Şimdi Ara

[2.0.2] iPhone2G Unlock, iPhone3G Jailbreak | WinPwn & QuickPwn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
457
Cevap
4
Favori
80.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  [2.0.2] iPhone2G Unlock, iPhone3G Jailbreak | WinPwn & QuickPwn

WinPwn 2.5 ile iPhone 2G Jailbreak ve Unlock, iPod Touch ve iPhone 3G Jailbreak
    FW 2.0.0, 2.0.1, 2.0.1

WinPwn 2.5 yönergesinin devamında iPhone 3G için Jailbreak yönergesi, QuickPwn RC3 ve 2.0.1'e kadar destekleyen WinPwn 2.0.0.4'ün yönergesini bulabilirsiniz.

WinPwn 2.5'i çözemediğim bir nedenden dolayı bilgisayarımda çalıştıramadım. Eğer sizde de ipsw dosyası yaratırken program durursa bilinki yanlış bir şey yapmıyorsunuz, bu program bazı bilgisayarlarda çalışmıyor. Nedeni henüz belli değil.

Yönergeleri buradan alıp sitesine kopyalayan tembeldir, haindir, başına bin beteri gelesicedir.

Bilgisayarınızda iTunes 7.7 ve .Net Framework kurulu olmalıdır.

• Birinci Adım
    Masaüstünüze "PWNAGE" adında bir klasör yaratın.
    Ve bu dosyaları o klasöre indirin.
    WinPwn 2.5 Beta,
    3.9BL
    4.6BL
    2.0.0, 2.0.1 ya da 2.0.2 ipsw
    (Dosyanın cihazınıza uygun olmasına dikkat edin)

• İkinci Adım
    WinPwn'ı bilgisayarınıza kurun. Masaüstüne eklenen WinPwn ikonuna çift tıklayarak programı çalıştırın.

• Üçüncü Adım
    WinPwn ekranı karşınıza çıkınca "Expert Mode" yazan yere tıklayın ve Expert Mode ON'a dönüştüğünü kontrol edin.

iPhone'unuzu seçin (bu yönergede iPhone 2G için anlatmaya devam edeceğiz, fakat yöntemi öğrendikten sonra bu yönergeyi 3G için de uygulayabilirsiniz. Yazılım olarak 3G'nin kırılmadığını, bu programın 3G sim kilidi kırmak için kullanılmadığını unutmayınız)

• Dördüncü Adım
    Şimdi telefona kurmak istediğiniz Firmware'i seçin ve sağ aşağıdaki yeşil oka tıklayın.

• Beşinci Adım
    Sim kilidini kırmak için yeşil olan düğmeye basın.

• Altıncı Adım
    BootNeuter sim kilidini kırdıktan sonra telefonunuzdan otomatik olarak silinmesini istiyorsanız yeşile basın.

• Yedinci Adım
    Activate işlemi için yeşil oka basın. Eğer bu yazıyı donanimhaber.com dışında bir yerde okuyorsanız bilin ki yazı çalıntıdır.

• Sekizinci Adım
    YouTube aktivasyonu için yeşile tıklayın.

• Dokuzuncu Adım
    Cydia'yı kurmak için yeşile basın. Bu arada belirtmedik ama bu seçeneklerde mesela Cydia'yı kurmak istemiyorsanız kırmızıa basarak da devam edebilirsiniz.

• Onuncu Adım
    Installer 4'ü kurmak için yeşile basın.

• Onbirinci Adım
    Root Partition'un büyüklüğünü değiştirmek için yeşile basın. Buna hayır demeyin çünkü o zaman ipsw dosyasını yaratamıyor. Bir kaç adım ileride Partition büyüklüğünü belirlememiz gerekiyor. Şu anda bu yazıyı başka bir sitede okuyorsanız; Donanim Haber'in sunduğu "Çalıntı yönergeler" reklamlardan sonra devam edecek.

• Onikinci Adım
    Restore sırasında telefonunuzdaki tüm biligilerin sıfırlanıp kurulmasını istiyorsanız yeşile basın. Telefonunuz zaten her restore işleminde sıfırlanır. Daha sonra iTunes'dan yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz. (Not: bu seçeneğe evet derseniz iTunes'un restore işlemi uzayacaktır.)

• Ünüçüncü Adım
    Telefonun açılışında ve Recovery modda farklı resimler/fotoğraflar görmek istiyorsanız bu seçeneği işaretleyin.

• Ondördüncü Adım
    Root Partition büyüklüğünü 800MB yapın.

• Onbeşinci Adım
    Eğer Onüçüncü adımda evet dediyseniz burada resim seçebilirsiniz.

• Onaltıncı Adım
    WinPwn size yaratacağı dosyayı nereye kaydetmek istediğiniz soracak. En başta masaüstüne yarattığınız PWNAGE klasörünü seçin. Save düğmesine tıklayın.

• Onyedinci Adım
    WinPwn ipsw dosyasını arayacak. Eğer bulamazsa sizin seçmenizi isteyecektir.

• Onsekizinci Adım
    WinPwn size özel ipsw dosyasını yaratacaktır.

• Ondokuzuncu Adım
    WinPwn, iPhone'unuzu USB vasıtası ile bilgisayarınıza bağlamanızı isteyecek. Telefonunuzu bağlayın ve yeşil oka basın.

• Yirminci Adım
    WinPwn, Pwnage işlemi için hazır olduğunu söyleyecek. Yeşil oka basın.

• Yirmiikinci Adım
    Burada size gösterildiği gibi Home (yuvarlak) ve Power (tepedeki açma kapatma) tuşlarına basın. DFU Mode'a geçmeniz için burayı dikkatlice takip etmeniz gerekiyor.

• Yirmiüçüncü Adım
    Telefonunuz DFU Mode'a geçince WinPwn, Pwnage işlemine başlayacaktır. Bu sırada, bu yazı DonanimHaber.com için yazılmıştır başka bir yerde okuyorsanız, bizden çalınmıştır. Söylemiş miydik?

Pwnage bitince bilgilendirileceksiniz.

iPhone'unuzun üzerine "Ready to Restore Custom IPSW" yazacak.

• Yirmidördüncü Adım
    iTunes, recovery mode'da bir telefon bulunduğunu söyleyecek.

Shift tuşuna basılı tutarak RESTORE'a tıklayın.

Açılan pencede, kaydettiğiniz size özel ipsw dosyasını seçin.

iTunes işlemini bitirince telefonunuz sim kilidi kırılmış bir şekilde açılacaktır.

WinPwn 2.5 ile iPhone 3G JAILBREAK YÖNERGESİ

• Bilgisayarınızda iTunes 7.7'nin kurulu olduğundan ve kurulum sonrası bilgisayarınızı yeniden başlattığınıza emin olun. Aynı zamanda eğer Windows XP kullanıyorsanız bilgisayarınızda .Net Framework de kurulu olmalıdır. Bilgisayarınızda WinPwn'ın eski versiyonu yüklü ise WinPwn 2.5'i kurmadan önce kaldırın.

• Adım 1
    Masaüstüne PWNAGE adında bir klasör yaratın. O klasöre bu dosyaları kaydedin.
    1).Winpwn 2.5
    2).iPhone 3G için firmware dosyası

• Adım 2
    WinPwn'ı bilgisayarınıza kurun ve masaüstüne yaratılan WinPwn ikonuna çift tıklayarak programı çalıştırın.

• Adım 3
    WinPwn açılınca iPhone 3G'yi seçin.

• Adım 4
    Hangi sürüm firmware dosyasını kurmak istediğinizi seçin. (burada yapacağınız seçim indirdiğiniz dosya ile aynı olmalı)

• Adım 5
    iPhone'u sözleşmeli olarak kullanıp kullanmadığınız sorulacaktır. Örneğin AT&T sözleşmeli kullanıyorsanız yeşile basın.

• Adım 6
    Orijinal açılış resmi ve recovery resmi yerine başka resim eklemek istiyorsanız yeşile basın.

• Adım 7
    Adım 6'da yeşile bastıysanız, bu ekranda açılış ve recovery için resim seçebilirsiniz. Ayrıca bu ekranın bir özelliği de bu yazının donanimhaber.com forumunda yer almasıdır. Başka bir sitedeyseniz ve bu yazıyı okuyorsanız bilin ki, yazı su katılmadan çalınmıştır.

Yeşil oka basıp devam edin.

• Adım 8
    WinPwn şimdi IPSW dosyasını arayacak, bulamazsa sizden dosyayı seçmenizi isteyecektir. (birinci adımda indirdiğiniz dosyayı seçin)

• Adım 9
    WinPwn Custom IPSW dosyasını yaratacak.

• Adım 10
    Dosya yaratıldıktan sonra telefonunuzu DFU Mode'a almanız istenecek. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yeşile basın. Biliyorsanız kırmızıya basın.

• Adım 11
    iPhone'unuzu USB bağlantısı ile bilgisayarınıza bağlayın. Telefonun kapalı olduğuna emin olun. Yeşil düğmeye tıklayın

• Adım 12
    WinPwn, Pwnage işlemini yapmaya hazır olduğunu söleyecek OK'e tıklayın.

Adım 13
    Burada dikkatli bir şekilde programın size gösterdiğini uygulayın. Home ve Power (yuvarlak ve açma kapatma) düğmelerine aynı anda basın ve 10 saniye basılı tutun. 10 saniyenin sonunda Power tuşunu bırakın ve Home tuşuna 10 saniye daha basılı tutmaya devam edin.

• Adım 14
    DFU Mode'a girdiğinizde PWNAGE işlemi başlayacaktır. Pwnage işlemi başlarken bu yazının donanimhaber.com'ya yayımlandığını hatırlatmakta fayda görüyoruz. Kimi uyanıklar bu yazıları kendi sitelerine kopyalıyor. Kendileri tembel, cahil ve açgözlüdür.

Pwnage işlemi bitince uyarı çıkacak.

Telefonunuzda "Ready to restore Custom IPSW" yazacak.

• Adım 15
    iTunes açılacak ve Recovery Mode'da iPhone bulduğunu söyleyecek.

Shift tuşuna basarak iTunes'daki RESTORE'a tıklayın.

Açılan pencerede yaratılan firmware dosyasını seçin. Dosya BELGELERİM klasörünün kökünde olacaktır.

iPhone 3G'nizin RESTORE'u bittikten sonra Jailbreak işlemi yapılmış olarak açılacaktır.

iPhone Dev-Team "Happy Update Day" (Mutlu Güncelleme Günü) sloganı ile QuickPwn 1.50'yi ve PwnageTool 2.0.3'ü duyurdu. Bu duyuru ile telefonlarını 2.0.2'ye güncellemeye başlayan iPhone kullanıcıları, kısa bir süre sonra Dev Team'in günlüğüne şikayetlerini yazmaya başladılar. Bunun üzerine Dev-Team yeni bir günceleme yapacağını açıkladı ve bugün QuickPwn RC3 ve PwnageTool 2.0.3.1'i çıkarttı.

2.0.2'ye yükseltmek istediğiniz iPhone 2G, 3G ve iPod Touch için kullanabileceğiniz QuickPWN RC3 yönergesi için yazının devamına bakabilirsiniz.

Malzemeler:
    Firmware dosyası için buraya tıklayın. Buradan indireceğiniz dosyanın, doğru olmasına özen gösterin.

QuickPwn RC3'ü indirmek için buraya tıklayın.

BootLoader dosyaları: 3.6 ve 4.9

Tüm bu dosyaları masaüstüne açacağınız QuickPwnRC3 isimli klasörün içine atın.

Telefonunuzu iTunes ile 2.0.2'ye yükseltin. Bunu yapmak için iTunes'da restore düğmesine klavyenizdeki shift tuşuna basılı tutarak tıklayın ve açılan pencerede, masaüstüne indirdiğiniz 2.0.2 ipsw dosyasını seçip telefonunuzun restore işleminin bitmesini bekleyin.

Dikkat: Eğer 2.0.x'ten düşük bir sürüm kullanıyorsanız, QuickPwn, Baseband güncellemesi yapacaktır. Bu durumda telefonunuzun IMEI adresi orijinaline dönecektir. Bunun olmasını istemiyorsanız, Pwnage Tool 2.0.3.1'i kullanın ya da WinPwn'ı bekleyin.

QuickPwn RC3'ü çalıştırın.

İşlem yapacağınız ürünü seçin.

IPSW dosyasını seçin.

Telefonunuza ekleyebileceklerinizin olduğu ekranda, Cydia, Installer, Unlock Phone ve Custom Logolar var. Eğer telefonunuzun açılış ekranında Dev-Team'in "PWN" içerikli programlar için kullandığı ananas logosunu görmek istemiyorsanız bu seçeneğin yanındaki işareti kaldırın. Telefonunuza Cydia ve Installer'ın eklenmesini istiyorsanız işaretli olmasına dikkat edin. Eğer telefonunuza BootNeuter'i kurup sim kilidi kırmak istiyorsanız Unlock phone'u seçin.

BootLoader dosyalarını ekleyin.

Telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlamanızı söyleyen ekran gelecek.

iPhone'unuzu Jailbreak işlemine hazır hale getirecek ekran açılacak ve telefonunuzu DFU Mode'a almanızı isteyecek.

Ve önceki QuickPwn'lar gibi işlemleri tamamlayıp, telefonunuzu 2.0.2'ye yükseltecek.

WinPwn ile iPhone 2.0.1 Unlock
    Dev-Team'ın yeni ürünü QuickPwn için buraya bakabilirsiniz.

iClarified.com'da yer alan yönerge ile ilgili insanların yaşadığı sorunlar neticesinde, BigBoss WinPwn yönergesi yayınladı. Sorunlar ve çözümlerinin de dahil olduğu yönerge şu şekilde.

Bu yönerge ile iPhone 2G telefonunuzu 2.0.1 firmware'e yükseltmeyi anlatacağız.

İhtiyacınız olan dosyalar;
    1) WinPwn 2.0.0.4
    2) iTunes 7.7
    3) BootLoader BL 3.9 ve BL 4.6.
    4) Doğru linkten indirilmesi gereken RESTORE dosyası. Firmware linklerine buradan ulaşabilirsiniz. iPhone 3G ve iPhone 2G telefon modelinize göre dosyayı indirmeniz gerekiyor.

• Birinci Adım.
      WinPwn ve iTunes'ı bilgisayarınıza kurun, BootLoader dosyalarını masaüzerine atın.
      Dikkat: WinPwn'ın önceki sürümü kuruluysa, yenisini kurmadan önce mutlaka sisteminizden eski WinPwn'ı kaldırın.

• İkinci Adım.
      iPhone'unuzu PC'nize bağlayın ve WinPwn'ı çalıştırın.

• Üçüncü Adım.
      WinPwn firmware dosyasını seçmeden herhangi bir işlem yapmanıza izin vermez. "Browse .ipsw" düğmesine basın ve firmware dosyanızı seçin. WinPwn dosyaya göre iPhone 2G, iPhone 3G ya da iPod ile işlem yapacağınızı belirleyecektir. İşlemi yapacağınız Apple ürününe göre doğru dosyayı seçtiğinize emin olun.

• Dördüncü Adım.
      Şimdi IPSW dosyasını yaratmamız gerekiyor. Bunun için "IPSW Builder"a tıklayın. Açılan pencerede "Applications" sekmesi ile işlemlere başlıyoruz. "Install Cydia"'yı seçin. YouTube yaması gerekiyorsa "YouTube activation fix"i seçin. (Eğer telefonunuzu AT&T sözleşmeli kullanıyorsanız, YouTube activation fix'i seçmeyebilirsiniz). Henüz Installer beta aşamasında olduğu için Cydia yerine Installer'ı seçmeyin. Tüm uygulamalara Cydia ile ulabilirsiniz. Installer'ı da eklemek istiyorsanız, Cydia'nın da ekli olması gerekir.

• Beşinci Adım
      "Custom Images" sekmesine gelin, burada telefonunuz için açılış ve restore ekranlarını kişiselleştirebileceğiniz imajları ekleme olanağına sahipsiniz. Burası opsiyoneldir.

• Altıncı Adım
      "Custom Payload" sekmesine tıklayın. Burada .ipsw dosyasına dahil edeceğiniz yazılımları ekleyebilirsiniz. Bu eklemeleri, kendi yarattığınız dosyalar için kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Telefonunuz kurulduktan sonra istediğiniz dosyaları Cydia vasıtası ile ekleyebileceğiniz için, bu ekranı geçebilirsiniz.

• Yedinci Adım
      "Advanced" sekmesine tıklayın. Şimdi burada yapacağınız ayarlar oldukça önemli.
      Eğer AT&T sözleşmeliyseniz, "Unlock" işlemine ihtiyacınız yok. Dolayısı ile buradaki bütün seçenekleri boş bırakmanız gerekiyor. Telefonunuzu AT&T sözleşmesi ile kullanmıyorsanız, Turkcell, Vodafone, Avea gibi diğer operatörler ile kullanacaksanız;
      * Activate
      * Enable Baseband Update
      * Unlock Baseband
      * Auto delete BootNeuter.app
      * BootLoader dosyalarını masaüstünden seçip ekleyin
      Bütün bu seçenekleri seçin, sonunda ekranınızdaki görüntü bunun gibi olmalı;

NOT: Activate iPhone seçeneğini işaretlediyseniz "Applications" sekmesinden "YouTube Activation Fix"i de işaretleyin!

• Sekizinci Adım.
      Partition Resizer. 550MB'a ayarlayın. Eklediğiniz paketler bu boyuta sığacaktır. Gereğinden büyük boyut seçmeyin. Seçerseniz boşu boşuna iPhone'unuzun disk alanını harcamış olursunuz.

• Dokuzuncu Adım.

IPSW dosyasını yaratmak için "Build .ipsw"ye basın.
      NOT: Dosyayı kolayca bulabileceğiniz bir yere kaydedin. Mesela masaüstüne.

• Onuncu Adım.
      Eğer daha önce WinPwn kullandıysanız (mesela iPhone'unuz açılışta ananas logosu gösteriyorsa) Tavsiye edilmese de 12. adıma geçebilir, yarattığınız ipsw dosyası ile RESTORE işlemini yapabilirsiniz.

Ana ekrana geri dönün, iPwner'ı seçin. iPwner sizden yarattığınız ipsw dosyasını seçmenizi isteyecek. Dosyayı seçin.

WinPwn işlemi bitince bu ekran çıkacak karşınıza;

• Onbirinci Adım.
      Telefonunuzu DFU MODE'a alın. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, burayı okuyun.

• Onikinci Adım.
      Telefonunuz DFU Mode'dayken iTunes 7.7'yi açın ve klavyenizdeki shift tuşunu basılı tutarak RESTORE'a tıklayın. Çıkan pencereden, yarattığınız ipsw dosyasını bulun. Restore işlemi ile beraber 10-15 dakika içinde telefonunuza yarattığınız .ipsw dosyası yüklenecektir.

Sorun Giderme:
    iTunes'da karşınıza çıkan hatanın numarası 20 ve aşağısı ise telefonunuzu DFU Mode'a alamamışsınız demektir.

160x hatası alıyorsanız (1600, 1601, 1602, 1604) yanlış firmware dosyasını telefonunuza yüklemeye çalışıyorsunuz demektir.

160x hataları 2.0.0.3 veya daha düşük WinPwn kullanıyorsanız da karşınıza çıkar.

Eğer son sekmede sadece Activate'i seçtiriyorsa iPhone 3G için olan firmware ile işlem yapıyorsunuz demektir. iPhone 3G henüz WinPwn ile Unlock edilememektedir. Ama iPhone 3G'yi bu programı kullanarak Activate ve Jailbreak edilmiş hale getirebilirsiniz.

Eğer telefonunuz şebekeyi bulamıyor veya sinyal almıyorsa büyük ihtimalle activate işlemini seçip, unlock'ı seçmemişsiniz demektir.

Eğer e-posta programınız açılışta çöküyorsa, Cydia'dan BossPrefs -> More -> Fix User Dir Permissions'ı kurun.

Eğer iTunes her telefonu bağladığınızda yedeğinizi telefona geri yüklemek istiyorsa buradan 2.0.1 ve 2.0 arızaları ve çözümlerini okuyun.

Diğer yönergeler içinhttp://www.iPhonedo.com adresine bakabilirsiniz.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbee -- 5 Eylül 2008; 3:40:12 >

• Eline sağlık kardeşim çeviri için büyük emek harcamışsın. Daha öncede bana çok yardımcı olmuştun. Katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum .

yalniz ben anlamadim simdi bu sistemle bootloader 4.6 ya geri yukseltebilecez mi???

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M. Kemal ATATURK
  • Burda yazana göre evet...

Bu sistemi sevdim bir an önce windows işletim sistemi için çıkması dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeytos -- 3 Nisan 2008; 22:01:21 >

araştırayım bakayım neyimiş bunun ince ayrıntıları :)

quote:

Orjinalden alıntı: tomeytos

Burda yazana göre evet...

Bu sistemi sevdim bir an önce windows işletim sistemi için çıkması dileğiyle

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M. Kemal ATATURK
  • kardeş ellerine sağlık uğraşmışsın çevirmek için. windows uyumlu çıkar çıkmaz deneyeceğim
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xendaba

açıkcası yenilik olarak ne getirdiğini anlayabilmiş değilim bunu uygulayarak elde edilecek nedir ?

araştırayım bakayım neyimiş bunun ince ayrıntıları :)

Yenilikleri hemen anlatayım,
    > Bootloader derdimiz bitti, istediğimiz gibi yükseltip düşürebiliyoruz FakeBlank'e geçip geriye dönebiliyoruz.
    > Yarattığımız Custom IPSW ile hazırda UNLOCK / JAILBREAK / ACTIVATE işlemleri yapılmış, installer dahil, istediğimiz programlar dahil Firmware hazırlayabiliyoruz. Böylece iTunes ile shift+restore yapıp telefonu otomatik olarak kırık kullanabiliyoruz ki en harika özelliği budur.
    > Önümüze çıkabilecek her türlü iPhone zorlamasına hazırız. 2.0'da bootloader kontrolü olsun olmasın umrumuzda değil.
    > WiFi Fix, ZiPhone'dan farklı olarak HARDCODE yöntemi kullanmadığı için MAC adresi sabitlenmiyor.
    > Istediğimiz farklı IPSW'ler hazırlayabiliyoruz. Böylece bir iPhone alındığında, Kendimiz için hazırladığımız 1.1.4 dosyası ile RESTORE yaptığımızda telefonumuz istediğimiz herşeye sahip olarak açılıyor.

:)

• Emeğin için teşekkürler...

Benim ilginç bir sorum olacak;
    Telefonumu ilk aldıgımda bootloader 4.6 iken,tuş kilidi devreye girince 10 sn. içinde şebeke gidiyordu ve tuş kilidi devreden çıkarılana kadar telefonum kapsama alanı dışında oluyordu.Ne var ki,herkes bl 3.9 düşürülünce tepki gösterdi ama benim telefonum 3.9 a düşünce şebeke sorunum ortadan kalktı.

Şimdi acaba 4.6 ya geçince tekrar şebeke problemi yaşarmıyım sizce? merak ediyorum 4.6 bl tekrar yüklenince sorunsuz devam edecek mi?
    Zaten bu sorunun en başından beri sebebini anlayabilmiş degilim.Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: thujonn

Emeğin için teşekkürler...

Benim ilginç bir sorum olacak;
    Telefonumu ilk aldıgımda bootloader 4.6 iken,tuş kilidi devreye girince 10 sn. içinde şebeke gidiyordu ve tuş kilidi devreden çıkarılana kadar telefonum kapsama alanı dışında oluyordu.Ne var ki,herkes bl 3.9 düşürülünce tepki gösterdi ama benim telefonum 3.9 a düşünce şebeke sorunum ortadan kalktı.

Şimdi acaba 4.6 ya geçince tekrar şebeke problemi yaşarmıyım sizce? merak ediyorum 4.6 bl tekrar yüklenince sorunsuz devam edecek mi?
    Zaten bu sorunun en başından beri sebebini anlayabilmiş degilim.Teşekkürler.

Şebeke düşmesi bootloader kaynaklı olamaz, baseband kaynaklıdır tahminen. şebeke ile bağlantıyı sağlayan baseband'dir. Ama şebeke kopması iWorld ya da App Support kurulu olmadığında da olabiliyor. 4.6'ya döndüğünüzde aynı sorun olursa, yine hiç zahmet çekmeden 3.9'a dönebilirsiniz artık. :)

• ben iworld - appsupport vs hepsini denemiştim o dönemde. Bütün çabalarım sonucsuz kalmıştı.Son çağre olarak power managment plist uzantısını plist1 olarak değiştirip kapanmasını engelleyerek cözmüştüm.Ziphone 2.5 ile 1.1.3 update edip bl 3.9 a düşünce otomatik çözülmüştü durum :) sorun ilginç yani.Olmazda hep 3.9 da kalcaz gibi :))
  • ewet artık yükseltebiliniyor
    3-Bi arkadaştaki MAC'i kullanmak mı daha kolay olur.
    4-ziphone tarzı yöntemleri önermiyoruz doğğru mu anlamışım :)
    5-bahsettiğiniz bu yöntem iphonedo sitesindeki win ve mac için iki yeni yol ile ilgili mi acaba?

Orjinalden alıntı: ybsert

olmaz ya diyelim ki MAC'imiz yok, şimdi:
    1-PC me (AMD ye oluyor mu bilmiyorum ama) MAC OS yüklesem mi?
    2-Windows veya Linux ile hiç şansımız yok mu?
    3-Bi arkadaştaki MAC'i kullanmak mı daha kolay olur.
    4-ziphone tarzı yöntemleri önermiyoruz doğğru mu anlamışım :)
    5-bahsettiğiniz bu yöntem iphonedo sitesindeki win ve mac için iki yeni yol ile ilgili mi acaba?

Merhaba,
    iPhonedo'da daha bu haberi girmedim.
    Henüz mac için olduğu için bir MAC bulup kendinize özel ipsw yaratıp istediğiniz işletim sisteminde kullanabiliyor olmalısınız. Henüz denemediğimi de belirtmek istiyorum.

ZiPhone'u da korkusuzca kullanabilirsiniz.

• barbee

> Yarattığımız Custom IPSW ile hazırda UNLOCK / JAILBREAK / ACTIVATE işlemleri yapılmış, installer dahil, istediğimiz programlar dahil Firmware hazırlayabiliyoruz. Böylece iTunes ile shift+restore yapıp telefonu otomatik olarak kırık kullanabiliyoruz ki en harika özelliği budur.

demişisiniz...
    anladığım kadarı ile programları ile hazır bir iphone imajı yapılabiliyor yani elimizde birimaj dosyası gibi bişey olacak ve onu itunes den kurunca tüm programlar hazır bir iphonemiz olacak bencede süper ....peki bu "imaj" dosyası içine program veya oyun nasıl ekleyeceğiz ve hatta daha iyisi böyle gerkli hemen hemen tüm program ve oyunların eklendiği bir "imaj" dosyası varmı hazırda rpdshr den indirilebilecek boylce birçok kişi bu restore yeniden installer vs... ıvır zıvırından kurtulurdu.....??? en azından mac i olmayanlar hazır ipsw dosyalarını windowsta yuklerdi.....

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mardin -- 4 Nisan 2008; 1:04:53 >

• Güzel bir yöntem Dev Team e teşekkürler sanada barbee bu arada windows versiyonunu bekliyorum çıkınca bende deniycem..
  • denilene göre win için olan versiyonu da hazırmış, son testleri yapılıyormuş... dün itibarı ile 24 saate çıkar yazmışlar...

quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

ne zaman çıkıcak windows için olanı tarih bellimi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.