sadece arama cevaplama vs. kullanıyorsanız en az 3-4 gün kesin dayanması lazım. Mutlaka sorun var. ekran parlaklığı düşük 3g ve wifi kapalı mı?
Arka planda oyunları fln açıkmı bırakıyorsun yoksa
Ben henüz 25 saat gideni görmedim, tabiki adam gibi kullanıldığında. Onu kapat bunu kapat, tele dokunma falan yaparsan, süre uzayabilir tabiki.
ben 4.1 versiyondayken herşey açık halde ve kurcaladığım halde 2 günde bir şarj ediyodum 48 saati rahat görüyodum, ama 4.2.1 e geçeli aynı şartlarda maximum 24 saat yani her gece sarj ediyorum, telefonun herşeyini kapatırsanız iphone kullanmanın ne anlamı kalırki :)) sadece alo demek için 3310 yeterde artar, aletin hakkını vermek lazım dimi arkadaşlar
Hocam o zaman sorunu sizden kaynakladığı aşikar, yani 4.1'de 48 saat giden şarj aynı şartlarda 4.2.1'de 24 saati çıkartamıyorsa ya Apple'da çalışan mühendisler işten kovulup 4.2.1 halktan farklı meslek gruplarına yazdırıldı ya da Apple yeter artık bu kadar kazandığım ben yavaş yavaş batmak istiyorum gibi bir felsefe benimsedi.
Şarjın 1 gün gitmesi bence oldukça normal çünkü ip4 önceki serilere benzemiyor, resmen bir tablet işinide görüyor cihaz o yüzden çok kurcalıyor kullanıcılar nedeni ise mükemmel bir ekran birşey okurken yormuyor gözleri netliğinden dolayı, çok hızlı bir cihaz her işinizi takılmadan yapabiliyorsunuz o yüzden pc'ye göre tercih oranı fazlasıyla arttı şahsen ben üşeniyorum evde pc başına geçmekten ip4 ile hızlı bir şekilde takılıyorum uzanarak, oyunlar ise retina ekranla coştu vb olaylarla günlük kullanımı azaltamıyor insan bir türlü.
quote:
Orijinalden alıntı: losthell Hocam o zaman sorunu sizden kaynakladığı aşikar, yani 4.1'de 48 saat giden şarj aynı şartlarda 4.2.1'de 24 saati çıkartamıyorsa ya Apple'da çalışan mühendisler işten kovulup 4.2.1 halktan farklı meslek gruplarına yazdırıldı ya da Apple yeter artık bu kadar kazandığım ben yavaş yavaş batmak istiyorum gibi bir felsefe benimsedi.
Şarjın 1 gün gitmesi bence oldukça normal çünkü ip4 önceki serilere benzemiyor, resmen bir tablet işinide görüyor cihaz o yüzden çok kurcalıyor kullanıcılar nedeni ise mükemmel bir ekran birşey okurken yormuyor gözleri netliğinden dolayı, çok hızlı bir cihaz her işinizi takılmadan yapabiliyorsunuz o yüzden pc'ye göre tercih oranı fazlasıyla arttı şahsen ben üşeniyorum evde pc başına geçmekten ip4 ile hızlı bir şekilde takılıyorum uzanarak, oyunlar ise retina ekranla coştu vb olaylarla günlük kullanımı azaltamıyor insan bir türlü.
Yorum ve tespitlerin çok doğru bende masaüstü notebook olmak üzere 2 bilgisayar var masaüstünü sırf oyun amaçlı topladım notebook internet amaçlı aldım heryere taşırım kablosuz diye amma iPhone 4 çıktığı gün aldım isler değişti her ısı telefondan yapar oldum hatta nova2 modern combat vs...oyunlar pc yi aratmıyor elimden düşmez oldu alet kullanmayan bilemez diyorum bu konforu
quote:
Orijinalden alıntı: losthell Hocam o zaman sorunu sizden kaynakladığı aşikar, yani 4.1'de 48 saat giden şarj aynı şartlarda 4.2.1'de 24 saati çıkartamıyorsa ya Apple'da çalışan mühendisler işten kovulup 4.2.1 halktan farklı meslek gruplarına yazdırıldı ya da Apple yeter artık bu kadar kazandığım ben yavaş yavaş batmak istiyorum gibi bir felsefe benimsedi.
4.2.1 fw nin bazı kullanıcılarda sorun olduğunu araştırırsanız görürsünüz bunlardan biride benim, kaç sefer restore yaptım baya bı illallah dedirtmişti şarjı emiyodu 10 saati bile goremiyodum, bekleme ve kullanım süreleri hep birbirine esitti mesela atıyorum 9 saat bekleme 9 saat kullanım, 7 saat bekleme 7 saat kullanım gibi. Konuyu açan arkadasın dedigi gibi bütün herseyi kapatıp gece %100 bıraktığımda sabah % 60-70 arasi oluyodu, lütfen bilmeden konuşmayalım
4.2.1'de bu sorun redsnow üstüne genelde green ile jail atınca ortaya çıkmakta yani versiyon sorunu değil forumdaki sorunlar jail sorunu, bazı kullanıcılar dediğin kısıma ben de dahildim, 2g ve 3g'dede 3.1.3'te yaşadığım için bu sorunu her zaman yeni versiyon atıp jail yaptıktan sonra ilk bunu test ederim ve gördümki bu firmware ile jail sıkıntı yaratıyor ardından forumda konusunu gördüm ve sorunun çözümünü paylaştım, dediğim gibi 2,3g ve 4 dahil hepsinde bu tür sorunlar yaşanabiliyor fakat restore sonrası düzgün bir jail yapılırsa çözüme ulaşılıyor 4'te 2 restorede çözüm buldum fakat 2 çok uğraştırmıştı beni hatta bir ara jailden vazgeçecektim.
quote:
Orijinalden alıntı: losthell 4.2.1'de bu sorun redsnow üstüne genelde green ile jail atınca ortaya çıkmakta yani versiyon sorunu değil forumdaki sorunlar jail sorunu, bazı kullanıcılar dediğin kısıma ben de dahildim, 2g ve 3g'dede 3.1.3'te yaşadığım için bu sorunu her zaman yeni versiyon atıp jail yaptıktan sonra ilk bunu test ederim ve gördümki bu firmware ile jail sıkıntı yaratıyor ardından forumda konusunu gördüm ve sorunun çözümünü paylaştım, dediğim gibi 2,3g ve 4 dahil hepsinde bu tür sorunlar yaşanabiliyor fakat restore sonrası düzgün bir jail yapılırsa çözüme ulaşılıyor 4'te 2 restorede çözüm buldum fakat 2 çok uğraştırmıştı beni hatta bir ara jailden vazgeçecektim.
Hocam ben hic jail yapmadimki, telefonu nasıl aldıysam öyle kullanıyorum , 42. hafta üretimi iPhone4 32 GB.
Wireless surekli acik + whatsapp 24 saat gidiyor 10 saat kullanim
3g surekli acik + whatsapp 17-18 saat gidiyor 8 saat kullanim
exchange olan bir mail hesabi varmi telefon uzerinde? Ben exchange olan hesabi kullandigimda pil sabah %100 ken aksama kadar zor dayaniyordu. gunde iki defa sarj etmek zorunda kaliyordum.
telefon en cok data illetisimi yaptiginda, gps kullanildiginda ve ekrani acik iken pil tuketiyor. durdugu yerde pili en uzun dayanan telefonlardan birisi iphone.
ayrica unlock yapilmis telefonlarda da unlock yonteminden dolayi pil cok bariz olmasa da normalden daha hizli tukenir.
eger internet kotaniz cok hizli tukeniyorsa, kullanmadiginiz halde telefon isiniyorsa ve ozellikle Edge'de iken (3G'de olmaz) etraftaki diger elektronik cihazlarla surekli manyetik girisim olusuyorsa (meshur dittiri dittiri sesi) bir sekilde telefonunuz data alip gondermeye calisiyor demektir. Bende tum bu saydiklarim vardi. Exchange hesabini kaldrinca duzeldi.
Dostum o zaman telefon arızalı jail yoksa, çünkü 4.2.1 dünyada milyonlarca kullanıcının kullanıldığı aylarca testinin yapıldığı ve binlerce geliştirici tarafından denenilen bir firmware yani sorunlu olmasına imkan yok ki yurtdışı forumlarındada çok takılırım macrumors'ta özellikle, jail olmadan bu sorunu yaşayan başka kimseyi görmedim. Hele ki 1-2 saat sekse tamam diyeceğim fakat 12 saatlik bir fark tek kelimeyle Apple gibi bir şirketin çıkarttığı sürümden mümkün değil.
Ya arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum.Ben daha önce iphoneda girdiğim kadar internete girmedim,onun için bi kıyaslama yapamıyorum.Ancak günde ortalama 3 saat filan giriyorum nete.Dün bu saatlerde tam deşarj ve şarj işlemi yaptım.şuan batarya %30'da.Bana çok kısaymış gibi geliyor batarya süresi.Dediğim gibi daha önce telden fazlaca net keyfi yapmadığımdan bir kıyaslamada yapamıyorum.Isınma yok,bildirimler kapalı,ekran parlaklık seviyesi %40'larda(aslında en çok zoruma giden bu.Elimde ipek gibi ekranı olan telefonu sonuna kadar parlatıp o muhteşem görüntüyü alamıyorum,şarj çok daha çabuk biter diye),nete edge ile giriyorum ve tabi arka plan uygulamalarını sık sık kapatıyorum.Aslında gözlemlerime göre sadece arama yapsam çok çok fazla gidecek ama bu aleti ne alo demek için aldım,nede millete hava atmak için(benim hava atmama gerek kalmıyor,eline alıp bir defa nete girenler hastası oluyor).
Sizce bu 1 günlük süre normal mi?Ekran parlaklığı yüzde kaç etkiler?oyun oynayamıyorum mesala,oyunlar yüzde kaç etkiler?
Not:Tel jb'siz,4.2 sürüm yüklü.
hocam telefon arızalı olsa 4.1 sürümdeyken de aynı şekilde olması lazım olmazmıydı? ama 4.2.1 e geçince sorun oldu, 4.1 deyken süperdi pili bitmek bilmiyodu
herşey açık olsa bıle adam gece yatmadan yüzde 100 yapıyorum kalkınca yüzde 70 oluyor demış. Bütüb herşey açık olsa dahı bu kadar şarz gıtmez durduğu yerde. Bır garantıye yoksa da artık parasıyla servıse gösterırsen ıyı olur, normal değıl çünkü.
3G Sürekli açıkken Kullanım 4-5 saat beklemede bazen 1-2 gün oluyo bitiyor. bir ara sıkıntı yaptım millet nasıl 10 saat kullanım görüyor diye. Asparagas habermiş :) apple zaten %100 dolu olan pile 8-10 saat 3g ömrü biçiyor millet nasıl 10 saat kullanım 24 saat bekleme yapıyor şaşıyorum. 3g kapattım bi ara 3 günden fazla gitti. Ne kadar 3g o kadar az batarya. :)
Hocam iyi diyosunda senin telefonun arızalı olma ihtimali, 4.2.1 sürümünün sorunlu olma ihtimalinden çok daha fazla hatta banko geliyor bana yani sürüm sorunlu olsa çıkalı aylar oldu mutlaka farkedilir ve en kötü 4.2.2 şeklinde bir fix firmware çıkardı. Ya indirip kurduğun firmware dosyaları arızalı, apple'dan inidirip itunes ile yapacağın restorede sorun ortadan kalkacaktır yada telefon arızalı, dediğim gibi 30dk falan değil koskoca 24 saat fark olması tek kelimeyle imkansız bir sürümde.
Zaten öyle yaptım manuel indirip shift restore yaptım öyle düzeldi yinede her gece şarja takiyorum, kafamada takmıyorum, cunku ne varsa hepsi acik, benim teşhisim sorun fw den kaynaklandı zira bekleme ve kullanım süreleri eşit yaziyodu, telefon arızası degil yazilimla alakalı ve telefon dolmak bilmiyodu saatlerce sarjdaydi ama şimdi 2 saat olmadan tamamen dolmuş oluyor, 4.3 surumude bu yüzden erken çıkardılar hataları kapatmak icin bu ayın sonuna kadar yayınlanır suan betasi mevcut zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Error 404 herşey açık olsa bıle adam gece yatmadan yüzde 100 yapıyorum kalkınca yüzde 70 oluyor demış. Bütüb herşey açık olsa dahı bu kadar şarz gıtmez durduğu yerde. Bır garantıye yoksa da artık parasıyla servıse gösterırsen ıyı olur, normal değıl çünkü.
Servislik bir durum yok benimde öyleydi 1 günde 2 kere şarj ediyodum temiz bı restore ile ve telefonu itunese yeni iPhone olarak tanıtımda düzeldi. Ama yinede 4.1 sürümdeki gibi degil, resmen pili bitirmek icin uğraşıyodum ama bitmiyodu :))) keske geriye dönüş olsada 4.1 yapsam shsh kaydida almamıştım.
Temiz bir restore yap olmaz ise tek çözüm servise vermek