Şimdi Ara

iPhone 15 Pro performans konusunda rakip tanımayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

Şuan ki duruma göre yeter, ama ilerisi için her zaman daha iyisine ihtiyaç olacak. Zaten transistör kazancını pil tüketimine de yansıtıyorlar. Güç tüketimi zaten standart durumda, bu durumda performansı arttırmaları gerekiyor. Bunların hepsi bir bilgisayar artık ayrım yapmanın bir mantığı yok. Bilgisayar alıp yazı yazan interneti takip eden içerik tüketen okey oynayan da var, telefonunda 4k video çekip render alıp yüksek grafikli oyun oynayan da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt

Bende XR var. A12’de hiçbir tekleme yok şu anda. Uygun bir zamanda 13’e geçeceğim 1-2 sene daha idare eder bu.

• Hangi profesyonel telefonla render alır, ticari işlerinde telefona güvenir kardeşim?
    Sıradan kullanıcının da renderla falan işi olmaz. Oyun performansı diyorsan amiral gemileri üç aşağı beş yukarı benzer performans zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu teknolojik gelişmelere laf söyleyenleri benim aklım almıyor. Bu arkadaşlara kalsak taş devrinde yaşamaya devam ederdik..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt

En güncel İOS sürümüne sahip bir iPhone’dan DAHA GÜVENLİ hangi cihaz var mesela bankacılık işlemleri için ?

ayrıca ayda 2-2.5k $ civarı sosyal medya geliri olan bir arkadaşım bütün işlerini telefondan hallediyor. Tamamını. Çocuğun söylediğine göre 13 pro ile 14 pro arasındaki kamera farkı bile etkiliymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzomcfly -- 2 Mart 2023; 23:51:0 >
  • yazılım ve performans uyumu hakkında iyi ama tlf lar ağır.kasa aynı kasa en azında pro modellerde değişiklik yapabilirler şahsen çıkarılabilir kamera sistemi sensörü falan getirmelerini isterim k20 pro lar güzeldi tam ekran kasa deneyimi ama kaldırdılar nedense tüm firmalar.1 saat tutunca tlf elinde bileklerin arır fiyatı yüksek ama android tarafında da yükselmeye başladı fiyat gelecek sene apple dahda fiyat yükseltir.

Mesela neyi istiyorsun da yapamıyorsun merak ettim? Teknik tasarımcıyım, sharp 3d ile koskoca projeleri çizdiğim oluyor. Gerekli malzemeleri listelemek için, ofis kullanıyorum. Dijital artistsen bi ton program var. Yazılımcıysan photoshoptan tut affinitye kadar neredeyse herşey var. 3D Artistsen nomad sculpt var. Dosya indirmen gerekiyorsa dosya yöneticisi var. Pcde yapabildiğin çoğu şeyi yapıyorsun. Bilip bilmeden konuşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romedon -- 3 Mart 2023; 11:48:46 >
  • romedon kullanıcısına yanıt

Sizin iş alanı için güzel alet ama ben en basitinden XCode, Visual Studio Code, Arduino IDE vb. gibi IDE kullanıp kod yazamıyorum.PCB tasarlayamıyorum. Matlab kullanamıyorum (Matlab var ama baya özellik yok) Yıl olmuş 2023 M2'li iPad Pro yapmışsın hala kendi yazılımın olan Xcode yok Pro olarak adlandırılan bir cihaz bu. iPad OS diye saçma salak sistem yerine cidden o gücü kullanableceğimiz hibrit bir sistem olsaydı daha iyi olur diye düşünüyorum. Onun dışında benim için kaba video edit yapması, rahat not tutulması, he dediğiniz gibi bir şeyi lidar üzerinden tarayıp onun için Shapr3d den aparat üretip 3d yazıcıdan basmak dışında kullanılabilecek özelliği yok. Hele şuanki fiyatlarda bir PC almak katlarca daha mantıklı. 1TB iPad Pro fiyatına, 1TB 4070 li laptop alınabiliyor Mühendis olan biri tarafından katlarca mantıklı çözüm. Cad olarak Solidworks varken, Shapr3d de güçsüz kalıyor derim. iPad'in şahsen ister katılın ister katılmayın benim için kullanım alanı Sidecar ile Mac'ime Duet ile kendim topladığım Windows Pc me bağlanıp koltuğa uzanıp belli başlı işleri daha rahat gerçekleştirmek için kullanıyorum pahalı 2. bir monitör görevi görüyor çoğunlukla bu iş için kullanacağımı düşünerek M1 256 gb 12.9 inc almıştım zamanında magic keyboard ile onun dışında PC yerini tutacak bir alet değil kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 3 Mart 2023; 12:52:31 >

Evet bence de en büyük sıkıntısı kod yazamamak. M2 gibi bir aletle kod yazabilmek gerekiyor. Bazı uygulamalar var kod için ama işe yarıyormu bilmiyorum. Google collab vs kullanılaiblir belki. Kodlama hakkında pek bir bilgim yok.

• Hocam yapmayın etmeyin güvenli sistem diye bir şey yoktur daha geçen haberlerde iOS'ta tüm şifrelerin çalınabileceği bir açık olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en zengin adamı gidip Windows (mac kullanacak hali yoktu tabi) ve Z Fold 4 kullanıyor işlerini bu platformalardan hallediyor fasa fiso o işler. Render derken sosyal medya üzerinden paylaştığı kısa videoları hallediyor herhalde yoksa 1 saatlik 4k projeleri telefondan halletmek imkansız gibi bir şey istediği kadar güçlensin PC'ler bir nesilde 3 kat daha güçleniyor 4XXX gpu serileri afedersiniz hayvan gibi oldu bu sene. Ben ne kadar kazandığımı yazmayacağım ama bankacılık işlemleri ile uğraşan biriyim dediğiniz arkadaştan da faza kazanıyorum iOS'tada, Android'tede, Mac'tede Win'dede şifre kaydetme kart kaydetme vb. özellikleri asla kullanmam hacklenemez aşırı güvenli sistem diye bir şey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 3 Mart 2023; 12:37:42 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Hocam yüksek grafik dediğimiz 2 oyun var zaten koca sistemde video edit desek 1 saatlik 4k video editini ben M1 işlemcili iPad Pro'da bile kabasını yaparken cihaz Custom Windows bilgisayarım veya M1 Max'lı Mac'ime göre ıkınarak yapıyorken telefonda ne render'ı alınabilir belki tiktok videoları? Benim için bu gelişmeler sadece göz boyama olmaya başladı. Cidden sosyal meyadan deli paralar kazanan birileri varsa TR koşullarında Kamera ve PC yatırımı yapmak katlarca daha mantıklı bence bu cihazlar şaka maka en az 4 sene dayanır konuma geldi. Gelişme güzeldir tabi hele katlanır telefonlar tabletlerin yapabildiklerini yapacaklar bu yüzden güçlenmesi gerekli ama şuanki form faktör ile bilemiyorum. A15 ile A16 arasında uçurum fark yoktu en basitinden koskoca Apple bile benzer kafa yapısına girmiş olabilir. A17 Snapdragon 8 Gen 3 kıyaslaması bakalım nasıl olacak.

• romedon kullanıcısına yanıt

Hocam bir kaç çözüm gördüm ama hem fazla uğraştırıcı hem Pc kadar verimi yok maalesef. Sizin sektör için güzel alet ama taşınılabilir çizim tableti bu boyutlarda ve gücü yüksek olması güzel bir şey. Benim kardeşimde M2'li versiyonunu aldı geçenlerde benden daha fazla iş yapabiliyor iPad üzerinden sizin sektörde olduğu için. Ben advanced mühendislik işleri ile uğraştığım için bana yetersiz geliyor güç olarak tamam var ama sistem kısıtlayıcı belki bundan 5 sene sonra daha iyi olacak ama şuanki hali bu.

Tabii ki bahsettiklerim yaklaşık 1-2 dakikalık videolar. Söylemeye çalıştığım nokta telefon ihtiyaçlarını karşılıyor

• brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Yok artık... 3310 da çalışıyor ona bakarsan. 14 pro max cihazım hurda olacak neredeyse aşırı eskidi artık. Siz iphone 11 diyorsunuz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orası öyle millet internette folanmak dışında başka bir şry yapmıyor ona göre iyi.

• Microsoft848327 M kullanıcısına yanıt

15 pro da ilk çıktığındaeskiyecek o zaman? Telefon piyasası doyuma ulaştı telefon kullananların yarısı 4 yılda bir artık cihaz değiştiriyor.

Kamera, PC almak vergiden dolayı görece daha kolay olabilir. Ama telefon herkesin sahip olduğu bir şey olduğu için çoğu kişi ekstra başka bir donanım kullanmıyor, gerek görmüyor bu da zaten güçlendikleri için. Ekran boyutunun küçük olması evet çalışmayı zorlaştırıyordur ama yapılabileceklere engel değil. Yapmak isteyen her türlü çatır çutur yapar. Ki Pro Max'ler çok fazla büyükler.

Yüksek grafikli çok çok fazla oyun var. En basitinden rekabetçi olarak CoD Warzone gelecek ve minimum A12 istiyor, ki artık çoğu yüksek grafikli oyun A12 üstü istemeye başladı istemese bile grafik ayarı/fps yükseltmek için istiyor. Ki A12 istemesi A16 ile aynı performansı verecek değil. İşte kaçırılan nokta burası. Birisi düşük kalite 30 fps verir diğeri yüksek kalite 60 fps olabilir. Ki rekabetçi oyunlarda fpsin önemi de malum. Mobil oyun piyasası nedense çok küçümseniyor, halbuki pazarı çok geniş. Hangi 2 oyundan bahsettiğinizi de merak ettim biri Genshin de diğeri ne? Popüler olmayan veya single bir sürü oyun var.

Bana ironi yapıyorum de.

Şakaysan okey ama ciddiysen senin gibilerin foruma ve insanlara sağlayacağı hiçbir fayda olamaz gereksiz boş kalabalıktan başka

İronidir canım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.