Şimdi Ara

iPhone 11 128GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Öncelikle belirtmek isterim ki bu forumda yeniyim. Bu da ilk paylaşımım. Yanlışım varsa düzeltirseniz memnun kalırım. Uzun bir süre derin telefon araştırması yaptım ve işlemcisi dolayısı ile iPhone telefonlara yönelmeye karar verdim(yalnızca Android kullandım bugüne dek). iPhone 11 128GB almayı düşünüyorum ancak malum fiyatlar... Şu anki internet fiyatı 12.200 ve yukarıya doğru gidiyor. Bu fiyatlarda düşüş olur mu sizce? Piyasadan anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Bekleyeyim mi yoksa alayım mı? Ya da başka bir telefon önerisi olan varsa onu da alabilirim çok teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 1 hafta öncesine kadar ben de fiyat takibi yapıyordum fiyatlar 300 500 oynayabiliyor örneğin ben bakarken 12 mini 128gb 14200du en ucuz şu an ise 13bin tl iPhone 11 128 gb 12200du şu an yine o civarda. Ben 12 mini aldım ilk iphone deneyimim. Ever fiyatlar çok fakat şöyle düşünmek lazım 2 sene sonra satmak istediğinizde enflasyonu da düşünürsek en az 9 10 belki daha fazlaya satacaksıniz. Yani aslında 2 3 bine almış oluyorsunuz bir nevi kalan 9binin 2 yıldaki fırsat maliyetini ise sıfır ve iyi telefon kullanma bedeli olarak sayıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman geçtikçe dolar bazında değeri düşer. Yani her türlü kaybedersiniz. Finansal olarak karlı kalmanın en iyi yolu gerekleri karşılayacak en ucuz cihazdır. Kalanını en basitinden dolarda tutsanız her türlü tasarruf edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 27 Mart 2022; 2:0:56 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

Yani iPhone 11 den başka bir telefon öneriniz var mı?

• Cirrus- kullanıcısına yanıt

Zaten yatırım amaçlı almıyor elbette uzun süre kullanacak ve bunun karşılığında belirli bir para çıkacak dolar bazında 2. Elde daha yükseğe satılan telefon yok zaten. Ancak şu bir gerçek ki iphone cihazlarda değer kaybı minimum oluyor 2020de sıfır alınan super amoledli mi9t için telefoncular 2000tl teklif ederken 5 6 yıllık iPhone 8 64gb 4000 ediyor

• hsndrms H kullanıcısına yanıt

Hocam android tarafında 9bin civarına s21 var kamera ve ekran özellikleri 12den iyi ancak exynis işlemcisinde ısınma ve pil sorunu var sanırım ben de araştırmıştım. Pil kötü olduğundan dolayı 120hz ekran yerine 60 90 falan kullanıyorlar. Eğer güncellemelerle çözüldü ise s21e de yönelebilirsiniz. Kendimce +- yapacak olursam ikisi arasında.

S21

Sonsuz özelleştirme seçenekleri

Çok çok daha iyi ekran

Daha iyi kamera

Isınma sorunu

Bazı kullanıcılara göre whatsapp Facebook görüntülü görüşmede aşırı zoomlu kamera

Pil yetersiz

iPhone 11

Uzun süre daha kararlı güncelleme

Uygulamaların daha önce güncellenmesi ve daha kararlı çalışması

Model yükseltileceği zaman ikinci el satış fiyatı

Ekran kağıt üzerinde kötü ancak göze batmıyor gerçekten kız arkadaşımda 11 bende 12 mini var dolby atmos videosunu açtığımda bu ne ya camurmuş diyeceğim bir fark yok

İşlemci en az 3 sene daha yeterli

Bankacılık vb işlemler için daha güvenli

3 yıl önce çıkan cihaza göre fiyat çok fazla

Ben neden s21 yerine 12 mini aldım? İlk olarak cebe düzgünce girem kompakt telefon seviyorum s21in kamera özellikleri müthiş olsa da instagrama attığım foto story kötü göründükten sonra çektiği fotoğrafın ne kadar iyi olduğunun benim için önemi yok çünkü genelde sosyal medya için fotoğraf çekiyorum. Macbook aldığım için senkronize çalışmaları hoşuma gidiyor ve kolaylık sağlıyor. Dolar ve enflasyon sabit kalırsa 12bine aldığım 12 mini 2 yıl sonra en az 9 10bin iken 9bin liralık s21 4000 4500 ve satışı daha zor.

Özetle kullanım yönüne göre araştırıp siz doğru kararı verebilirsiniz şu ezer geçer şu çöp gibi bir olay yok android de seviyorum bu zamana kadar nimetlerinden çok yararlandım her iki sisteminde kendi+ları var kullanım amacınıza göre araştırıp seçim yapabilirsiniz

• sipidik kullanıcısına yanıt

İPhone alınabilecek fiyattan android almak elbette akıllara zarar bir şey katılıyorum.

Demek istediğim, cebinizde para var 12 pro düşünüyorsunuz ama 12 mini ihtiyaçlarınızı karşılıyor. 12 mini almak daha karlı uzun vadede. Tabi artan para değerlendirildiği sürece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 12 - 256gb
    3 yıl önce açıldı
    Xiaomi note 11 pro 8gb
    3 yıl önce açıldı
    iphone 12 128GB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 ay içinde %50 zam yediği için bu fiyatlardan ürün almak ta önermek te zor. Bir yandan ihtiyaç ta söz konusu. Sizin kararınız...

• sipidik kullanıcısına yanıt

Yazdıklarınıza katılıyorum. Ben de uzun ve detaylı bir araştırma yaptım. Ancak bu kadar yüksek bir miktar verecek olduktan sonra telefonun beni uzun yıllar sorunsuz götürebilmesi ve satmayı istersem çok fazla değer kaybetmemesi gerekiyor. iPhone un uygulamalar konusunda daha kararlı çalıştığını öğrendim. Uzun vadeli kullanımlarda kasma donma vs gibi sorunlarla karşılaşılmadığını ve 2.el satış piyasasında ederinin iyi olduğunu duydum. iPhone 11 almaya karar kıldım. Ancak bu fiyatı vermeli miyim, fiyatlar düşer mi, Apple indirim yapar mı bu konularda kararsızım. Yardımcı olabilir misiniz

• Mart ayında gelen son zamlardam sonra fiyat pek oynamamış 11850 görmüş en düşük. Şu anda en düşük fiyat 12100 olarak görünüyor. Bu parayı verip vermeyeceğiniz sizin kullanım durumunuza göre değişir bol foto çekerim sosyal medyaya atarım, bankacılık işleri ile çok uğraşırım, farklı temalar olmasa da olur uzun süre akıcı olsun diyorsanız verilir. Üst mesajda dediğim gibi 12bin verseniz de aslında teli max 5bine alıyorsunuz 3 4 yıl sonra telefon degiseceginiz zaman yeniden 13 15bin vermek yerine bunu satip üzerine 5bin koyup güncel telefon sahibi oluyorsunuz yine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.