Şimdi Ara

iPhone 3Gs DFU Modda Takılı Kaldı, Yardımlarınızı bekler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize selamlar öncelikle.

2 gün önce aldığım iPhone 3Gs ilk kapanışta elma logosunda takılı kaldı, araştırıp kendisini update etmeye çalıştım restore moda alıp fakat 3194 sorununu aldım 3.1.2 yüklerken. Sonra araştırıp sorunun üstesinden geldim fakat bu sefer 1015 sorunu alıyorum.

Sorum şu olacak;
    Blackra1n çalışmıyor, waiting for device diyip kalıyor,
    3194 sorununu tinyumbrella server gösterip host dosyasına gs.apple.com ekleyerek hallettim ve software sonuna kadar yükleniyor iPhone'da, sonrasında 1015 error veriyor ve siyah ekran oluyor, yani açılmıyor,
    Epey araştırdım, sorunu yaşayıp halleden birileri vardır forumda diye burada paylaşayım dedim.

Bu arada, iPhone konusunda yeniyim, açıklama yapacak arkadaşlar ona göre detaylı cevap verebilirse minnettar olurum.
    iPhone ilk aldığımda açıkken 3.1.2 versiyon olduğunu görmüştüm ayarlardan fakat shsh almadım, bilmiyordum almayı. Orijinal update başarısız oldu yine 1015 sorunuyla, yoksa onuda denedim. Ayrıca 4.0.2 denedim, o da işe yaramadı.

Windows 7 Starter kullanmaktayım ve RecBoot çalışmıyor, galiba alete daha önce jailbreak yapıldığı için. LibUsb kullanmayı denedim, windows 7'de patladı, Windows XP'de libUSB den sonra RecBoot işe yaramadı. Bunlar haricinde çözüm üretebilecek bir cengaver arıyorum açıkçası...

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Kısacası, alet DFU modda takılı kaldı, yukarıda yazanlar haricinde nasıl kicklerim?
  • tinyumbrelladan exit recovery demen gerekli diye biliyorum ben
  • tinyumbrella cihazı görmüyor malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berquay

tinyumbrella cihazı görmüyor malesef...

DfU moda alın. shift+restore yapıp fwyi yükleyin.Bu sırada tinyumbrella açık olsun en baştan beri.En sonda 1015 verince exit recovery yaparsınız.Görmesi lazım, itunes görüyorsa tiny de kesin işlem sırasında görecektir.
  • shsh kaydı olmadan düşük versiyon yükleyemezsin dostum yüklesende dfu moddan çıkmıyor kendim kaç gün uğraştım nafile haberin olsun
  • Hic iTunes yüklenmemiş bir pcde normal restore yapin...(xp işletim sistemi tavsiyemdir)sorun büyük ihtimal cozulecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu şekilde deneyeceğim.
    quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

DfU moda alın. shift+restore yapıp fwyi yükleyin.Bu sırada tinyumbrella açık olsun en baştan beri.En sonda 1015 verince exit recovery yaparsınız.Görmesi lazım, itunes görüyorsa tiny de kesin işlem sırasında görecektir.

shsh kaydı yok ama benim telefon 3.1.2 idi zaten, yinede yükleyemez miyim?
    quote:

Orijinalden alıntı: anubis2005
    shsh kaydı olmadan düşük versiyon yükleyemezsin dostum yüklesende dfu moddan çıkmıyor kendim kaç gün uğraştım nafile haberin olsun

• Tinyumbrella ısrarla görmüyor aleti dfu modda olduğu için...
    quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

• Dediğimi yaptinizmi?
  • Ne yazikki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anubis2005 -- 4 Şubat 2011; 15:03:05 >
  • Şöyle ki, eğer daha önce hiç iTunes kurulmamış bir bilgisayarda, iTunes kurup restore&update yapın diyorsanız, evet denedim ve başarısız oldu, yarın 3. bir bilgisayarda deneyeceğim. Ama eğer iTunes yüklü olmayan bir bilgisayarda başka bir yolla restore yapın diyorsanız yöntemini dahi bilmiyorum. Bu arada bugün telefonu yeniden siyah ekrandan(DFU Mode) kurtarıp restore moduna geçirebildim şans eseri.
    quote:

Orijinalden alıntı: N-HakaN

Hic iTunes yüklenmemiş bir pcde normal restore yapin...(xp işletim sistemi tavsiyemdir)sorun büyük ihtimal cozulecektir

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berquay -- 4 Şubat 2011; 19:44:04 >
  • quote:

Şöyle ki, eğer daha önce hiç iTunes kurulmamış bir bilgisayarda, iTunes kurup restore&update yapın diyorsanız, evet denedim ve başarısız oldu, yarın 3. bir bilgisayarda deneyeceğim. Ama eğer iTunes yüklü olmayan bir bilgisayarda başka bir yolla restore yapın diyorsanız yöntemini dahi bilmiyorum. Bu arada bugün telefonu yeniden siyah ekrandan(DFU Mode) kurtarıp restore moduna geçirebildim şans eseri.
    quote:

Hic iTunes yüklenmemiş bir pcde normal restore yapin...(xp işletim sistemi tavsiyemdir)sorun büyük ihtimal cozulecektir

Doğrusunu yapmışsınız birde xp olmasına ve herhangibir virüs programının açık olmamasına dikkat edin.
    Bir kavlere bu sorunun bu sekilde coZuldugunu Gordum.
    Saygılar.insallah duzelir

• Malesef bu da işe yaramadı, 1015 hatası aldım, Tinyumbrella ile kick out of recovery mode dedim fakat recovery mode da hala...

quote:

quote:

Şöyle ki, eğer daha önce hiç iTunes kurulmamış bir bilgisayarda, iTunes kurup restore&update yapın diyorsanız, evet denedim ve başarısız oldu, yarın 3. bir bilgisayarda deneyeceğim. Ama eğer iTunes yüklü olmayan bir bilgisayarda başka bir yolla restore yapın diyorsanız yöntemini dahi bilmiyorum. Bu arada bugün telefonu yeniden siyah ekrandan(DFU Mode) kurtarıp restore moduna geçirebildim şans eseri.
    quote:

Doğrusunu yapmışsınız birde xp olmasına ve herhangibir virüs programının açık olmamasına dikkat edin.
    Bir kavlere bu sorunun bu sekilde coZuldugunu Gordum.
    Saygılar.insallah duzelir

• Bu sorunu yaşayıp çözen bir arkadaş yok mu koskoca DH'de?
  • shift+restore ile çözebilmen gerekir. başka bir bilgisayarda son sürüm itunes ile denemelisin. en son yüklediğin oynanmamış fw yanında olsun.

halledemezsen bir yol daha var

cihazı resetle. home+power. açılınca tekrar dfu moda alma işlemi yap. hepsini baştan dene. cihazı resetle kapat, kapalıyken itunes a bağla. olmadı itunes kapalıylen (otomatik açılmayı kapatmayı unutma itunes ekranında) ve tel kapalıyken tekrar bağla. windows cihaz bulundu derse itunes u tekrar aç. shift+restore a geri dön.

aklına gelen ne kadar başka şey varsa hepsini dene.

bunlar işe yaramıyorsa daha yeni bir fw atmayı dene. itunes sürümünü sakın atlama.

hala çözüm yoksa servislik işi olabilir.
  • Cevap için teşekkürler öncelikle. Dediğinizi deneyeceğim yalnız iPhone'u bağladığımda nasıl itunes'ı çalıştırmayı engelleyebileceğimi bilmiyorum. Ayrıca söylediğiniz 2 yöntemi de denedim, son versiyona da update etti fakat hala çözüm yok. Denemeye devam :)
  • Sorunu şimdi çözdüm, paylaşacağım birazdan çözümü...
  • çözdüyseniz geçmiş olsun. paylaşırsanız çok güzel olacak
  • Yoğunluğum bittiği anda detaylı bir konu açacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.