Şimdi Ara

iPhone 18 serisinin RAM bilgileri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 18 serisinin RAM bilgileri ortaya çıktı
    Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, 2026 iPhone modellerinin 12 GB RAM ile donatılmasını beklediğini söylemişti. Bu, iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve iPhone Fold'u da kapsayacak ve iPhone 17 Pro modellerinde bulunan 12 GB RAM ile eşleşecekti. Sektörün önde gelen analistlerinden Jeff Pu da iPhone 18 serisinin kaç GB RAM ile geleceği sorusunun yanıtını verdi.

Ayrıca Bkz.iPhone 18 Pro ve Pro Max LTPO+ ekranla geliyor: Face ID görünmez olacak

iPhone 18 Pro modelleri ve Apple’ın merakla beklenen ilk katlanır telefonu iPhone Fold’un 12 GB LPDDR5 RAM’e sahip olacağı söyleniyor. Düz iPhone 18 modeli de 12 GB RAM ile gelecek. Şu anda standart iPhone 17’de 8 GB RAM bulunuyor.

iPhone 18 kaç GB RAM ile gelecek?

• iPhone 18: 12GB

• iPhone 18 Pro: 12GB

• iPhone 18 Pro Max: 12GB

• iPhone Fold: 12GB

iPhone 17 RAM miktarı

• iPhone 17: 8GB

• iPhone 17 Pro: 12GB

• iPhone 17 Pro Max: 12GB

• iPhone Air: 12GB

iPhone 18 Pro Max özellikleri nasıl olacak?

Apple, iPhone 18 Pro’ların ön tasarımda ufak bir değişikliğe de gidecek. iPhone 18 Pro ve Pro Max'in Face ID için ekranın sol üst köşesinde yer alan ön kameraya ve ekran altına yerleştirilmiş TrueDepth modülüne sahip olacağı öne sürülüyor. Hap şeklindeki Dinamik Ada işlevselliğini korurken yer değiştirecek.

iPhone 18 Pro Max ve 18 Pro, TSMC’nin 2nm işlemci teknolojisini, WMCM paketlemesini ve yeni süper yüksek performanslı metal-yalıtkan-metal (SHPMIM) kapasitörlerini kullanan A20 Pro çipiyle güçlendirilecek. Cihazlar, 18MP 6P ön kamera, değişken diyaframlı 48MP 7P ana kamera, 48MP periskop/telefoto lens ve 48MP 6P ultra geniş açılı sensör ile donatılacak. Ekran boyutu açısından bir farklılık yok; iPhone 18 Pro, 6.3 inç; iPhone 18 Pro Max, 6.9 inç ekranla gelecek. Apple C2 modem, 5G tabanlı uydu bağlantısı, basitleştirilmiş Kamera Denetimi tuşu, 2026 iPhone Pro’ların diğer özellikleri arasında.

iPhone 18 ne zaman çıkacak?

Apple’ın yeni iki aşamalı lansman stratejisine geçeceği bildiriliyor. Apple'ın iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max'i Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Standart iPhone 18'in tanıtımı Mart 2027 tarihine kadar beklenmiyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2026/01/19/iphone-18-pro-ram-amount-rumors/

• Şu ram krizinde ram düşürmediğine şükretmek lazım. 12'ye zaten yeni çıkardılar 3-4 model kullanırlar onu artık.

• 17e kaçla gelecek onu merak ediyorum. Bu saatten sonra 8gb ile iş yapmaz, 16e tercih edilip geçilir. Ama 18e mutlaka 12gb ve ile gelmeli ve tr piyasası 1000 dolar altı olmalı. 16e ilk çıktığında 1000dolar üzerindeydi ve bu yüzden tutmadı. Ben de 1000 dolar altına düşmesine beklerken 17ler çıktı 16e fiyat değiştirmedi.

poco x3 pro kullanıyorum. bu sene 6. yılı olacak, 2 yıldır f/p cihaz kovalıyorum ama bir türlü denk getiremedim. geçen kasım indiriminde saniylerle 35bin tlden 16e kaçırdıktan sonra 39bin artık vermem.

işin ilginci poco x3 pro her işimi görüyor, performanslı oyunlar ve güncel banka uygulamaları vb. de dahil.

telefon piyasası gerçekten heyacanını yitirdi. sorunu olmayan çözümlerle karşımıza çıkıyorlar ve hype yaratmaya çalışıyorlar. üstüne f/p cihaz da yok. herkes pahalıya satacak, herkes kendini iphone sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerfomed -- 20 Ocak 2026; 11:45:56 >
  • Nerfomed N kullanıcısına yanıt

17e’ye 12 gb ram vermezler düz 17’den artısı olacak bir durum olmaz.

a19 çipset 8 gb ram 5 çekirdek gpu düz 17 ile aynı çipset olur

• Bugünde iphone haberine doyduk çok şükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Nerfomed

17e kaçla gelecek onu merak ediyorum. Bu saatten sonra 8gb ile iş yapmaz, 16e tercih edilip geçilir. Ama 18e mutlaka 12gb ve ile gelmeli ve tr piyasası 1000 dolar altı olmalı. 16e ilk çıktığında 1000dolar üzerindeydi ve bu yüzden tutmadı. Ben de 1000 dolar altına düşmesine beklerken 17ler çıktı 16e fiyat değiştirmedi.

poco x3 pro kullanıyorum. bu sene 6. yılı olacak, 2 yıldır f/p cihaz kovalıyorum ama bir türlü denk getiremedim. geçen kasım indiriminde saniylerle 35bin tlden 16e kaçırdıktan sonra 39bin artık vermem.

işin ilginci poco x3 pro her işimi görüyor, performanslı oyunlar ve güncel banka uygulamaları vb. de dahil.

telefon piyasası gerçekten heyacanını yitirdi. sorunu olmayan çözümlerle karşımıza çıkıyorlar ve hype yaratmaya çalışıyorlar. üstüne f/p cihaz da yok. herkes pahalıya satacak, herkes kendini iphone sanıyor.

17'den daha performanslı asla olmaz mantıken de olamaz çünkü ekonomik bir model Samsung'un FE serisi gibi bir şey, 17 8 GB iken tabii ki 17e 8 GB gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kerem Taha kullanıcısına yanıt
    okuman yok galiba

• Nerfomed N kullanıcısına yanıt

"16e ilk çıktığında 1000dolar üzerindeydi ve bu yüzden tutmadı." sen hem yazmayı hem okumayı öğren bence.

• Conduran kullanıcısına yanıt

Düz 18 2027 baharında, 18 pro serisi 2026'da.

• 18 pro alırız bi dal

Bırak bu işleri.  

anlamadım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.