Şimdi Ara

İphone 2.0.1 çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün dedim.apple taktiği bu çıkartır yakın zamanda yenisini çıkartır.demiştim gerçekleşti.şimdi ne olacak ben daha 2.0 ı yüklemedim birde başımıza 2.01 çıktı vay halimize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_guler

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Itunes ile bağlanıp doğrudan update et dedim. Etti ve telefon sorunsuz çalışmaya başladı. Şu an 2.01 oldu. Tahmin edilceği üzere Cyndia ve mxtube kayboldu. ama zaten kullanmıyordum.

İlk dikkatimi çeken contacts penceresinin eskisinden daha hızlı geldiği oldu. Daha detaylı inceleyemedim.

Daha önce winpwn ile 2.0 yapmıştım ona göre herkes denemesin.

Activate olayı nasıl oldu peki?
  • Bir kaç yabancı sitede active olayının sorun çıkarmaığını okudum. elimde eski pwn li firmware de olunca gözümü karartım (önce yedek aldım) update yaptım. Appstore dan aldığım tüm yazılımlar da geri geldi ancak. turkcell logo autocorrection belası geri geldi. şimdi winscp ile bağlanılabiliyor mu ona bakacağım. ama evde tabii ki

quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Itunes ile bağlanıp doğrudan update et dedim. Etti ve telefon sorunsuz çalışmaya başladı. Şu an 2.01 oldu. Tahmin edilceği üzere Cyndia ve mxtube kayboldu. ama zaten kullanmıyordum.

İlk dikkatimi çeken contacts penceresinin eskisinden daha hızlı geldiği oldu. Daha detaylı inceleyemedim.

Activate olayı nasıl oldu peki?

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

senin gazınla restore ettim direk şimdi ekran dfu modunda ve sim loced yazıyor napcaz şimdi.
  • Üzüldüm şimdi.

Ben de hiç bir sorun olmadı. Bir de doğrudan Itunes üzerinden download edip restore etmeyi dene. Ben öyle yaptım. Var olan firmware linklerine pek güvenemiyorum. Daha önce winpwn ile pwn edilmişti değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: birumut

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

senin gazınla restore ettim direk şimdi ekran dfu modunda ve sim loced yazıyor napcaz şimdi.

• evet akşam akşam iş çıktı başımıza.
  • cihaz restore olmuyor hata veriyor DFU MODDA KALIYOR CİHAZ resetliyorum açılıyor gene dfu modda napcam bilmiyorum.
  • Bir şey diyemeceğim.

Winpwn ile oluşturduğun bir önceki firmware elinin altında ise bir de onu dene ya da farklı bir bilgisayar ile dene. 2.0 güncellemesi sırasında ben de çok tırmalamıştım. 7-8 saat sonra ancak ayağa kalkmış idi.
  • quote:

Bir şey diyemeceğim.

Winpwn ile oluşturduğun bir önceki firmware elinin altında ise bir de onu dene ya da farklı bir bilgisayar ile dene. 2.0 güncellemesi sırasında ben de çok tırmalamıştım. 7-8 saat sonra ancak ayağa kalkmış idi.

winpwn ile kırdığımı atıyomuş gibi yapıyor ama ekranda bişey dönmiyor elma var sonda bitincede hata veriyor iş aldık başımıza başka bişey deyil şimdi indiriyorum itunesten bide onu kurmayı deniyim bakalım oda olmazsa napıcamı bilmiyorum açıkcası ziphone ile dfu moda soktum yoksa hiç açmıyordu

ekran şimdi bir elma oluyor bir dfu moda giriyor kendi kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birumut -- 5 Ağustos 2008; 17:36:23 >
  • Kardeş custom 2.0 dosyasını direkt restore et, emin olmadan niye böyle işe kalkıştın anlamış değilim. Olmazsa winpawn ile barbee nin yönergelerini uygula, bu arada ayhan kardeşim ilk defa senden itunes a jailbrake ve unlock olmuş bir telefonunun yeni firmware restore edildiginde kırılmış oldugunu duydum herhalde cihazın mübarek bir cihaz. Kusura bakma ama sana inanmadım bu konuda!
    Bir umut kardeş dediklerimi bir uygula umarım sorununu halledersin
  • Arkadaşlar,

Bu iş biraz uğraşmayı göz önüne aldığınız zaman yapmanız gereken bir durum. Ben ne de olsa elimde eski firmware var diye yaptım. Kaldı ki herkes de yapmasın dedim. Ama birumut arkadaşımızın başını ağrıtmış belli ki.

Ben yapmadığım birşeyi burada niye paylaşayım herkesin de telefonu patlasın diye bir hastalığımız yok. Yapıldığına dair pwn'in bloğunda bile yazı var (test etmedik ama yapanlar var deniliyor). Hani illa ekran görüntüsü ise ikna edici olan onu da verebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: hekimbaba

Kardeş custom 2.0 dosyasını direkt restore et, emin olmadan niye böyle işe kalkıştın anlamış değilim. Olmazsa winpawn ile barbee nin yönergelerini uygula, bu arada ayhan kardeşim ilk defa senden itunes a jailbrake ve unlock olmuş bir telefonunun yeni firmware restore edildiginde kırılmış oldugunu duydum herhalde cihazın mübarek bir cihaz. Kusura bakma ama sana inanmadım bu konuda!

• quote:

Orjinalden alıntı: hekimbaba

Kardeş custom 2.0 dosyasını direkt restore et, emin olmadan niye böyle işe kalkıştın anlamış değilim. Olmazsa winpawn ile barbee nin yönergelerini uygula, bu arada ayhan kardeşim ilk defa senden itunes a jailbrake ve unlock olmuş bir telefonunun yeni firmware restore edildiginde kırılmış oldugunu duydum herhalde cihazın mübarek bir cihaz. Kusura bakma ama sana inanmadım bu konuda!

orjinalimi atıyım abi telefon tuhaf oldu ne modunda bilmiorum
    cihaz devamlı dfu moda geçiyor bişey işlemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birumut -- 5 Ağustos 2008; 18:28:21 >
  • valla arkadaşlar akşam akşam mahfolduk istanbul gaziosmanpaşa eyüp yada çevresi bana yardımcı olcak biri varsa lütfen bana ulaşsın.

ziphone ile dı it al diyorum etki etmiyor ilk öyle yaptım bişeyler oldu belki bu dfu modundan çıkar diyorum ama fatda yok.

CİHAZI KAPATIYORUM CD İLE USB KABLOSU RESMİNE GEÇİYOR KENDİ KAPANIYOR KENDİ KENDİNE TEKRAR CD İLE USB KABLO EKRANI OLUR KENDİ KENDİNE BUNU YAPIYOR RESTORE OLMADI KIRILMIŞ 2.0 YAPTIM OLMADI E YAPRIMSA OLMADI YARDIMCI OLURUM DİYORSANIZ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM BUDA DERS OLDU HERKESE İNANIYORUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birumut -- 5 Ağustos 2008; 18:49:23 >
  • arkadasim telefonu kapat menu tusuna ilk basmak uzere menu tusu ve power tusuna 10 sn basili tut bu islemi yaparken telefon bilg e bagli olcak ve itunes acik olcak 10 sn snnda acma kapama tusunu birak menu tusuna basmaya dvm et snra tel dfu moda girmis olcak bu sekilde dfu ya sokarsan tum yazilimlari yukleyebilirsin zibri ye dfu moda alirken guvenme derim
  • quote:

orjinalimi atıyım abi telefon tuhaf oldu ne modunda bilmiorum
    cihaz devamlı dfu moda geçiyor bişey işlemiyor.

Kardeş senin daha önceki yüklü firmware 2.0 mıydı ? Eğer öyle ise;

1) Kendin daha önce yüklediğin ve çalışan 2.0 custom firmware i telefonun hangi modda olursa olsun shift + restore yap seç baştan yükle

Eger yüklerken 1600 lü hata alıyorsan pawn işlemini baştan yapman gerek.

2) Eger hiçbirşey fayda etmiyorsan 1.1.4 ü orjinalini restore et zibri ile kırabilirsin. 2.0 dan 1.1.4 e geçme metoduna bir göz at

Bu arada DFU moda aldıgında ekran aydınlık fakat simsiyah oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Manuel olarak dene, ayrıca telefon DFU modda iken windows DFU modu diye tanıyor. BUnları bir dene sonucu bana bildir kolay gelsin geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimbaba -- 5 Ağustos 2008; 19:48:54 >

• Selam birumut,

http://forum.donanimhaber.com/m_22328992/tm.htm adresindeki adımları tek tek işletmişmiydin?. oradaki yönerge ile pek çok arkadaşımızınkini restore ettik biz. Ben daha 2.0 zamanında yapmıştım. ilk önce 1.1.4 iken pwn yapmış sonrasında internet üzerindeki hazır bir custom 2.0 romunu restore etmiştim. (o zaman winpwn henüz çıkmamıştı).

Ben de internet üzerinde yaptığım bir incelemede aşağıdaki açıklamayı görünce ne kaybederim deyip yaptım:

If you absolutely can’t wait then original (2G) iPhone owners can update using iTunes if they really need to, but you’ll lose third-party applications that rely on the Jailbreak, although it is reported that the 2G device remains activated, we have not clarified this.

Açıklamada 3. parti uygulamalar dışında telefonun aktif kaldığını ama henüz test etmediklerini söylüyor.

Sonuç olarak benim telefon da herhangi bir sorun çıkarmadan upgrade oldu.

Ama siz siz olun çok vaktiniz yoksa ve ön hazılırklarınız yoksa iphone ile upgrade işine girmeyin.

İphone 2.0.1 çıktı

• Birşeye dikkat ettim, sen update ettim dedin birumut arkadaşımızda restore ettim demişti acaba bundan bir farklılık mı oldu ? Enteresan bir durum
  • Olabilir bilemiyorum.

zaten pwn edilmiş ve 2.0'a güncellenmiş bir telefonum vardı. Yine anladığım kadarı ile bir önceki pwn işlemi zaten bootloader ve baseband'ı flashlanmıştı. böylelikle telefon unlock edilmeye zaten ihtiyaç duymayacaktı. jailbreak kısmı kaybolcaktı onu da kabul etmiştim. Tek nokta firmware güncellemesi sonrası aktivasyon hala aktif kalacak mı idi. O konu hakkında da oluyormuş yazısını görünce hiç düşünmeden itunes ile bağlandım 2.01'e download edip güncelle dedim. O sırada iş çıkınca bakmayı bile unuttum döndüğümde başarı ile olduğunu gördüm.

Benim tahminin bu firmware Iphonun activasyonunu bozmuyor.

Eğer düzgün bir pwn işleminden geçmiş telefonunuz varsa sanki işler yolunda gidiyor. gibi. Bu arada bootlader 4.6 idi. acaba böyle bir gol yenildi 3.9 ile mi sorun yaşandı Tamamen tahmin.

Son olarak daha önce piyasaki hazır firmwareler çok hazin deneyimlerim de oldu. 2-3 1.1.4 firmware'i hata verip dönmezken Itunes'a indir ve sen yap deyince telefonumun canlandığını da bilirim (tam bir gün kaç kez flash yaptım hatırlamıyorum)

Sütten ağzım yandı açıkcası. ben yaptım bir sorun yaşamadım ama siz de olmama ihtimali var birumut kardeşim buna bir örnek. Bu yüzden tekrar tekrar söylüyorum. Lütfen işi görmeden önce biraz hazırlıklı olun.

Son olarak güncellemesi sonrası çok uğraşamadım ama winscp ile bağlanamadım Iphonebrowser da keza çözüm olmadı. Tahminimce jailbreak işleminin geri alınması bu tool'larında çalışmamasına neden oluyor.

çok hakim olmayan arkadaşlar ütfen winpwn'i beklesin.

• quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

ya arkadaşım üzüldüm valla.ama keşke biraz araştıraydın akşam akşam kendine sorun çıkarttın kardeşim ya valla çok üzüldüm geçmiş olsun.seninkide iyi cesaret biz 2.0 a geçemiyoz sen 2.01 e geçmeye kalmışın neyse geçmiş olsun..

• Tek hamlede, 2.0.1 e yükseltilmiştir iphone...
    İtunes dan, update yaptım next dedim. Kendi kendine 10 dakikada işlem tamamlandı. Sorun yok...
    Yalnız benim tahminime göre bunu G5 macosx ten yapıyorum bu işlemleri....
    İlk 2.0 a geçişte tek hamlede yapmıştım. Sanırım benim tahmini mac le alakalı olabilir. Bunların sistemleri aynı olduğuna göre, stabil çalışıyor...
    Denemek size kalmış... Kendinden emin olmayan denemesin...
    Call forwarding ve gsm logosu harici hiçbirşey değişmedi... İnstall edilmişler aynen yerinde..Rehber yerinde, son aramalar yerinde... vs vs...
    Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.