Şimdi Ara

iphone 5s mi lumia 1020 mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefon almaya karar verdim ve iki telefon arasında kararsız kaldım. İphone 5s ile nokia lumia 1020 arasında kaldım. Benim telefondan beklentilerim öncelikle sağlam olması. Satış sonrası servisinin iyi olması. İyi fotoğraf çekmesi. Güncel uygulamalara ulaşabilme imkanı. 5s hepsine sahip fakat lumia 1020 de fotoğrafta 5s e fark atıyor özellikle macro çekim telefonda sahip olmayı istediğim birşey fakat 5s te manuel olarak yok diye biliyorum. Fakat lumia 1020 de bunu manuel olarak ayarlıyabiliyorsunuz. Lumianın dezavantajı windows işletim sistemine sahip olması. Kararsız kaldım yardım edin

• Kamera hariç Tabikide 5s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede öyle fakat o kamera olayı beni çok düşündürüyor. Çünkü lumia 1020 yi deneme şansım oldu ve kamerası gerçekten çok iyi. Acaba 5s te macro çekim yapma şansım var mıdır?
  • Sırf kamera için alıyorsanız 1020 derim ama genel bir telefon alacaksanız tabiki 5s
  • bu karşılaştırmada olamamış 2 sistemde çok farklı ios, windows çok çok daha üstün bir sistem windowsun çok dezavantajı var bence windows telefon eğer 600 tl nin üstündeyse alınmaz o paralara 1020yi 2 ye katlayıp 3 e bölen cihazlar var sırf kamera içinde ben olsam almazdım eğer çok fotoğraf tutkum varsa gider 600tlye foto makinası 1400tlyede lg g2 alır kullanırdım ki zaten gerek yok telefon kameraları çok gelişti makro çekim en yapanlar z1 g2 aklıma şuan gelmeyen cihazlar var onlarada bakabilirsiniz ama 5s te gayet güzel çekimler yapabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyota_58

bu karşılaştırmada olamamış 2 sistemde çok farklı ios, windows çok çok daha üstün bir sistem windowsun çok dezavantajı var bence windows telefon eğer 600 tl nin üstündeyse alınmaz o paralara 1020yi 2 ye katlayıp 3 e bölen cihazlar var sırf kamera içinde ben olsam almazdım eğer çok fotoğraf tutkum varsa gider 600tlye foto makinası 1400tlyede lg g2 alır kullanırdım ki zaten gerek yok telefon kameraları çok gelişti makro çekim en yapanlar z1 g2 aklıma şuan gelmeyen cihazlar var onlarada bakabilirsiniz ama 5s te gayet güzel çekimler yapabiliyor

Ozaman iphone almiyalim iPod touchla 6300 kullanalim. Senin kafadan düşünsek kardeş iphıne satidi olmaz...

• 1020

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 5S mi Z3 mü ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5s

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stabilite,hız,sistem kaynaklarını optimum kullanım her ikisindede eşit.windows çok büyük yol aldı,birkaç aya kadar güncellemelrle iyice güzelleşecek.widows marketle ilgili kafana takılanlar varsa,şöyle bir gözat.http://www.windowsphone.com/tr-tr/store ios malum.eğer tam olarak ne için kullanacağını söylersen ona göre tavsiyede bulunalım.ikisinide anlatmaya gerek yok.
  • kesinlikle 5s
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubor

Merhaba arkadaşlar,

Telefon almaya karar verdim ve iki telefon arasında kararsız kaldım. İphone 5s ile nokia lumia 1020 arasında kaldım. Benim telefondan beklentilerim öncelikle sağlam olması. Satış sonrası servisinin iyi olması. İyi fotoğraf çekmesi. Güncel uygulamalara ulaşabilme imkanı. 5s hepsine sahip fakat lumia 1020 de fotoğrafta 5s e fark atıyor özellikle macro çekim telefonda sahip olmayı istediğim birşey fakat 5s te manuel olarak yok diye biliyorum. Fakat lumia 1020 de bunu manuel olarak ayarlıyabiliyorsunuz. Lumianın dezavantajı windows işletim sistemine sahip olması. Kararsız kaldım yardım edin

Ex lumia 1020 yeni 5s sahibi olarak konuşuyorum

1. İkisi arasında lumia 1020 5s'den kat ve kat daha sağlam

2. Lumia 1020'nin fotoğraf çekimi çok ayrı dünya 5s sadece uzaktan izler ancak boyutlarından ve yan tuşu kullanman gerektiği için snapshot almak 5s'deki gibi basit değil. Lumia 1020 kamerasındaki beyaz ayarı sorunu nedeniyle ortama göre bazı durumlarda beyaz ayarını kendin yapman lazım

3. Servis açısından her iki telefonda da sorun yaşayacağını zannetmiyorum

4. 5s'de manuel fotoğraf ayarı yok ancak lumia'nın videosunda da 120 fps yok

5. Windows işletim sistemi gelişmekte ve bence ileride çok çok iyi işlere imza atacaklar ama zaman gerekiyor. Kısa zamanda yaptıklarına bakılacak olursa bence bu işe ilk defa başını koyan microsoft programcıları fazlasıyla en iyisini yapmaları için destekliyor. Mesela instagram, youtube hd v.b. çok güzel programlar var ne android ne de ios bunların bazı özelliklerine ve hızına haiz değil

6. Lumia 1020 navigasyon olayı evde otururken bile harika uyduları o kadar hızlı bulup bağlanıyor ki yok artık diyorsun. Lumia 1020 hoparlörleri de çok güçlü ve bence video izlemek de çok güzel.

7. Sadede gelirsek 5s'de tüm uygulamalar, oyunlar mevcut ve web browsing açısından nokia'dan şu an için bariz ileride (ancak kapatılacak bu farklar ileride)

8. Batarya performansı olarak aktif kullanımda lumia 1020 5s'in yarısı kadar gider ancak her iki telefonu da günlük ihtiyaçlar için kullanırsan lumia 1020 rahatlıkla 1.5 günü çıkarır

9. 2. el değeri olarak 5s her zaman satarken bariz daha az zarar ettirir ...

Sonuçta karar senin her ikisiyle de yanlış yapmış olmayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Orijinalden alıntı: bubor

Merhaba arkadaşlar,

Ex lumia 1020 yeni 5s sahibi olarak konuşuyorum

1. İkisi arasında lumia 1020 5s'den kat ve kat daha sağlam

2. Lumia 1020'nin fotoğraf çekimi çok ayrı dünya 5s sadece uzaktan izler ancak boyutlarından ve yan tuşu kullanman gerektiği için snapshot almak 5s'deki gibi basit değil. Lumia 1020 kamerasındaki beyaz ayarı sorunu nedeniyle ortama göre bazı durumlarda beyaz ayarını kendin yapman lazım

3. Servis açısından her iki telefonda da sorun yaşayacağını zannetmiyorum

4. 5s'de manuel fotoğraf ayarı yok ancak lumia'nın videosunda da 120 fps yok

5. Windows işletim sistemi gelişmekte ve bence ileride çok çok iyi işlere imza atacaklar ama zaman gerekiyor. Kısa zamanda yaptıklarına bakılacak olursa bence bu işe ilk defa başını koyan microsoft programcıları fazlasıyla en iyisini yapmaları için destekliyor. Mesela instagram, youtube hd v.b. çok güzel programlar var ne android ne de ios bunların bazı özelliklerine ve hızına haiz değil

6. Lumia 1020 navigasyon olayı evde otururken bile harika uyduları o kadar hızlı bulup bağlanıyor ki yok artık diyorsun. Lumia 1020 hoparlörleri de çok güçlü ve bence video izlemek de çok güzel.

7. Sadede gelirsek 5s'de tüm uygulamalar, oyunlar mevcut ve web browsing açısından nokia'dan şu an için bariz ileride (ancak kapatılacak bu farklar ileride)

8. Batarya performansı olarak aktif kullanımda lumia 1020 5s'in yarısı kadar gider ancak her iki telefonu da günlük ihtiyaçlar için kullanırsan lumia 1020 rahatlıkla 1.5 günü çıkarır

9. 2. el değeri olarak 5s her zaman satarken bariz daha az zarar ettirir ...

Sonuçta karar senin her ikisiyle de yanlış yapmış olmayacaksın

kardeş 5s in pil ömrü lumia 1020 ye göre iki kat iyimi diyorsun yani ,1020 1 gün gidiyorsa 5s iki günmü nasıl yani

• aktif kullanımda 5s bataryası 2 kat dayanır yaklaşık olarak
  • 1020 al derim ilerisi olan bi işletim sistemi ,bayada götürür.iPhone alıpta kendini takip ettirmeye hevesliysen bilemem tabi

• sağlamlık kamera felan için bence 1020 ama havam olsun öyle böylre yapayım diyeceksen 5s
  • 5S çok güzel bir telefon fakat Lumia 1020 kamerası ile eziyor. 41 MP'nin işine yarayacağını da sanmıyorum. Beklentin bu kadar büyükse telefon alma fotoğraf makinesi al.
  • over and under, arkadaşıma katılıyorum.Bende 1020 kullanmış şuanda 5s kullanan birisi olarak 1020 kamera konusunda 5s den çok daha iyi foto ve video kalitesine sahiptir...
    sağlamlık olarak da çok daha iyidir.Gelişmekte olan bir platform olduğu için gerekli çoğu uygulama bulunsada,halen bir takım eksiklikleri bulunmaktadır.Ayırıca 1020 yi kurcalamaya
    başladığınızda pili 5s e oranla daha çabuk tükenmektedir...Tarayıcıda bir takım eksiklikler bulunmaktadır örnğ:Flash videoları izleyememek gibi...Derdiniz sırf kamera ise bu 1020 yi tercih edin.
    Yada ikinci el temiz bir 808 alın, birde yanına iphone 5s...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

over and under, arkadaşıma katılıyorum.Bende 1020 kullanmış şuanda 5s kullanan birisi olarak 1020 kamera konusunda 5s den çok daha iyi foto ve video kalitesine sahiptir...
    sağlamlık olarak da çok daha iyidir.Gelişmekte olan bir platform olduğu için gerekli çoğu uygulama bulunsada,halen bir takım eksiklikleri bulunmaktadır.Ayırıca 1020 yi kurcalamaya
    başladığınızda pili 5s e oranla daha çabuk tükenmektedir...Tarayıcıda bir takım eksiklikler bulunmaktadır örnğ:Flash videoları izleyememek gibi...Derdiniz sırf kamera ise bu 1020 yi tercih edin.

sizcede pil konusunda 2 kat fark varmı birde lumia parlaklık nasıl ayarlıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

over and under, arkadaşıma katılıyorum.Bende 1020 kullanmış şuanda 5s kullanan birisi olarak 1020 kamera konusunda 5s den çok daha iyi foto ve video kalitesine sahiptir...

sizcede pil konusunda 2 kat fark varmı birde lumia parlaklık nasıl ayarlıydı

Pil konusu aslında göreceli bir durumdur kullanıma göre farklılık gösterebilir,ben 3g sürekli açık kullanıyordum maçkolik,facebook,2 tanede mail adresi tanımlıydı.Fazla kurcalamazsam
    1 günü görüyordum 1020 ile.Ama işin içine foto ve video çekimi girince ve cihazı biraz kurcalamaya başladığınızda batarya su gibi bitiyordu...Bende 1020 varken gdr3 preview sürümünü kullanıyordum...
    Belki beta sürüm olmasından kaynaklanıyordur.Onun dışında 1020 de herhangi bir problem yaşamadım.İphone 5s ile arasında aynı şartlar altında 2 kat fark olmasa bile hatırı sayılır pil farkı kesinlikle var.Bunu kullandığınız zaman
    daha iyi anlıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderbolt -- 18 Ocak 2014; 15:40:59 >

• thunderbolt kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim , bende iphone 4 ten lumia 925 e geçtim bendeki kanıda aynı sizdeki gibi kullanmaya başlayınca su gibi gidiyor pil sanırım ekranla alakalı ,birde mail senkron ise oda çok yiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.