merhaba arkadaslar sitede aradım biraz ama pek anlayamadım sorumun cevabı varsa kusura bakmayın
dün teknosadan iphone 3g 16 gb aldım suan telefon sarjda daha acmadım cihaz hakkında pek bi bilgim yok bu kayıt muhabbeti nedir ve yaptırmam gerekirmi ne işe yarar biraz aydınlatırsanız sevinirim
bide jailbreak yapmak ürünün garantisini bozuyormu ?
yardımlarınız için teşekkürler
Bu konularda pek bilgili değilim ama yaklaşık 6 saattr bişi yazılmayınca konuna bir yazayım dedim.Şimdi eğer telefonu teknosa'dan aldıysan telefon zaten kendiinden kayıtlı olmalı(bildiiğim kadarıyla) ha öyle değilse deKayıt olayı için telefon,pasaport ve 5-10 lira para olması lazım.Sonra operatörüne gidip bu işlemi yapacaksın.. Ha unutmadan bu pasaportun son 1 ay içinde giriş çıkış yapmış olması gerekiyor. 2.İşlem bence yurtdışından gelenler içindir.. Senin kayıt felan yaptırmana gerek yok yinede arkadaşlar net cevabını verirler.
Jailbreak da yine biildiğim kadarııyla garantiyi bozmaz ama garantiye yollayacağın zaman orjinal firmware ile restore etmen gerekir.Yoksa garanti kapsamı dışında olabilir.Buda kesin biir bilgi değil tabi....
Dediğim gibi 6 saat bişi yazılmayınca konu boş kalmasın diye bildiklerimi paylaştım kusuruma bakma..
Bu arada telefonu ne kadar aldığını yazabilirmisin?
yurtdisindan alinma yada oradan getirtilen cihazlar kayit ediliyor. teknosadan aldigin cihaz genpa yada kvk dan oldugu icin zaten kayit edilmis oluyor, eger teknosa kendisi yurtdisindan getirip satmiyorsa ;)