Şimdi Ara

iPhone 4 (ios) mü yoksa HTC HD7 (WP7) mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Hattımı Vodafone'a taşıdım ve iPhone 4 alacağım kontratlı tarifeden. Şuanda HTC HD2 kullanıcısıyım ve açıkçası WM 6.5.X den oldukça memnunum. Cihaz beni hız olarak, uygulamalar olarak yetiyor. Zaten telefonuma ilk kez cep bilgisayarı alan gibi 100lerce oyun program yüklemiyorum. Igo, Shazaam tarzı işimi görecek uygulamaları yüklüyorum. Şimdi gelelim asıl soruya;

Ben hayatımda hiç iPhone kullanmadım; çokta eksikliğini hissetmedim. Tamam yeri geldi application store'da bulunan şu program Windows Mobile için olsa iyi olurdu dediğim oldu. Telefon kullanıcılarıın çoğu wp7 yi beğenmesede ben beğeniyorum. 1. nesil bir işletim sistemini 4. nesil ios ile karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum. Hatırlayın iPhone çıktığında kaç tane application var dı? Hatasız mıydı? Zamanla hepsi oturdu. Bende aynı şansın windows phone'a da verilmesi taraftarıyım. iPhone'da ki uygulamaların WP içinde çıkacağına inanıyorum. Yeni updateleri ile WP'u MS'un düzelteceğini düşünüyorum. Sonuçta, artık Apple ve Google Android gibi güçlü rakipleri var ve pastayı onlara bırakmayacaktır. Kaldı ki bir iPhone 4 fiyatına HTC HD7 + iPod Touch alırım applicationsa application, müzikse müzik :)

Cihazların teknik özelliklerine gelince. iPhone'un kamerasının daha iyi olduğu bir gerçek ama ben zaten telefonda fazla fotoğraf çeken biri değilim (Nikon D90 sahibi olunca), istediği kadar iyi çeksin sonuçta arasında dağlar kadarda fark yok. Ekran kalitesi olarak retina display sahibi bir iPhone tüm rakiplerine fark atıyor ama HD2 nin büyük ekranından sonra iPhone'un ekanı beni ne kadar keser bilemiyorum. Çift kamera konusunda iPhone bir adım ötede olsada ben hiçbir zaman bu özelliği kullanmıyorum ve gereksiz buluyorum.

Dokunmatik hassasiyeti konusunda da her iki cihazda bence aynı. İki cihazıda inceledim; büyük ekranlı bir cihazda yazı yazmak çok daha rahat geliyor bana.

Ayrıca bir yazılım mühendisliği öğrencisi olarak her iki cihazdada program geliştirebilirim ama şuanda WP7 için program geliştirmek daha avantajlı geliyor bana.

Bana göre iPhone'un en büyük artısı aldıktan sonra "aa bak şu marka daha iyi özellikli cihaz çıkarmış" sendromu yok. Yani iPhone 4 aldın mı bir üst modeli Apple üretene kadar o platformda ki en yüksek model sende olmuş oluyor.

Sonuç olarak iki cihazda kendi çapında + ları var. Ben sizin bu iki cihaz hakkında ki düşüncelerinizi tarafsız olarak dinlemek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 29 Ocak 2011; 11:28:55 >

• wp7 çok kötü önerilmez ama w7 phone alacaksan samsung omnia iyidir burası fan bölümü burada sana herkes iphone 4 al diyecek ama heves bir zaman sonra sıkılabilirsin yani o kadar abarttıklarına bakma milletin.Ayrıca en kaliteli ekran retina ekran değil bunu kim dediyse ciddiye fazla alma sadece çözünürlük en keskin iphone. samsung galaxy s çok şahane bir telefon bizzat inceleme zamanım olmuştu android e de bakabilirim dersen galaxy s2 tarzı bir model çıkacak onu inceleyebilirsin sadece öneridir.Android e eğilim gösterirse htc desire hd de çok şahane bir telefondur

özetle wp7 daha çok yeni ve çok tutmadı gibi gözüküyor.İphone 4 durumun iyiyse ve böyle ben parasıyla alırım kardeşim kimenecilerdensen işini görür ama ben yazılım konusunda serbest olsun istediğim şeyi yüklemek isterim dersen android.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnadormania -- 29 Ocak 2011; 11:27:23 >

İPhone 3g [ s ] 32 gb White
  • Bu alanda pek tarafsız yazı olması zor detaylara girmeden şunu size yazabilirim.Ben HTC'nin fanatiği idim,cihaz çıkar Tayvan'da 2 gün sonra elimde olurdu,yıllardır.Ama iPhone'dan sonra 4-5 tane kutusunda bir kenarda durmakta.Pastayı filan bilmem,ama tek OS kendi markası ile pastadaki payın bir önemi yok zaten.2 OS her markaya mal veriyor,birisi sadece kendi markasına

Detay yorum yazmıyorum,o zaman fanatikler dolar burası
  • Samsung telefonlara asla paranı verme. WP7 alacaksan ki bence Android'den çok daha güzel, arayüz olarak android'den çok daha başarılı tasarıma sahip. Becerilerini bilmiyorum tabi, daha elime alıp kullanmadım. Ancak kullanıcı videolarından hız olarakta gayet güzel gözüküyor. Microsoft bu sefer bence güzel bir iş çıkarmış. Zamanla xbox live ve app lerde gelişecektir. Sonuçta Microsoft gibi bir şirket var arkasında.

HTC HD7 gayet güzel bir telefon. Fiyatını bilmiyorum, ama ülkemize uygun fiyatta gelirse bence alınabilir.

Samsung diyenleride anlamıyorum, kağıttan yapılmış bir telefonu nasıl önerebiliyorlar anlamış değilim. HTC HD7 Aluminyum kasa ve çok sağlam bir telefon. Cihazın tasarımıda Samsung'tan çok çok daha iyi.
  • Android' in bence en büyük eksisi scrool esnasında yaşadığı takılmalar. Bu lagların olmadığını lütfen bana kimse söyleme ve ısrar etme hatasında bulunmasın. Zira 3Gs ve N1 kullanan bir kullanıcı olarak bunu bariz şekilde bizzat görebiliyorum. Windows Phone 7 de ise Android de yaşanan bu laglar yok. Menü geçişleri son derece yuumuşak ve akıcı... Gördüğüm kadarıyla Windows, Android' e kaptırdığı koltuğunu geri almada oldukça ısrarlı. Kullanım açısından herhangi bir şey diyemem çünkü WP7 kullanmadım ama marka saplantısı olan üyelerin söylediklerini takmamanı öneririm. Samsung oldukça kaliteli ve insan sağlığına değer veren ürünler yapar. Şahsen ben Htc yerine her zaman Samsung u tercih etmiş ve bunda da hiç pişman olmamışımdır. Htc de güzel bir marka ama ciddi anlamda tasarım sorunu var. Tüm ürünleri neredeyse birbirinin kopyası... WP7 li cihaz olarak Hd7 ve Omnia Phone 7 arasında seçim yapmam gerekirse şahsen Omnia7yi seçerim. Çok daha sadec ve klas yapısı var.
    Şu anki fiyat duruma göre WP7 li cihazlar i4 den daha uygun. Burada seçim tamamen sana kalmış. Yazılım geliştirme dışında bütçen müsaitse ve biraz daha bekleyebilirsen iPhone un yeni modelini tercih edebilirsin. Nasıl olsa WP7 li cihazların da garantilisi henüz satılmıyor ülkemizde. iPhone yeni modeli de piyasaya çıktığında malum sitelerde anında satışa sunulacaktır. Yani öyle 1 yıl gibi bir süre bekleme derdin olmayacak. Yok hemen alacağım dersen de ve özellikle uygulama geliştirmeyi düşünüyorum dersen, yeni işletim sistemi ve inanılmaz bir uygulama açığı olduğunu göz önünde bulundurduğunda WP7 li bir telefon almalısın. İnanıyorum ki yakın zamanda Android den kaçanın ilk uğrak yeri, iPhone a inanılmaz benzeyen kullanım deneyimi ve uygun fiyatı ile WP7 olacaktır.

• Yorumlarınız için hepinize teşekkürler

Orijinalden alıntı: Carnadormania

wp7 çok kötü önerilmez ama w7 phone alacaksan samsung omnia iyidir burası fan bölümü burada sana herkes iphone 4 al diyecek ama heves bir zaman sonra sıkılabilirsin yani o kadar abarttıklarına bakma milletin.Ayrıca en kaliteli ekran retina ekran değil bunu kim dediyse ciddiye fazla alma sadece çözünürlük en keskin iphone. samsung galaxy s çok şahane bir telefon bizzat inceleme zamanım olmuştu android e de bakabilirim dersen galaxy s2 tarzı bir model çıkacak onu inceleyebilirsin sadece öneridir.Android e eğilim gösterirse htc desire hd de çok şahane bir telefondur

özetle wp7 daha çok yeni ve çok tutmadı gibi gözüküyor.İphone 4 durumun iyiyse ve böyle ben parasıyla alırım kardeşim kimenecilerdensen işini görür ama ben yazılım konusunda serbest olsun istediğim şeyi yüklemek isterim dersen android.

galaxy s i bende inceledim media makt ta. Telefon oyuncak gibi birşey. bişeyler yapayım dedim yemin ederim 30 sn öyle baktım sonra bıraktım. o kadar para verdikten sonra daha fazla şey istiyor insan.

• ne istediginizle baglantili. htc hd7 kullaniyorum. gayet memnunum. iphone 4 kullanan arkadaslarim da var. htc hd7 ile iphone4 yanyana konulunca cok net bir sekilde htc hd7'nin ekraninin cok daha buyuk, berrak oldugunu gorebilirsiniz. ayrica mukemmel bir muzik keyfi de sunuyor. win7 applicationlar henuz henuz gelistirildigi icin tek eksigi bu diyebilirim.

ANCAK
    Isletim sistemi secimi gozonune alinirsa, HTC HD7 alabilirsiniz bence.

iOS an itibariyle daha olgun, ve iOS te elbette cok daha fazla sey yapabilirsiniz. Ancak cok sey yapabilmek degil, yapabildiginiz seyleri iyi yapmak onemli. Ne de olsa telefonu alirken ne yapip yapmadigini bilerek aliyorsunuz.

Iyi calisma konusunda, execution konusunda, iOS ile WP 7 arasinda ucurumlar yok. Ikisi de cok efektif calisiyor, ancak farkli sistemler. Bence kurcalayin, WP 7 nin arayuzu size daha cekici gelirse onu alin, aksi takdirde iOS su anda daha olgun bir sistem. Ayrica, farkli bir deneyim yasamiz olursunuz, malum iOS cok yaygin, WP7 bir farklilik ve yeni bir soluk. Ayrica Android den cok ama cok ustun bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 27 Şubat 2011; 4:30:18 >
  • yerinizde olsam iphone alırdım. neden derseniz yazılım öğrencisi olduğunuzu düşünürsek farklı sistemleride görmek sizin için güzel olur. wm yi sevdiğinizi ve rahat kullandığınız belirtmişsiniz zaten. birde ios'u denerdim yerinizde olsam. neden android değilde önce ios u denemenizi önerdiğimi soracak olursanızda şu anda aldığınız bir iphone 4 ü 1-2 ay kullanıp begenmemeniz, alışamamanız durumunda neredeyse hiç maddi kaybınız olmadan geri satabilir ve yerine android li veya wp7 li bir model alabilirsiniz. gerçi hd7 nin türkiye fiyatı henüz belli değil ama yinede maddi olarak kaybınız olacagını zannetmiyorum. bunun dışında bence her pda kullanıcısı begensede begenmesede sektörde iyi durumda olan işletim sistemlerini kısa sürede olsa denemeli. wm tecrübeniz var zaten o yüzden android ve ios tecrübeside güzel olacaktır sizin için. yoksa hd7 ile iphone 4 arasında işletim sistemi olarak çok fark olmayacak gibi ikisinide seçmek sizi üzmez bence. (uygulama olarak degil tabi hız olarak ) ama yinede wp7 yi alıp kullanmadan biraz yüklenmeden bilemeyiz.

• hd7 nin hd2 den neredeyse hic bir farki yok,o yüzden ios deneyimini yasamani isterim sahsimca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chante

ne istediginizle baglantili. htc hd7 kullaniyorum. gayet memnunum. iphone 4 kullanan arkadaslarim da var. htc hd7 ile iphone4 yanyana konulunca cok net bir sekilde htc hd7'nin ekraninin cok daha buyuk, berrak oldugunu gorebilirsiniz. ayrica mukemmel bir muzik keyfi de sunuyor. win7 applicationlar henuz henuz gelistirildigi icin tek eksigi bu diyebilirim.

tek eksik ve en önemli eksik bu zaten.
    kopyala yapıştır geldi mi bilmiyorum.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.