Ben de bir iPad 2 sahibiyim ve şarjın 1 saatlik kullanımda %15 azalmasına şahit oldum. Kullanım da internette bir sayfada forum okumaktan ibaret. Şarj performansınız nasıl acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: emrah1982
Arkadaslar benimde bı sorum olacak, genelde forumlarda ipadimle yazı yazarken otomatik olarak farklı kelime diye algiliyip farklı saçma bir kelime koyuyor, bu otomatik cümle olayını nasıl kapatabilirim. Ornegin eğdim .. Yani ben eheim yazmak istedim hızlı yazında çıkan kelimeye x yapmazsam böyle sacla kelimeler çıkıyor.
Settings>general>keyboarddan auto correction ve check spellingi off yapın tamamdır
quote:
Orijinalden alıntı: h.ozgur
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
ipad 2 de kart okuyucu var mı, yani fotoğraf makinası ile çektiğimiz resimleri karttı takıp atabiliyor muyuz multi tasking var mı? yani internette gezerken müzik dinleniyor mu bir de usb+kart okuyucusu ara parçası satılıyor 60 milyonya illa bunu almak lazım mı daha ucuzu var mı smart cover harici kılıflar kullanıldığında, örneğin yazı yazmak için açılı veya film izlemek için dik koyabiliyor musun, bunlar için illa smart cover mı lazım yoksa herhangi bir kılıf da olur mu
sormak istediğim sorular basit veyahut komilk gelebilir ama işte cahillik böyle bir şey. hemen sorularımı sorayım: 1. bir öğretmenim. ve bir bilgisayarda en çok kullandığım uygulama microsoft office programları. bu programı ipad 2 de kullanabilir ya da doc. ve docx uzantılı dosyaları ipadde açıp düzenleme yapabilir miyim? 2. bilgisayarımdaki bir müziği bir programı, filmi vs. tüm dataları rahatlıkla kopyala yapıştır mantığı ile kablo aracılığı ile ya da bluetooth ile ipade gönderebilir miyim? 3. jailbreak denen bir şey duydum. alınca bunu yapmak zorunda mıyım? yapmazsam ne gibi imkanlardan uzak kalmış olurum? ve bu JB denen şey risk taşır mı(bir arkadaşım ipad 1 de JB yaparken cihaz kapanmış ve bir daha açılmayınca çöpe atmış)? JB yaptık diyelim garanti göndermeniz gerekn bir arıza meydana geldi garanti kapsamı dışına çıkmış olur mu? cihazı JB öncesine geri getirebilir miyiz? 4. iyi bir Galaxy S i9000 yani android OS kullanıcısıyım. burada aklınıza gelen herşeyi yapabilir, internette bulduğunuz uygulamaları ilaçlı haliyle sorunsuz tele gönderip kullanabiliyoruz. ipad 2 de bu imkanlar var mı? yani diyelim ki microsoft office dosyasını mutlaka satın almam mı gerekiyor?(örnek olsun diye sordum:)) 5. aklıma şimdilik bunlar geliyor da mantık olarak şunu sormak istiyorum: windows 7 yi ve android işletim sistemlerinde sahip olduğum imkanlarının ne kadarına sahip olurum. avantaj ve dezavantajları nelerdir?
çok oldu kusurua bakmayın. şimdilden teşekkürler.
App Store dan iWork paketini alırsanız evet. Hayır.dosyaları iTunes a atıp oradan synclemeniz gerekiyor. Değilsiniz.ben yapmadım.fazla bı eksikliği yok. Hayır.jb yapıp programları beles alabilirsiniz.ama şahsen bunu önermiyorum. iOS çok daha hızlı bir sistem,nedeni ise sadece tek cihaza göre optimize edilmesidir.
ipad 2'yi aldığımdan beri başka tablet türlerin nekadar geride olduğunu çok iyi gördüm. Eğer tablet alacaksanız ve paranız yetmiyorsa sakın ipad2 'ye bakmayın çünkü sonra diğer ürünler size oyuncak gibi gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: myfranco
quote:
Orijinalden alıntı: emrah1982
Arkadaslar benimde bı sorum olacak, genelde forumlarda ipadimle yazı yazarken otomatik olarak farklı kelime diye algiliyip farklı saçma bir kelime koyuyor, bu otomatik cümle olayını nasıl kapatabilirim. Ornegin eğdim .. Yani ben eheim yazmak istedim hızlı yazında çıkan kelimeye x yapmazsam böyle sacla kelimeler çıkıyor.
Settings>general>keyboarddan auto correction ve check spellingi off yapın tamamdır
Çok teşekkür ederim
İpad2 ile telefon görüşmeleri yapılabiliyormu sgs tab taki gibi????
anladığım kadarıyla iwork alındığında word dosyasını açabiliyoruz, düzelteniliyoruz, kaydedebiliyoruz yani dokuman işlerinde bir sıkıntımız olmuyor peki iworks ne kadar, yalnızca pages'i alabiliyor muyuz yoksa 3 ü beraber mi satlıyor
kısacası ben pdf makale okuyacağım, internetten makale indireceğim, önemli bir cümle görürsem, word'e kayıt edeceğim, word de yazı yazacağım bunları bilgisayardan yapıyorum ama yazın şehir dışına çıkmam gerekecek, şehir dışında da işlerime devam etmem lazım netbook - pad2 arasında kaldım ipad2 benim bütün dokuman işlerimi görür mü, bu benim için önemli olan
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas kısacası ben pdf makale okuyacağım, internetten makale indireceğim, önemli bir cümle görürsem, word'e kayıt edeceğim, word de yazı yazacağım bunları bilgisayardan yapıyorum ama yazın şehir dışına çıkmam gerekecek, şehir dışında da işlerime devam etmem lazım netbook - pad2 arasında kaldım ipad2 benim bütün dokuman işlerimi görür mü, bu benim için önemli olan
Quickoffice denen programla dediklerinin hepsini yapabiliyo olman lazim hepsi bir arada word excel power point falan hepsi var diger programlari tek tek almaya kalkarsan maliyet olarak daha fazla tutar
quote:
Orijinalden alıntı: jskat
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas kısacası ben pdf makale okuyacağım, internetten makale indireceğim, önemli bir cümle görürsem, word'e kayıt edeceğim, word de yazı yazacağım bunları bilgisayardan yapıyorum ama yazın şehir dışına çıkmam gerekecek, şehir dışında da işlerime devam etmem lazım netbook - pad2 arasında kaldım ipad2 benim bütün dokuman işlerimi görür mü, bu benim için önemli olan
Quickoffice denen programla dediklerinin hepsini yapabiliyo olman lazim hepsi bir arada word excel power point falan hepsi var diger programlari tek tek almaya kalkarsan maliyet olarak daha fazla tutar
ipad için quick office var mı
quote:
quote:
quote:
Evet var fiyati 14.99$
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet var fiyati 14.99$
ipad 2 alayım diyorum, smart cover da almak lazım o zaman 90 lira, kart okuyucu ve usb 60 lira 20 milyonda quick office desen 170 lira, bir de 3g li model düşünüyorum her yerden internet için bir de internet paketine üye ol smart cover ve usb yi geçtim de bari bedava office uygulamaları olsa
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet var fiyati 14.99$
ipad 2 alayım diyorum, smart cover da almak lazım o zaman 90 lira, kart okuyucu ve usb 60 lira 20 milyonda quick office desen 170 lira, bir de 3g li model düşünüyorum her yerden internet için bir de internet paketine üye ol smart cover ve usb yi geçtim de bari bedava office uygulamaları olsa
Haklisin maliyet konusunda baslangicta istediklerini yapman icin bi masraf yapman gerekiyo. Yalniz usb girisi aldiginda flash bellegi takarak belge alip yada belge gonderemzsin pc ye bagliyip i tunes uzerinden dosya gondermen lazim haberin olsun. Office konusuna gelince ipad2 icin jailbreak ciktiginda ucretsiz office programlarini temin edebilirsin diye dusunuyorum.
Hocam youtube'da videolar gördümde bu hdmi ile tv'ye bağlama olayı güzelmiş. Hdmi output'ı türkiyede bulabilir miyiz mi fikrin var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: berksus
Hocam youtube'da videolar gördümde bu hdmi ile tv'ye bağlama olayı güzelmiş. Hdmi output'ı türkiyede bulabilir miyiz mi fikrin var mı?
Kadıköy'de yazıcıoğlunda var
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet var fiyati 14.99$
Haklisin maliyet konusunda baslangicta istediklerini yapman icin bi masraf yapman gerekiyo. Yalniz usb girisi aldiginda flash bellegi takarak belge alip yada belge gonderemzsin pc ye bagliyip i tunes uzerinden dosya gondermen lazim haberin olsun. Office konusuna gelince ipad2 icin jailbreak ciktiginda ucretsiz office programlarini temin edebilirsin diye dusunuyorum.
üstat şimdi ben usb aparatını aldım diyelim, flash disk deki dosyaları direk atamayacağım o zaman, peki usb aparatı ne işe yarıyor ki, almalı mıyım? diyelim elimde flash bellek var içerisinde filmler var, şehir dışına gittim elimde i pad+ flah bellek var, filmleri nasıl atacağım bir internet cafeye gidip ordaki bilgisayara itunes yükleyip ondan sonra flash bellek deki filmleri ipad'e atabilir miyim veri aktarma problemli, sanırım virus girmesin diye yapmışlar yukarıda yazdığım işlemi yaparsam, flash bellek deki filmleri pad' atabilcek miyim?
yenı ıpad kullanıcısıyım ama bıldıgım kadarıyla usb aparat fotograf makınesı ıcın kullanabılıyosun resımlerını ıpad'e atmak ıcın. aslında asıl sorun vırus degıl satıs polıtıkasından kaynaklanıyo bıraz :) eger daha once ıtunes kullanmadıysanız oda ayrı bı konu teferruatı var. ama en bastan ayalarsanız sorun olmaz sızın ıcın. burdakı sıtede ayrıntılı olarak hersey anlatılmıs ıtunes kullanımı hakkında, bende burdan bakarak yaptım.http://www.iphoneturkey.biz/yeni-baslayanlara acıkcası notbook yada netbook gıbı rahat ve kullanıslı degıl dosya alıp verme konusunda. ama ınternette gezınme ve seyahat ıcın 1 numara sarj cok ıyı herseyden once. uzun yola cıkmadan once evdekı pc den dosyalarınızı ipad'e atıp yola cıkmanız daha mantıklı olacaktır.
quote:
yenı ıpad kullanıcısıyım ama bıldıgım kadarıyla usb aparat fotograf makınesı ıcın kullanabılıyosun resımlerını ıpad'e atmak ıcın. aslında asıl sorun vırus degıl satıs polıtıkasından kaynaklanıyo bıraz :) eger daha once ıtunes kullanmadıysanız oda ayrı bı konu teferruatı var. ama en bastan ayalarsanız sorun olmaz sızın ıcın. burdakı sıtede ayrıntılı olarak hersey anlatılmıs ıtunes kullanımı hakkında, bende burdan bakarak yaptım.http://www.iphoneturkey.biz/yeni-baslayanlara acıkcası notbook yada netbook gıbı rahat ve kullanıslı degıl dosya alıp verme konusunda. ama ınternette gezınme ve seyahat ıcın 1 numara sarj cok ıyı herseyden once. uzun yola cıkmadan once evdekı pc den dosyalarınızı ipad'e atıp yola cıkmanız daha mantıklı olacaktır.
teşekürler sağolasın, artık biraz da ipad2'yi alınca kafanı şişirirm :)
ya bu itunes kullanımını niye bu kadar büyütüyorsunuz gözünüzde anlamıyorum dünyanın en basit programı nerdeyse. küçük dosyalar için sürekli sync yapmak biraz rahatsız edici. ama onun için de dropbox falan kullanırsınız. yani bi iki pdf resim atacağım diye aleti pc'ye bağlamaya gerek yok sürekli