Şimdi Ara

Iphone 5 sık sık şarj etme ilgili bir soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ip5 kullanıyorum fakat bazı arkadaşlarımın ve internetten okuduğum kadarıyla iyice kafam karıştı :)) şöyle bazı yerlerde sık sık telefonunuzu şarj ederseniz batarya için bi sorun olmaz vs istediğiniz kadar yapın batarya ömrü azalmaz... bazı yerlerde de çok sık şarj edersek batarya ömrününü azaldığını ki bana mantıklı geldi belli bir şarj doldurduktan sonra pil ömrünün azaldığı sizce hangisi doğru?

• http://www.apple.com/tr/batteries/

ayda 1 defa tam doldurup tam boşaltın

geri kalan 29 gün %20'nin altına düşürmeden şarj etmeye çalışın

tabi sen yapıyormusun diye sorsan kafama göre şarja takıyorum tey tey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 8 Temmuz 2013; 20:04:33 >
  • Bu pillerin döngü olayına göre ömürleri vardır.

%1 den %100 1 döngü %50 den %100 e 0.5 döngü.Toplam 500 kere döngü kapasitesi var.Her yıl %20 kapasitelerini kaybederler.

Önerim %20 veya en fazla %10 a kadar düşürüp battery doctor uygulamasıyla şarj etmeniz. O size şarjdan çıkartmanız gerektiğinde uyarır.

Mümkün oldukça sık sık şarj edin.İçerisindeki iyonları harekete geçirmiş olursunuz.

Ayda birde arkadaşımızın dediği gibi tam deşarj yapın pil kalibre olsun..

İyi kullanımlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle içimi ferahlatan açıklamalarınız için ikinize de çok teşekkür ederim. %20'nin altına pek indirip şarj etmiyorum ve ayda 1 tamamen bitirip dolduruyordum, her kafadan ses çıkınca kafanız bulanıyor ister istemez :) çok sağolun tekrardan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Bu pillerin döngü olayına göre ömürleri vardır.

%1 den %100 1 döngü %50 den %100 e 0.5 döngü.Toplam 500 kere döngü kapasitesi var.Her yıl %20 kapasitelerini kaybederler.

Önerim %20 veya en fazla %10 a kadar düşürüp battery doctor uygulamasıyla şarj etmeniz. O size şarjdan çıkartmanız gerektiğinde uyarır.

Mümkün oldukça sık sık şarj edin.İçerisindeki iyonları harekete geçirmiş olursunuz.

İyi kullanımlar.

bak şimdi aklıma bir şey takıldı :)) her gün atıyorum günde %20 olmadan farz edelim ki %35'de şarj ettim 2 kez ve ya 3 kez bu batarya ömrünü azaltmaz mı? :)) Sık sık şarj etme muhabbeti sıkıntı yaratmıyor yani :))

• Ben hep %1 yada %5 kadar kullanıp gece yatarkende sarja takıyorum.sizce doğru mu yapıyorum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bataryalarda ayrı bakım gerekiyor haa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone x saçma bir sorun
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

http://www.apple.com/tr/batteries/

ayda 1 defa tam doldurup tam boşaltın

geri kalan 29 gün %20'nin altına düşürmeden şarj etmeye çalışın

tabi sen yapıyormusun diye sorsan kafama göre şarja takıyorum tey tey

%20 nin altına düşürmek için uğraşıyodum bende

• quote:

Orijinalden alıntı: xaghra

quote:

İyi kullanımlar.

bak şimdi aklıma bir şey takıldı :)) her gün atıyorum günde %20 olmadan farz edelim ki %35'de şarj ettim 2 kez ve ya 3 kez bu batarya ömrünü azaltmaz mı? :)) Sık sık şarj etme muhabbeti sıkıntı yaratmıyor yani :))

Azaltmaz,hatta daha yararlı.

@zedge08
    %1 çok düşük,ha tam kapanmış ha %1 olmuş her şarjda nerdeyse tam deşarj yapıyorsunuz bu zararlı,bu pilleri sonuna kadar bitirmemek gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xaghra

quote:

İyi kullanımlar.

Azaltmaz,hatta daha yararlı.

@zedge08
    %1 çok düşük,ha tam kapanmış ha %1 olmuş her şarjda nerdeyse tam deşarj yapıyorsunuz bu zararlı,bu pilleri sonuna kadar bitirmemek gerekli.

Hmm tamam zaten gün sonunu zor getiriyorum bidakine %10 un altına inmeyeyim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.