Şimdi Ara

ipad mini 2 retina ekran fiyaskosu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektronik ürünleri incelerken kağıt üzerindeki teknik verilerine fazla takılmamak gerektiğini, bu sefer Apple'ın yeni gözbebeği Retina iPad Mini kanıtlıyor. Yapılan teknik çalışmalar gösteriyor ki; 27 Kasım itibariyle ülkemizde satışa sunulan 2.nesil iPad Mini'nin kağıt üzerindeki en güçlü özelliği olarak dikkat çeken 2048x1536 piksellik Retina ekranı; aslında beklentilerden çok daha kötü bir performans sergiliyor.Görüntüleme teknolojileri ve kalibrasyonları üzerine akademik düzeyde çalışmalar yapan DisplayMate'in Amazon, Google ve Apple'ın küçük tabletlerinin ekran performanslarını masaya yatırdığı son çalışmasına göre Retina iPad Mini, ekran kalitesiyle Kindle Fire HDX 7 ve Nexus 7'den sonra 3.sırada yer aldı.DisplayMate, Retina iPad Mini'nin ekranının bu denli kötü olmasının sebebini sahip olduğu IGZO panelden kaynaklandığına dikkat çekiyor ve bunun iki ciddi sorunu beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bunlardan ilki olarak; IGZO'nun 2 sene önce görüntüleme alanındaki en iyi teknoloji olduğunu söyleyen kuruluş, Apple'ın teknolojinin ilerlediği gerçeğini göz ardı ettiği için Retina iPad Mini'de IGZO panel kullandığını ve bu tercihin de Retina iPad Mini'nin rakiplerinden çok daha geride kalmasına neden olduğunu söyledi.DisplayMate'in ortaya koyduğu ilginç nokta ise Retina iPad Mini'lerin tamamında IGZO kullanılmaması. DisplayMate'in yayınladığı rapora göre Apple, IGZO'nun üretimin etkinliğinin talebi karşılayacak düzeyde olmaması sebebiyle, bazı modellerde a-Si yani Amorf Silikon ekranlara yer vermekte. Ancak a-Si ekranlar, IGZO'ya göre verimleri daha düşük olduğu için daha fazla enerjiye, diğer bir deyişle büyük pile ihtiyaç duyuyor. DisplayMate akıllara gelen "Farklı performans sergileyecek olan iki farklı panel teknolojisi nasıl aynı cihazda kullanılabilir ki?" sorusuna, Apple'ın a-Si ekranların arka aydınlatması için daha yüksek performans sergileyen ancak çok daha pahalı olan beyaz LED'lere yer vererek çözdüğü cevabını veriyor.Peki Apple, IGZO yerine ne kullanmalıydı? DisplayMate'e göre Amazon ve Google tabletlerinde ne kullanıyorsa onu. DisplayMate, LTPS'in (Düşük Sıcaklık Polisilikon Teknolojisi) şu anda IGZO'dan daha iyi performans sergilediğini söylüyor. Amazon ve Google'ın Kindle Fire HDX 7 ve yeni Nexus 7'de LTPS panel kullanarak Retina iPad Mini'yi kolaylıkla ekarte ettiklerini belirten DisplayMate, Apple'ın iPhone'larda ve Samsung'un ise OLED'lerde LTPS kullandığına dikkat çekerek; LTPS teknolojisinin IGZO'ya göre ulaşılabilir ve üretim etkinliği yüksek olduğunun altını çiziyor.DisplayMate'in çalışmasına göre bu üç tabletten en iyi görüntüleme performansını Kindle Fire HDX 7 sunuyor. Düşük ışıklı ortamlarda yapılan bakış açısı testlerinde Nexus 7 ile birlikte birinciliği göğüsleyen HDX 7, görüntü kontrast doğruluğunda ise Nexus 7'den daha iyi bir performans sergilemeyi başarıyor. HDX 7'nin A-, Nexus 7'nin "Düşük Görüntü Kontrastı ile A-" not aldığı çalışmada Retina iPad Mini, 4 alanda (bakış açısı testleri, genel laboratuvar testleri, mutlak renk doğruluğu ve genel görüntü kalibrasyonu) rakiplerinin arkasında kalarak ancak "B" notunu ancak alıyor.DisplayMate, Apple'ın IGZO panel kullanarak kumar oynadığını ve bu kumarın beraberinde ciddi sorunları getirdiğine dikkat çekerek; çalışmasını şu çarpıcı tespitle bitiriyor: "Apple, bir dönem en iyi olduğu alan olan ekran konusunda artık geride kalıyor..."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple yine attı kazigini kar marjını arttiracam diye. Ipad air alınmalı gibi gozukuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 29 Kasım 2013; 3:22:33 >

• herkes nano teknoloji uzmanı olmuş. Almazsınız olur biter bu ne kıskançlık arkadaş
    Daha Fazla Göster
  • Elmacıları görelim

ben de alıcam geldiği anda ama iyisini kötüsünü bilelim değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İstanbul Üniversitesi 2011
  • Cihaz bizde mevcut, ekranda herhangi bir sorun yok. Bir onceli ekranin kalmasi cogu tv vb de zaten olur. Igzo panel kullanmasaydi apple 10 saat pil omru bu boyuttaki bir urunde hayal idi. Begenmeyen almaz. Gundelik kullanimda air ile mini retina ekrani arasinda hicbir farki anlamaniz mumkun degil. Cihazlari alip display mate gibi teknik teste tutuyorsunuz bilemem tabi :)

Hatta iyi ki normal ekran değilmiş diyorum.

Bu cihazlarda da böyle sorunlar olabilir. Herşey mükemmel değildir. Tabi ilk parti mallarda da bu tip sorunlara denk gelinebilir.

Orijinalden alıntı: gduman

Cihaz bizde mevcut, ekranda herhangi bir sorun yok. Bir onceli ekranin kalmasi cogu tv vb de zaten olur. Igzo panel kullanmasaydi apple 10 saat pil omru bu boyuttaki bir urunde hayal idi. Begenmeyen almaz. Gundelik kullanimda air ile mini retina ekrani arasinda hicbir farki anlamaniz mumkun degil. Cihazlari alip display mate gibi teknik teste tutuyorsunuz bilemem tabi :)

Mantığa bak beğenmeyen almazmis. Burası platform cihazların eksileri tartışılır. Ayrıca iki ekran arasındaki bariz renk kalitesi farkıda videolarda Vs de ortaya konmuş . Şarj konusundada haberi dikkatli okusaydin az gittiğini anlarsın. Ikisene oncenin teknolojisini millete kakaliyor ipad mini2de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 30 Kasım 2013; 0:34:29 >

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Cihaz bizde mevcut, ekranda herhangi bir sorun yok. Bir onceli ekranin kalmasi cogu tv vb de zaten olur. Igzo panel kullanmasaydi apple 10 saat pil omru bu boyuttaki bir urunde hayal idi. Begenmeyen almaz. Gundelik kullanimda air ile mini retina ekrani arasinda hicbir farki anlamaniz mumkun degil. Cihazlari alip display mate gibi teknik teste tutuyorsunuz bilemem tabi :)

Mantığa bak beğenmeyen almazmis. Burası platform cihazların eksileri tartışılır. Ayrıca iki ekran arasındaki bariz renk kalitesi farkıda videolarda Vs de ortaya konmuş . Şarj konusundada haberi dikkatli okusaydin az gittiğini anlarsın. Ikisene oncenin teknolojisini millete kakaliyor ipad mini2de

Senin seviyene ipad degil 3310 bile fazla

• Cihazda igzo panel mi varmış ?
    Arkadaşlar bu cihazlar pahalı bu yüzden eksi ve artılarını öğrenmek en doğal hakkımız.Tamam belki İpad Air ile yan yana koymadıkca bu belli olmaz fakat alan kişinin bilmesi gerekir.Aldıktan 1-2 ay sonra farkederse canı sıkılır.Apple gerci 14 gün icinde iade hakkı tanıyor ama alan kişininde bilmesi haktır.Sen önem vermezsin bir başkası önem verir.Mesela benim icin önemli bu durum.
    Retina İpad Mini deki ekran problemlerini ben farklı firmaların ürettiği panellere bağlıyorum.paneller arasında kalite farkı olabilir,Bir cihazda problem yokken başka bir cihaz problemli olabilir.
  • Mini siparişi verdim fakat yorumlardan ötürü bir korku var içimde. Ekranın kötü olması korkutuyor. tüm iPad serilerini kullandım, burada farklı bir kazık yemek istemiyorum. Hiç elinde olan kullanmış olan var mı ? Korkulacak durum var mı bu kadar denli ?

alametifarika
  • Mini Retina alanlar veya almayı düşünen arkadaşlar biliyorsunuz ki apple'ın her yeni ürününde ilk 1 ay kadar büyük bir bok atma süreci başlar. Ben 28'i akşamından beri aktif olarak kullanıyorum. Ekran gerçekten çok kaliteli ve yukarda videolarda gösterildiği gibi bir problem yok.

Ha şöyle denebilir. Air ile Mini Retina ekran üreticileri farklı. İki ekranın da bir renk sıcaklığı farkı var ama buna fiyasko demek ne kadar doğru olur bilemiyorum.

quote:

quote:

Sonra dedik mi engurlu dan farkin yok aliniyosun Adam sanki apple in ortagi o derece savunuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cendapros

Mini Retina alanlar veya almayı düşünen arkadaşlar biliyorsunuz ki apple'ın her yeni ürününde ilk 1 ay kadar büyük bir bok atma süreci başlar. Ben 28'i akşamından beri aktif olarak kullanıyorum. Ekran gerçekten çok kaliteli ve yukarda videolarda gösterildiği gibi bir problem yok.

Ha şöyle denebilir. Air ile Mini Retina ekran üreticileri farklı. İki ekranın da bir renk sıcaklığı farkı var ama buna fiyasko demek ne kadar doğru olur bilemiyorum.

Sipariş verdik retinalı mini için. Kullanıcı olduğunuz için soruyorum. Bir sıkıcı durum yaşamayız dimi ? Air almayı gerektirecek bir durum var mı yok mu ? Ürünleri görmeden karşılaştırmadan almak durumundayız fikrinizi merak ediyorum.

alametifarika

• quote:

Orijinalden alıntı: anelka39

quote:

quote:

quote:

Sonra dedik mi engurlu dan farkin yok aliniyosun Adam sanki apple in ortagi o derece savunuyor

He canim he gulum. Hadi kuma don

• Bende mini retina siparişi verdim ama kararsız kaldım. Ancak alanların hepsi gayet memnun görünüyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.