Şimdi Ara

iPhone 6 Hakkında Birkaç Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone'da yeniyim birkaç sorum var, önceden yazılmış olabilir bunlar pek araştıramadım mazur görün.

1 - App Store'da indirip sildiğim programların çıkmasını nasıl engellerim? Önceden kurup sildiğim programlar App Store'da güncellemeler kısmında "Bu iPhone'da Olmayan" bölümünde üstünde bulut işaretiyle çıkıyor. App Store geçmişini nasıl sileriz?

2 - Mail uygulamasından gmail adresimle giriş yaptım. Okunmamış kaç tane mail olduğu her zaman yazıyor ama hiç güncellenmiyor programı açınca e-posta denetleniyor diyor ancak o zaman güncelleniyor. Mail gelir gelmez bildirim vermesini istiyorum Facebook, Twitter gibi anında bildirim vermesini nasıl sağlarım?

3 - Neredeyse her program için ilk kez açtığımda "konumunu bulmasına izin versin mi" diye uyarı geliyor ben de izin ver dedim. Bu ne işe yarıyor ayarlardan kapatayım mı? Bir de ayarlardan girince her zaman ve asla seçeneklerinin yanında sadece uygulamayı kullanırken seçeneği de var.

4 - App Store'dan bir şey indirirken sürekli şifre girmemi istiyor, bunu kaldırmanın bir yolu var mı?

5 - JB olmadan Program isimlerini değiştirebilir miyiz? Mesela Turkcell uygulamasının ismine Hesabım yazıyor ben Turkcell yazmasını istiyorum.

• Apple Store'da indirme geçmişini silme diye bir şey yok. İndirdiğiniz programlar otomatik olarak gözükür.

Bildirimler kısmından hangi programın bildirim verip vermemesini ayarlayabilirsiniz.

Konum servisleri açık olunca güncellemeler alırsınız.

Şifreyi kaldırmanın bir yolu yok.

Daha cihazı öğrenmeden arayüzü ile uğraşmaya çalışmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Apple Store'da indirme geçmişini silme diye bir şey yok. İndirdiğiniz programlar otomatik olarak gözükür.

Bildirimler kısmından hangi programın bildirim verip vermemesini ayarlayabilirsiniz.

Konum servisleri açık olunca güncellemeler alırsınız.

Şifreyi kaldırmanın bir yolu yok.

Daha cihazı öğrenmeden arayüzü ile uğraşmaya çalışmayın.

Bildirimleri ayarlamayı heralde biliyoruz zaten ayarlamıştım. Benim bahsettiğim şey mail programı arka planda çalışmıyor yani okunmamış mail orada 78 yazıyor yeni mailler gelse bile o güncellenmiyor günlerce öyle kalıyor ancak programı açınca e-posta denetleniyor yazısı çıkıyor öyle güncelleniyor. Ayrıca yeni mail gelince bildirim de vermiyor hiç bildirimleri açmama rağmen.

• Ayarlar- Mail kişiler takvimler - yeni verileri al sekmesine girip gmailini elle değil al olarak ayarlarsan kendisi otomatik alacaktır. Tabi yeni verileri al ı da açman gerekiyor

Konum servislerine gelince onun kararını sen ver hangi uygulama erissin hangisi erismesin senin inisiyatifinde. Genel olarak kullanırken konuma izin vermen daha mantıklı böylece sarjdan tasarruf edersin.

Uygulama isimlerini jailbreak olmadan değiştiremezsin. Bunu yapan saçma sapan uygulamalar var ama yüklediğin her uygulamayı safari üzerinden açıyor çok saçma bir şey yani bulaşma derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Sorunun cevabını bende merak ediyorum.
    2. Soruyu arkadaş yanıtlamış.
    3. Soru ayarlardan kurduğun programa girince konum sekmesinde her programı "uygulamayı kullanırken" işaretlersen şarjdan tasarruf edersin aksi halde sürekli konum arayacağından şarjı bitirir. Bazı programlarda uygulamayı kullanırken seçeneği olmuyor o zaman onları asla olarak işaretle.
    4. Soru ayarlardan touch ıd ve parola kısmına girip ilk bölümde touch ıd yi şunun için kullanın altında itunes ve app store seçeneğini aktif edersen şifre girmeden parmak iziyle direkt indirebilirsin uğraştırmaz. Yalnız telefon kapanıp açıldığında bir kereye mahsus şifreyi girmeni ister sonra tekrar parmak izinle indirebilirsin.
    5. Soru ise malesef mümkün değil. Saçma sapan programlarla uğraşmanıda tavsiye etmem.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer soruları arkadaşlar cevaplamış.

1. Sorunun cevabı bildiğim kadarıyla,

Eğer iphone'da aile paylaşımı açıksa

Appstore/Güncellemeler/Satın Alınanlar kısmına gidin ve saklamak istediğiniz uygulamanın üzerinde parmağınızı sağdan sola doğru kaydırın, çıkan sakla seçeneğini seçin.

Diğer yöntem

iTunes programını açın.

İndirme yaptığınız iCloud kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın.

giriş yaptıktan sonra iCloud isminizi seçin ve satın alınanlar kısmını seçin

Ekranın ortasındaki Bütün satın alınanlar gibi bir kısım olması gerekiyor, onu seçin.

Saklamak istediğiniz uygulayı bulup, üzerine gelin ve "X" işareti çıkacak ona basın. İşlem tamamlanmıştır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teşekkürler cevabınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.