Şimdi Ara

Iphone 3G 3.1.3 Restore

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay önce aldığım (2. el, türkiyeden alınmış iphone 3g, simlock problemi olmayan) üzerinde 3.1.3 ve yaklaşık 200 tane program yüklü iphone hiç birşey yapmadan, sadece bazı programları silerek kullanıyorum.

Kendi rehberimi müziklerimi falan attım. Telefon yavaşlamıştır diyenler falan da var bukadar olunca. Mesela mesajlara tıklayınca mesajların tam açılması 4-5 saniye kadar sürüyor.

Merak ettiğim acaba restore etsem, jb yapsam ve işime yarayan programları en baştan kursam farkedilir bi hızlanma olur mu?

Ve olur diyorsanız en başından itibaren ne yapmam gerekir? Sadece önemli olan rehberim ve takvimdeki kayıtlarım. Gerisinin önemi yok.
    Veya programları komple yedek alabiliyor muyuz?

SSSH kaydı mı ne öyle birşey var, onu yapmam gerekir mi?

Hadi restore edeceğim, bunun için 3.1.3 versiyonunu mu indirip yapacağım, yoksa direk itunes den restore et deyince otomatik kendisi indirip yapacak mı.

Backup yapmıştım, restore ettikten sonra backup ı geri yükleyebiliyor muyuz?

Hadi restore ettik, sonra sim kartı aktive etmek gerekiyor sanırım, bu konuda nasıl bir yol izliyoruz?

JB için de sanırım bi kaç yol var, hangisini tavsiye edersiniz.

Itunes pek kullanmadığımdan sordum bu kadar soruları :) Umarım çok başınızı ağrıtmamışımdır, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• ben de merak ediyorum bunu
  • Eğer telefonu restore ederseniz yani 4,0,1 yüklerseniz telefonunuz dahada yavaşlar. 3 G ye ios 4 tavsiye edilmiyor. Bana sorarsanız hiç bir işlem yapmayın. Böyle kullanın.
  • benim suan ag ayarlarini sifirlamam yuzunden internetim calismiyor. o yuzden restore yapmayi dusunmustum. 3.1.2 firewire i yukleyerek restore yapsam olmaz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

benim suan ag ayarlarini sifirlamam yuzunden internetim calismiyor. o yuzden restore yapmayi dusunmustum. 3.1.2 firewire i yukleyerek restore yapsam olmaz mi?

Zaten yapılması gereken bu :)
  • Kendi yaptığım adımları buraya yazacağım, belki birilerinin işine yarayabilir.

* Şimdi restore atmadan önce tüm kişilerimi, takvim bilgilerimi, notlarımı outlookta düzenledim.
    * Telefonumdaki programları itunese "transfer purchase" ile aktardım.

/ Sonra 3.1.3 versiyonunu telefonu dfu moda alarak shift + restore ile kurdum.
    / Spirit JB ile jailbreak yaptım.
    / iPhone Pc Suite spirit jb yi telefona jb yapılmış gibi görmediğinden cydia dan afc2add programını kurdum. Böylelikle iPhone Pc Suite programını da kullanabilir hale getirdim.
    / Appsync kurdum. Sonrasında itunes'dan

Telefonu iTunes e bağladım.

Yeni bir telefon mu önceden backup mı diye sorduğunda yeni bir telefon seçeneğini seçtim.

Sonra Summary sekmesinin en altındaki Options kısmındaki bütün seçenekleri kaldırdım.

Info sekmesindeki
    + Sync contacts with outlook
    + sync calendars with outlook
    + sync mail accounts with outlook
    + sync notes with outlook

Advanced kısmından da bütün seçimleri temizledim.

Apps sekmesindeki Sync Apps seçimini etkinleştirerek itunes ile telefonu senkronize ettim.

Sonuçta kişilerim, mail hesaplarım, programlarım telefonuma yüklenmiş oldu.
    Sonra cydia dan ihtiyacım olan programları ekstradan kurarak (sbs settings, iphone delivery, recent call delete, sms helper, cyntacs, quickreply, winterboard, vb..) telefonu istediğim hale getirdim.

Sonra asıl korktuğum kısım şuydu ki, telefona yeni kişiler ekleyip, sildiğimde ne olacak ?

Telefona yeni kişiler ekledim, sildim. Profil fotolarını değiştirdim, ekledim.

iTunes ile sync yapınca sonraları telefonumda yaptığım değişiklikleri bilgisayarımda outlookta da uygulamış oldu.

Outlook tan kişileri csv formatına aktarıp gmail kişilerime aktardım. Buradan da kişileri iphone a yükleyebiliyorsunuz. (Küçük bir bilgi)

• arkadaşlar bende de 3.1.3 yüklü bende telefona format atmak istiyorum. Yani herşey fabrika ayarı olacak. Sanırım iphone larda bunun adı restore. ios 4 tavsiye edilmiyorsa yeniden 3.1.3 yüklerim fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bunu detaylı anlatan bir link falan verebilirmisiniz varsa. Birde bu restore yaptıktan sonra itunes ile yeniden eşleştirme falan yapmak gerekiyormu? JB unlock falan yapmıycam. Telefonu 2. el aldığım için hazır kullanıyorum o yüzden telefona ne yapıldı yada ne yapılacak pek bilgim yok. Tek bildiğim şuanki sürümü 3.1.3. ve sorunsuz diyebilirim. Hiç uğraşma mı dersiniz? Acemiyim de zaten :) Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G-Unit -- 5 Ağustos 2010; 20:54:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İos 6.1.3 wifi
    12 yıl önce açıldı
    iPhone 6 Plus 8.2 Şarj
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.