varken kapanması mı dersiniz, %50 iken bi mesaj yazıp kapayıp koyduğunuzda, açıp baktığınızda şarjın %20 ye düşmesi mi dersiniz her şey var.

İlk aldığımda 3g artı oyun ile 3 saat kullanabiliyordum dinlendirerek, şimdi 3g ile sadece mesaj yazıp kapatıyorum başka hiçbir şey yapmıyor %100 şarj 2 saat bile gitmiyor. iPad şarj adaptörünü kullanmayın bırakın yavaş şarj olsun batarya ömrü için daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 23 Eylül 2014; 14:37:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylezof77

Apple sitesinda ipad in sarjiyla ophone lari sarj edebilirsiniz yaziyordu 6 cikmadan once yani ve ben bazen ediyorum kesinlikle hizli sarj ediyor

Şarj edersin bir sıkıntı olmaz ama uzun vadede pilin yaşam ömrünü kısaltabilir. İphone 5, 5s, 6 da hızlı şarja gerek yok ama iphone 6 plusta kesinlikle gerek var bence.
    Telefon üreticileri bataryaya giden akımı kontrol limitleyebilir ama iphone da böyle birşey var mı bilmiyorum. İphone 5 lerde şarj ne kadar sürüyor?

link var mı böyle bir adaptör alalım.? gittigidiyor da falan var mıdır?

Orijinalden alıntı: ynozcelik

quote:

Orijinalden alıntı: M.Uzun

O adaptör iPhone 5 veya 5s'i de hızlı sarj etmiyor mu ? Ben mı yanlış biliyorum

Aslında etmesi lazım. Çünkü aynı adaptör değil mi?

Şarj kontrol devresinde akım kontrol ünitesi olabilir. Yani 2.1 Amper bir şarj aleti takıldığında pile 1 amper gönderilebilir. 2-3 devre elemanıyla kolay bir işlem bu

• iPhone5s vardı. çoğunlukla macbook ile şarj ettim uzun süre takılı kaldığı da oldu, uygulama geliştirip sürekli cihazda test ettiğim için. yaklaşık 1 yıllık kullanımda batarya performansı oldukça düştü. telefon kullanırken de aşırı ısınıyordu. bataryanın aşırı hızla düştüğü oluyordu. %10dan %2 ye 1 dk da düşmesi gibi. gece %50 de yattığımda kapandığı için alarmın çalmadığı da oldu. belki telefona özel bir durum da olabilir ama sürekli şarjda olmasının etkilediğini düşünüyorum. iphone6 plus aldım %20-50 aralığına geldiğinde kesintisiz şarj etmeye çalışıyorum ama uzun sürdüğü için genelde gece takmak mantıklı oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.