Şimdi Ara

İphone 5S Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün yaklaşık %3 şarjım kalmıştı telefonu kapattım.Sabah açtığımda şarj eğer %5 altında olursa telefon açılmıyor sanırım.Ekranda yanıp sönen batarya işareti çıktı şarja taktım 1 saat oldu açma tuşuna basınca yine aynı işaret çıkıyor.Power+Home yapmayı da denedim.Bilgisayara takınca ekrandaki işaret yanıp sönüyor ama itunes telefonu görmüyor.Önceden telefon şarjı bitip kapandığında şarja takıp biraz bekleyince(%10 yada %20 olunca)kendisi açılıyordu.Telefon açılmıyor.Telefonu alalı yaklaşık 1-2 ay oldu yurt dışından alındı.Fişi faturası var 1 yıl uluslararası garantisi var sanırım.Ne yapmam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AppleCeo

Prizde yada kabloda sorun olabilir

2 orjinal kablo ve şarj aleti var ikisindede denedim sonuç aynı.Ben donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.Telefon şarjı tamamen bitince korumaya falan mı geçiyor?
  • Arkadaşlar Apple Türkiye'yi aradım gerekli uygulamaları yaptırdı yine açılmadı.Bataryada sorun olabilir denildi.Cihazınızın 1 yıl garantisi var ama Amerikan cihazı olduğu için garanti dışı denildi.Amerikan malı olan bir cihazı yurt dışından başka bir ülkeden aldım ne telefonu olacaktı?Hem elimizde ona uyan ekipmanlarımız yok diyor hemde ücret karşılığı serviste değişimi yapılır diyor.Eğer telefon açılmazsa Apple Türkiye'ye dava açacağım.
  • ABD Cihazlarına bakmıyorlar (nedeni hala net olarak anlaşılmış değil tüm iç aksan aynı olmasına rağmen). Dava açarsanız süreç ne olur kestirmek zor açıkcası. Priz bozuk değilse kablo bozuk olabilir o da bozuk değilse batarya yada şarj soketinde sorun var demektir. Kesin tanı konulduğunda AppleStore'dan fiyat alırsınız baktınız canınızı sıkıyor fiyatı o halde kaliteli bir tamirciye götürürsünüz ama rastgele bir yere gitmeyin canınız sıkılmasın sonra.

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

ABD Cihazlarına bakmıyorlar (nedeni hala net olarak anlaşılmış değil tüm iç aksan aynı olmasına rağmen). Dava açarsanız süreç ne olur kestirmek zor açıkcası. Priz bozuk değilse kablo bozuk olabilir o da bozuk değilse batarya yada şarj soketinde sorun var demektir. Kesin tanı konulduğunda AppleStore'dan fiyat alırsınız baktınız canınızı sıkıyor fiyatı o halde kaliteli bir tamirciye götürürsünüz ama rastgele bir yere gitmeyin canınız sıkılmasın sonra.

Büyük ihtimalle batarya yada soketi bozuk peki ben kesin tanıyı kime koydurabileceğim?Apple yetkili servisleri para karşılığı kabul eder mi?Genpa vs. 200 lira bir şeyse paramla yaptırmaya razıyım.Ama bakmazlarsa kim tamir edecek bu telefonu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 10 Ağustos 2014; 14:54:38 >
  • Bi applestore a gidip durumunuzu anlatın. Şanısınız yaver giderse değişim yaparlar belki. Yada bir yol gösterirler. Garantisi halen devam ediyorsa, Amerikada değişim yapıyorlar. Bi tanıdıkla gönderip kargoyla geri alırsanız uygun fiyata gelebilir.

Önce net olarak değişim yapılıp yapılmadıgını öğrenin bence.

geçmiş olsun.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun.

Ben bataryadandır diye düşünüyorum.

(Örnek olarak uzun süre kullanılmayan li-on pillerde bu tarz bir durumla karşılaşma ihtimali mevcut. Fotoğraf makinasında yaşamıştık. Pilin kendisi ölmüyor, ömrü devam ediyor, ancak ilk bir şoklama yapmak gerekiyor. İşi bilen bir arkadaşım bataryanın artısına eksisine dikkat ederek voltaj veren bir cihazı kısa süre dokundurup pili kendine getirmişti ve halen daha o pil uzun yıllardır çalışmakta.)

Ücretli değişim dedikleri bataryadır, batarya değişimi olduğu, belirli bir ücretinin olduğu yazılmıştı forumda apple store ücretli tamir değişim gibi bir konuda.

Ancak telefonda bu husustan bahsetmiş olsalar bile (belki de) apple store'a gidince amerika telefonu diye ücretli batarya değişimi bile yapmayabilirler. Bunun teyidini birkaç kere arayarak, farklı kişilerle konuşarak alın.

Ben abd i5 imin çalışmayan tuşlarını ve bataryasını 70+70 140 liraya değiştirdim istanbul bakırköyde son derece güvenilir bir dükkana. Artık nasıl bir yol izlersiniz gerisi size kalmış.

Ha bir de amerika telefonlarına dünya üzerinde bir tek brezilya ve canım ülkem bakmıyor. Onun için avrupaya veya amerikaya gitme/gönderme ihtimali var ise o da düşünülebilir.

Bir de aklıma amperi daha yüksek olan ipad şarj adaptörü ile şarj etmek geldi. Varsa ipad şarj adaptörü, bir de onunla deneyin.

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• Onur__ kullanıcısına yanıt
    Lityum pillerde şoklama işlemi tehlikeliymiş patlama riski varmış.Bütün yetkili servisleri aradım genpa başaran dahil hepsi amerikan telefonlarına parayla bile olsa bakmamız yasak,bayiliğimizi alırlar diyor.Apple Türkiye telefonu herhangi Avrupa ülkesine gönderirsen değişim yaparlar kullanıcı hatası yok diyor.Yada garanti dışı kalmasını göze alacan illegal birisi açıp bakacak ama eğer sorun batarya harici bir şeyse telefon açıldığı için anakart vs.gibi kaldır çöpe at.Ellerinde 5S in parçası yokmuş.Bu uluslarası garanti işine birilerinin dava açması lazım.Kesinlikle açan kazanır.3.sınıf dünya ülkesi muamelesi görüyoruz.Adamlar yetkili servis,store açmadan,vergi vermeden milyonlarca Türkiyede telefon sattı.Karşına muhatap alacağın birisi bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 11 Ağustos 2014; 21:15:30 >
    Apple Tr gelince dünya standartlarını getirecek diye umuyorduk ama onlar işlerine gelen şekilde tr standartlarına uymayı tercih ettiler. Uluslararası garanti varsa acaba ABD başka dünyadan mı ki garanti dışı sayılıyor, elerinde ekipman yoksa ücretli olarak nasıl tamir edebiliyorlar, yaptıkları tamamen kanunsuz.
    Keşke ABD ye giden bir tanıdığınız olsa, benim ABD den alınma mac air da tuş takımının ışıkları sürekli yanıp sönüyordu, giden bir arkadaşla gönderdim, 1 günde garantiden tamir edip teslim ettiler

iPHONE VE iPAD SERVİSİ İÇİN ÖNEMLİ KISITLAMA.
    Apple, iPhone ve iPad için garanti hizmetini Apple Ürünü'nün orijinal olarak satıldığı Apple veya Yetkili Distribütörlerinin bulunduğu ülkeyle sınırlandırabilir. iPhone veya iPad ürünlerine sadece Apple veya bir AASP servis vermelidir.

Ayrıca, Amerikan cihazlarına ücretlide olsa ilgilenmiyorlar ama bir servis kaydı açıyorlar ve garanti bitse bile o servis kaydı açıldığı için yurtdışında telefpnu garantideymiş gibi ücretsiz olarak değiştiriyorlar.

Birincisi Apple, iPhone ve iPad için uluslararası garanti sağlamıyor, kulaktan dolma bilgilere inanmayın. İkincisi satılan her Apple telefonunun vergisi ülkeye kimin tarafından getirildiyse onun tarafından vergisi verildi. Kendisi satmadığı için Türkiye'de vergi vermek zorunda değildi. Türkiye'den almadığınız veya Türkiye'den aldığınız ama Apple Türkiye tarafından satılmamış bir telefon için Apple Türkiye'ye dava açamazsınız. Adamlar Türkiye'de satılan model ile aynı olduğu sürece bütün cihazlara garanti sağlıyorlar. Apple'ın Amerika cihazlarına garanti sağlayamamasının asıl nedeni yasalarımız yüzünden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudf2 -- 12 Ağustos 2014; 21:03:50 >

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Acaba iPhone'da uluslararası garanti olduğunu size kim söyledi? Garanti şartlarında yazanı aktarıyorum:

iPHONE VE iPAD SERVİSİ İÇİN ÖNEMLİ KISITLAMA.
    Apple, iPhone ve iPad için garanti hizmetini Apple Ürünü'nün orijinal olarak satıldığı Apple veya Yetkili Distribütörlerinin bulunduğu ülkeyle sınırlandırabilir. iPhone veya iPad ürünlerine sadece Apple veya bir AASP servis vermelidir.

Ayrıca, Amerikan cihazlarına ücretlide olsa ilgilenmiyorlar ama bir servis kaydı açıyorlar ve garanti bitse bile o servis kaydı açıldığı için yurtdışında telefpnu garantideymiş gibi ücretsiz olarak değiştiriyorlar.

Aynen arkadas sozlesmeden bir cumleyi aktarmis ve sozlesme oldugundan dolayi mahkemeye verseniz bile sozlesme one sureceklerdir. Ben bu meseleyi forumdan bi sahis ile sayfalarca tartistim, sahis sozlesmenin varligini bile kabul etmedi (!). Olayin ozeti budur. Ancak kisisel olarak olaya baktigimiz da yaptiklari tamamen ayip sonucta kendi cihazlari sahip cikmalari lazim ! Bende sizin gibi cok dertlenmistim sonunda iphone 5 mi kendim 10 tl gbi bir maliyetle ve kendi guzel isciligimle power tusu degisimini gerceklestirdim :)

• quote:

Birincisi Apple, iPhone ve iPad için uluslararası garanti sağlamıyor, kulaktan dolma bilgilere inanmayın. İkincisi satılan her Apple telefonunun vergisi ülkeye kimin tarafından getirildiyse onun tarafından vergisi verildi. Kendisi satmadığı için Türkiye'de vergi vermek zorunda değildi. Türkiye'den almadığınız veya Türkiye'den aldığınız ama Apple Türkiye tarafından satılmamış bir telefon için Apple Türkiye'ye dava açamazsınız. Adamlar Türkiye'de satılan model ile aynı olduğu sürece bütün cihazlara garanti sağlıyorlar. Apple'ın Amerika cihazlarına garanti sağlayamamasının asıl nedeni yasalarımız yüzünden kaynaklanıyor.

Hocam örneğin Bmw araba alıyorsun.İlla Almanyada mı kullanmak zorundayım?Türkiyeye gelsen bile adamlar malının arkasında duruyor.Apple sanki bu telefonu biz üretmedik modunda kimse sahip çıkmıyor.Adamlar açık açık söylüyor yasalarda boşluk var bizde bunu kullandık git AB ülkelerinde değiştir diyor.Telefonun bozulsa yapacak adam yok.Böyle olacağını bilsem yarı parasına verseler yurtdışından almazdım.Türkiye,Arap ve Asya için üretilen telefonlarda ne üçkağıtlar dönüyor bir bilseniz..Parçalarından tutun Apple yetkilisi işletim sistemi bile farklı diyor.Bize gelen 2.sınıf ürünler.Sonuç olarak Almanya'ya göndermeye karar verdim.Apple Amerikan telefonlarını AB ülkeleri değişiyor diyor.Daha önce değişen var mı?İşin prosedürü nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

quote:

Hocam örneğin Bmw araba alıyorsun.İlla Almanyada mı kullanmak zorundayım?Türkiyeye gelsen bile adamlar malının arkasında duruyor.Apple sanki bu telefonu biz üretmedik modunda kimse sahip çıkmıyor.Adamlar açık açık söylüyor yasalarda boşluk var bizde bunu kullandık git AB ülkelerinde değiştir diyor.Telefonun bozulsa yapacak adam yok.Böyle olacağını bilsem yarı parasına verseler yurtdışından almazdım.Türkiye,Arap ve Asya için üretilen telefonlarda ne üçkağıtlar dönüyor bir bilseniz..Parçalarından tutun Apple yetkilisi işletim sistemi bile farklı diyor.Bize gelen 2.sınıf ürünler.Sonuç olarak Almanya'ya göndermeye karar verdim.Apple Amerikan telefonlarını AB ülkeleri değişiyor diyor.Daha önce değişen var mı?İşin prosedürü nedir?

Hocam Bmw örneğini vermişsiniz ama diyelim ki burada satılan aynı seri ve aynı motora sahip bir araç olursa tabi ki hizmet vermek zorundalar. Mesela burada satılmayan bir motora sahip 5 serisi aracın motordan arıza yapması durumunda servis sağlanamaz ki bu araca. Senin elinde ki model dış görünüşü aynı ama içinde bulunan parçaları tamamen farklı bir cihaz. O da Amerika'da bulunan LTE bandlarının diğer ülkelere göre farklı olması ve bu yüzden cihazın farklı antene sahip olması. Apple ülkemize değişim cihazı getiremiyor o yüzden destek sağlamıyor çünkü yasalarımız buna izin vermiyor, yoksa yasalarda boşluk filan olduğundan dolayı değil, daha geçen seneye kadar farklı modeller AB'de de değişmiyordu ve yeni başladı farklı cihazların değişimi. Ayrıca bütün cihazlar aynı fabrikalarda üretiliyor, niye kalite farkı olsun ki? Ülkemizinde aralarında bulunduğu, Avrupa ve Ortadoğu kıtasında aynı model telefon satılıyor ve diyelim ki o model cihazlardan birisine sahipsiniz, garanti süresi dahilinde yurt dışı olup olmadığına bakılmaksızın değişim ve garanti işlemleri sağlanabiliyor, yani Apple eğer yurtdışı cihazlarını değiştirmek istemeseydi iPhone 5 Tuş Değişimi Programı kapsamında yurtdışı cihazları dahil bütün cihazları yenileri ile değiştirmezdi. Zorlu'da o program kapsamında ilk üç haftada değişen iPhone 5 sayısını duysaydınız kesinlikle dudağınız uçuklardı.

• quote:

Ipad garantili. Ben 2 sene önce değiştirdim. Ipad hep vardı, iphone yoktu. Bence sizinki kulaktan dolma olmuş. Kendi cihazımla beraber 3 ipad değiştirdik, en uzun değişim süresi ise 8 gündü. Hepsi de Amerikadan online alınmıştı.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• myfranco kullanıcısına yanıt
    Eğer sadece WİFi modele sahipseniz garantiden değişirler çünkü sadece Wifi modele sahip cihazların model numarası tek ama diyelim ki Amerikadan CDMA anten yapısına sahip hücresel verili ve Türkiye'de satılmayan model bir iPad aldınız o zaman onun değiştirilmesi garanti edilmiyor. Ki değiştirmiyorlarda. Ha Avrupadan alınan hücresel verili modelleri de değişiyorlar çünkü o modelin Türkiye'de satılan model olmasından dolayı. Yani dediğim gibi anten yapısı farklı olursa zaten problem ortaya çıkıyor, Wifi modelde hücresel özelliği bulunmadığı için bir problem oluşmuyor. Mesela Avrupadan A1457 model iPhone 5S alırsanız değiştiriyorlar çünkü bu cihaz Türkiye'de satılan model ve ellerinde değişim cihazı bulunuyor.

Eğer sadece WİFi modele sahipseniz garantiden değişirler çünkü sadece Wifi modele sahip cihazların model numarası tek ama diyelim ki Amerikadan CDMA anten yapısına sahip hücresel verili ve Türkiye'de satılmayan model bir iPad aldınız o zaman onun değiştirilmesi garanti edilmiyor. Ki değiştirmiyorlarda. Ha Avrupadan alınan hücresel verili modelleri de değişiyorlar çünkü o modelin Türkiye'de satılan model olmasından dolayı. Yani dediğim gibi anten yapısı farklı olursa zaten problem ortaya çıkıyor, Wifi modelde hücresel özelliği bulunmadığı için bir problem oluşmuyor. Mesela Avrupadan A1457 model iPhone 5S alırsanız değiştiriyorlar çünkü bu cihaz Türkiye'de satılan model ve ellerinde değişim cihazı bulunuyor.

ipad 2 64GB wifi+3g değişimi yaptım. Bir diğer ipad 16GB wifi+3g ve 3.sü sadece wifi. Telefon ile tablette durum farklı, misal ipadde cdma olayı yok.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• myfranco kullanıcısına yanıt
    iPad 2'de LTE desteği olmadığı için bir sıkıntı olmuyor ama özellikle 3. Nesil ve 4. Nesil iPad'lerde model farklılığı çok problem oluyor ve garanti sağlanmayabiliyor eğer ülkemizde satılan modeli almadıysanız. Mesela iPad Air'lerde iki model var birisi dünya genelinde satılan diğeri Çin'de satılan model. Eğer o Çin'de satılan modeli alır ve yolunuz garantiye düşerse o cihaza değişim sağlanamayacaktır. Aynı modelse ise zaten iPhone olsun iPad olsun garanti dahilinde değişim filan yapıyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.